Girl power! Hur Young Living stöttar kvinnors möjligheter i hela världen

0 06/03/2023 - Alla inlägg, ETERISKA OLJOR, YL-livsstil, YOUNG LIVING

Med tanke på den internationella kvinnodagen (den 8 mars) vill vi sätta fokus på Young Livings engagemang för att stärka kvinnor och flickor i hopp om att detta kommer att utbilda och inspirera andra att göra likadant. Vi tror att om vi vill ha en bättre framtid för oss alla måste vi prioritera att stärka kvinnor och uppnå jämställdhet. Fortsätt läsa för att ta reda på hur Young Living stöttar kvinnor världen runt genom bland annat att investera i kvinnoledda företag i utvecklingsländer och dagliga aktiviteter såsom att prioritera egentid.

Bild på 4 olika kvinnor som representerar den internationella kvinnodagen.

Jobbmöjligheter till kvinnor

Forskning har visat att när kvinnor arbetar stärker det inte bara dem själva ekonomiskt, utan det bidrar även till den nationella ekonomins tillväxt. Young Livings Brand Partner-program gör det möjligt för kvinnor att ha en sidoinkomst, nå sina mål, skapa en ljusare framtid och inspirera och hjälpa andra kvinnor att göra samma sak.

Mer än 90 % av våra Brand Partner är kvinnor. Med låga uppstartskostnader, inga krav på att ha produkter på lager, en generös kompensationsplan och ett flexibelt arbetsschema kan vem som helst gå med, även mammor och de som tar hand om andra som ofta har det svårare att hitta jobbmöjligheter. Ta reda på hur du kan starta din Young Living-resa idag!

Förenas i ett kollektiv

Kvinnor kan stärka varandra genom att känna gemenskap med och stötta andra kvinnor. Young Living anordnar olika slags evenemang såsom Kick Off och Convention där du kan träffa likasinnade människor och hitta din plats i vår engagerade wellness-gemenskap. I stället för att tävla med varandra så firar vi var och en i Young Living-familjen och tror att vi alla har möjligheten att bli framgångsrika i den här branschen.

Bild på kvinnor som umgås och har det roligt på YL:s Kick Off-evenemang.

Prioritera egentid

Samhället har lärt kvinnor att prioritera andra människors behov framför sina egna, så ett bra sätt att stärka kvinnor är att uppmuntra dem till att ha lite egentid. Om man inte tar en stund för sig själv ibland riskerar man att bli utbränd och man kan inte ta hand om andra utan att först ta hand om sig själv. Lite egentid är inte bara bra för kvinnan själv utan även för hennes närstående eftersom hon kan ladda batterierna för att bli den bästa versionen av sig själv.

Young Living har ett stort utbud produkter som förbättrar din egentid. Njut av ett lyxigt och avkopplande bad med våra Lavender Calming Bath Bombs. Prova också att andas in doften av den eteriska oljeblandningen Lady Sclareol när du mediterar för att känna dig stärkt och förhöja din kvinnlighet. Vilka produkter du än söker för att ta hand om dig själv så har Young Living lösningen.

Bild på en kvinna som kopplar av i ett bubbelbad.

Utmana könsrollerna

Visste du att mindre än 10 % av vd:arna på Fortune 500-företagen är kvinnor? Till och med år 2023 är avsaknaden av könsrepresentation stor. Vi är därför stolta över att ha Mary som vd för Young Living. Mary är en praktiskt lagd chef som leder ledningsgruppen och stärker våra Brand Partner. Hon har även en aktiv roll i Young Living Foundations välgörenhetsarbete för att stärka de allra mest utsatta samhällena.

Vi har inte bara en fantastisk kvinnlig vd, utan även många andra otroliga kvinnor i chefspositioner samt på våra laboratorier. Representation är viktigt! Kvinnor utgör mer än hälften av befolkningen och det är viktigt att de är välrepresenterade i bland annat företag.

Bild på Mary Young som håller tal.

Investera i kvinnliga företagare i utvecklingsländer

Fattigdom påverkar kvinnor på ett oproportionerligt sätt. Här kan du läsa några fakta som beskriver situationen: 700 miljoner fler män än kvinnor är anställda globalt sett, 75 % av kvinnorna i utvecklingsländer har inga lagliga rättigheter eller socialt skydd som arbetstagare och man uppskattar att allt obetalt arbete såsom barnomsorg är värt 10,8 triljoner dollar.

Sedan 2009 har Young Living Foundation engagerat sig i att skapa långsiktig förändring i samhällen världen runt. Vi investerar i program som hjälper kvinnor i svåra socioekonomiska förhållanden att utveckla användbara kunskaper, starta småföretag och säkerställa rättvisa löner och goda arbetsförhållanden för att bryta den onda cirkeln av fattigdom som går i arv och inspirera till långsiktig förändring. Fram till juni 2022 har vi erbjudit mer än 889 000 arbetstimmar med rättvis lön och hjälpt fler än 24 000 kvinnliga företagare och hantverkare. Vi tror verkligen på att varje gång någon investerar i att stärka en kvinna skapar det en dominoeffekt som inte bara påverkar hennes familj, utan även hela samhället.

Bild på kvinnliga företagare och hantverkare som stöds av YL Foundation.

Stöd utbildning i utsatta samhällen

En utbildning av hög kvalitet påverkar allt i livet. Tyvärr saknar 617 miljoner barn runt om i världen grundutbildning inom matte och läs- och skrivkunskaper. Dessutom är det 5,5 miljoner fler flickor i skolålder som inte går i skolan jämfört med pojkar – ännu en skillnad mellan könen som fortfarande lever kvar på tjugohundratalet.

Att investera i projekt som ger barn tillgång till utbildning har varit en av Young Living Foundations hjärtefrågor sedan starten. Vi ger ekonomiskt stöd för att bygga, renovera och bygga ut skolor för att se till att så många barn som möjligt kan gå i skolan oavsett kön. Tillsammans med våra samarbetspartner hjälper vi ungdomar att fortsätta sin skolgång och få det stöd de behöver. Vi ger även elever de kunskaper som behövs för att driva på samhällsförändring och få större självförtroende. Vi är stolta över att ha hjälpt fler än 147 000 personer få tillgång till alternativ utbildning eller yrkesutbildning fram till juni 2022 och vi tänker inte sluta här.

Gilla den här bloggen och berätta vad som får dig att känna dig stärkt i kommentarerna.

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.