Underbara bad: de bästa eteriska oljorna i badet

0 17/05/2023 - Hemgjort, VÄLBEFINNANDE, YL-livsstil

Att doppa fötterna i ett varmt bad kan få en att glömma alla vardagsbekymmer. Om man dessutom blandar i några droppar eterisk olja från Young Living kan denna redan underbara upplevelse förvandlas till en riktigt lyxig spabehandling för både kropp och själ. Använd dessa eteriska oljetips för att förbättra din badrutin och skapa en personlig upplevelse som får dig att känna dig avslappnad och vitaliserad. Upptäck de eteriska oljornas naturliga kraft och ta din egentid till en helt ny nivå.

Bild på blommor i ett badkar.

Vilka eteriska oljor passar bäst i badet?

När man väljer en eterisk olja till badet är det viktigt att både tänka på doften och egenskaperna. Vissa eteriska oljor passar perfekt när man vill koppla av medan andra kan pigga upp och höja humöret. Dessutom har en del eteriska oljor hudvårdande egenskaper vilket gör att de passar utmärkt i badet. Här kommer några eteriska oljor som passar perfekt i badet och som ger dig en riktigt lyxig upplevelse.

 • Lavendel (Lavender): Den här milda doften främjar en avkopplande stämning och passar utmärkt i kvällsbadet innan man går och lägger sig.
 • Eukalyptus (Eucalyptus Globulus): Ta ett bad med eukalyptusolja i efter en lång dag eller efter ett träningspass för att få en uppfriskande och stimulerande upplevelse. Den här oljan är starkare än andra oljor så använd en mindre mängd eller blanda den med andra oljor såsom cederträ eller geranium.
 • Romersk kamomill (Roman Chamomile): Den här milda doften skapar en rofylld stämning som passar perfekt när man varvar ner inför läggdags.
 • Ylang ylang (Ylang Ylang): Den här oljan har traditionellt sett varit omtyckt för sin romantiska doft och den har en avkopplande och trygg arom. Massera in den på hårbottnen när du badar för att främja vackert och vårdat hår.
 • Äkta frankincense (Sacred Frankincense): Badstunden är också en utmärkt möjlighet att utöva mindfulness. Tillsätt några droppar av denna rökiga och stärkande doft i badet för att knyta an till ditt inre.
 • Ros (Rose): Den lindrande och sensuella doften av rosenolja är lika underbar som själva blomman. Prova ett par droppar i ett varmt bad för att vårda huden med en lyxig upplevelse.
 • Patchouli: Denna unika olja har en djärv doft som är djup, jordaktig och träaktig med inslag av sötma. Rör ner några droppar i ett varmt bad för att få en riktigt härlig upplevelse.

YL-tips: Börja med några droppar och tillsätt mer om så önskas. Det går alltid att tillsätta mer, men det går inte att ångra sig om man tog för mycket.

Eteriska oljor man inte bör använda i badet

Innan man börjar använda eteriska oljor i badet är det viktigt att veta att inte alla oljor är säkra att använda när man badar. Vissa oljor kan irritera huden, särskilt heta oljor såsom kanel, kryddnejlika, oregano och timjan. För att vara säker ska man följa instruktionerna och testa oljan först: ta 1-2 droppar olja på underarmen och vänta 1-2 timmar för att se hur huden reagerar. Om huden bränns eller känns varm eller om du får något slags utslag kan du ta på en basolja såsom Young Living V-6® Vegetable Oil Complex på huden och undvika oljan utvärtes.

Hur man kan använda eteriska oljor i badet

Det är också viktigt att aldrig tillsätta eteriska oljor direkt i badvattnet. Som du säkert vet kan olja och vatten inte blandas. Om du tillsätter olja i badvattnet utan att späda ut den eteriska oljan först kommer oljan att lägga sig på vattenytan och fastna på huden och känsliga områden. Du kan då få brännsår eller irriterad hud. Men oroa dig inte, vi ska visa hur du tryggt och säkert kan ta ett bad med dina favoritoljor!

Bild på händer i ett bad med blomblad.

Blanda eterisk olja med en basolja

 1. Välj vilka eteriska oljor du vill använda i badblandningen eller använd en Young Living-blandning såsom Joy eller One Heart.
 2. Blanda de eteriska oljorna med en basolja såsom fraktionerad kokosolja, jojobaolja eller V-6® Vegetable Oil Complex.
 3. Blanda 5-6 droppar eterisk olja med 1 matsked basolja beroende på hur känslig din hud är och hur stark doft du vill ha. Blanda oljorna.
 4. Tappa upp ett varmt bad och stäng av kranen innan du tillsätter oljeblandningen för att få ut så mycket som möjligt av doften.
 5. Rör om i vattnet för att sprida ut oljan innan du hoppar i.
 6. Njut av en lyxig och personlig badupplevelse!

Bubbelbad

Inget slår minnet av barndomens bubbelbad. Återskapa ditt favoritbad med eteriska oljor blandade med vår Bath & Shower Gel Base. Tillsätt 5-15 droppar av dina favoritoljor i flaskan och skaka för att få till en personlig doft och samtidigt riktigt vårda huden. Prova dessa blandningar nästa gång du tappar upp ett bad.

Lyx

Njut av en fridfull stund i badet med de rogivande och lindrande dofterna av Lavender, Roman Chamomile och Cedarwood.

 • 5 droppar lavendel (Lavender)
 • 5 droppar romersk kamomill (Roman Chamomile)
 • 5 droppar cederträ (Cedarwood)

Paradis

Förflytta dig till paradiset med den romantiska och rogivande doften av Ylang Ylang, den söta och upplyftande doften av Bergamot, samt friska och fräscha Grapefruit.

Blomsterlyx

Unna dig själv ett lyxigt blomsterbad med de romantiska och behagliga dofterna av Rose, Geranium och Jasmine.

Bild på kvinnor som kopplar av i ett bubbelbad.

YL-tips: Vill du ha samma slags spaupplevelse utan att bada? Tillsätt samma blandningar till vår gelbas för att få en lyxig duschupplevelse!

Hur man rengör badkaret efter ett bad med oljor

När man använder oljor i badet återfuktar man huden, men det kan också göra att badkaret blir halt. Det är viktigt att rengöra karet för att ta bort oljorna och undvika halkskador. När du har tömt badkaret kan du använda en rengöringsprodukt såsom bikarbonat, tvål eller Thieves® Kitchen & Bath Scrub för att få bort oljeresterna och få ett rent badkar inför nästa badstund.

Bild på Thieves Kitchen & Bath Scrub på en badbricka med en handduk och en borste.

Gilla den här bloggen och berätta hur du tänker använda eteriska oljor för att förhöja badstunden!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.