Ženska snaga: kako se Young Living zalaže za žene

0 06/03/2023 - ETERIČNA ULJA, Uncategorized @hr, YL životni stil, YOUNG LIVING

Povodom Međunarodnog dana žena 8. ožujka želimo pokazati doprinos Young Livinga jačanju položaja žena i djevojaka u cilju poticanja rodne ravnopravnosti i drugih tvrtki da čine isto. Vjerujemo da, ako želimo stvoriti bolju budućnost za sve nas, osnaživanje žena i postizanje ravnopravnosti spolova mora nam svima biti među glavnim prioritetima. Otkrijte kako Young Living jača žene na globalnoj razini – od svakodnevice, kao što je pronalaženje vremena za sebe, do ulaganja u poduzeća kojima upravljaju žene u zemljama u razvoju.

Četiri različite žene predstavljaju Međunarodni dan žena

Stvaramo poslovne prilike za žene

Rad žena nedvojbeno jača njihov financijski položaj i doprinosi rastu nacionalnih gospodarstava. Young Living u okviru svojeg programa za partnere brenda s ponosom omogućuje ženama da zarade dodatni prihod, dosegnu svoje ciljeve, stvore svjetliju i obilniju budućnost, inspiriraju druge žene i pomognu im da učine isto.

Više od 90 posto partnera našeg brenda zapravo su partnerice. Zahvaljujući niskim početnim troškovima bez potrebe za stvaranjem zaliha, velikodušnom kompenzacijskom planu i fleksibilnom radnom vremenu, Young Livingu se mogu pridružiti svi, uključujući majke i njegovateljice kojima je put do poslovnih prilika nerijetko posut trnjem. Saznajte kako poslovno putovanje s Young Livingom započeti već danas!

Okupljamo u zajednicu

Žene mogu osnažiti i afirmirati jedna drugu unutar zajednice koja se brine o svojim članovima. Young Living organizira niz različitih događaja, kao što su Kick Off i godišnje Konvencije, na kojima se možete povezati s ljudima s kojima dijelite interese i uključiti u strastvenu zajednicu entuzijasta prema prirodnim wellness rješenjima. Umjesto da se nadmećemo jedni s drugima, slavimo svakog člana Young Living zajednice i vjerujemo da svi imamo priliku uspjeti i napredovati u ovoj djelatnosti.

Žena se dobro provodi na događaju Young Living Kick Off

Dajemo prioritet vremenu za sebe

Društvo je uvjetovalo žene da stavljaju tuđe potrebe ispred vlastitih. Da bismo osnažili žene, želimo ih potaknuti da počnu odvajati više vremena za sebe. Bez posvećivanja dovoljne količine vremena sebi riskiramo razvoj sindroma izgaranja, poznatog i kao burnout. Jasno je da ljubav, pažnju i vrijeme ne možemo davati drugima kad su nam vlastiti kapaciteti iscrpljeni. Odvajanje vremena za svoje potrebe ne koristi samo ženama, već i pozitivno djeluje na sve oko njih. Da bi žena mogla biti najbolja verzija sebe, mora s vremena na vrijeme napuniti svoje društvene baterije.

Young Living ima opsežnu kolekciju proizvoda uz koje će vrijeme posvećeno sebi biti još kvalitetnije. Primjerice, bombice za kupanje s lavandom Lavender Calming Bath Bombs savršena su poslastica kada želite uroniti u mirisnu oazu mira. Isto tako, mješavina eteričnih ulja Lady Sclareol odličan za izbor za meditaciju koji podiže raspoloženje, jača i pobuđuje ženstvenost. Koji god proizvod za osobnu njegu želite, Young Living ima rješenje, i to na prirodnoj bazi.

Žena se opušta u kupki s mjehurićima

Rušimo rodne norme

U 500 najuspješnijih američkih korporacija prema ukupnom prihodu u fiskalnoj godini žene čine tek manje od deset posto glavnih izvršnih direktora. Čak i u tekućoj 2023. godini postoji velik rodni nesrazmjer. S obzirom na to, ponosimo se što za kormilom Young Livinga stoji Mary Young. Mary je čvrsta liderica koja vodi i jača čitav izvršni tim te je snažno uključena u aktivnosti tvrtke. Ima i aktivnu ulogu u humanitarnoj Zakladi Young Living koja pomaže ljudima u osiromašenim zajednicama.

Osim što je na čelu Young Livinga uspješna žena, velik broj drugih vodećih položaja u našim uredima i laboratorijima pripadaju ženama. Zastupljenost je bitna! Žene čine pola svjetske populacije i zato je nužno da budu pravedno zastupljene u poslovnoj sferi i šire.

Žena se opušta u kupki s mjehurićima

Ulažemo u žensko poduzetništvo u zemljama u razvoju

Siromaštvo nesrazmjerno pogađa žene. Evo nekoliko činjenica koje daju jasniju sliku. U svijetu je zaposleno 700 milijuna žena manje nego muškaraca. Čak 75 posto žena u zemljama u razvoju nemaju zajamčena zakonska prava ni socijalnu zaštitu na poslu, a procijenjena vrijednost neplaćenog rada, poput brige o djeci i kućanskih obaveza, iznosi 10,8 trilijuna američkih dolara.

Od 2009. Zaklada Young Living posvetila se stvaranju dugoročnih promjena u zajednicama širom planeta. Ulažemo u programe koji pomažu ženama u izazovnim društveno-ekonomskim uvjetima da razviju tržišne vještine, izgrade mala poduzeća, zarade poštene plaće i osiguraju etičan posao kako bi prekinule generacijski krug siromaštva i potaknule dugoročne promjene. Od lipnja 2022. osigurali smo više od 889.000 pošteno plaćenih sati i podržali više od 24.000 poduzetnica i obrtnica. Svim srcem vjerujemo da ulaganje u jačanje položaja žena stvara dalekosežan učinak na živote njihovih obitelji i širih zajednica.

Poduzetnice i obrtnice koje podržava Zaklada Young Living

Pružamo obrazovanje u obespravljenim zajednicama

Kvalitetno školovanje dotiče svaki aspekt života. Nažalost, 617 milijuna djece diljem svijeta nema osnovne vještine matematičke i jezične pismenosti. Štoviše, 5,5 milijuna više djevojčica nego dječaka osnovnoškolske dobi ne pohađa školu, što je još jedna velika rodna razlika koja i dalje postoji u 21. stoljeću.

Ulaganje u projekte koji otvaraju pristup obrazovanju glavni je prioritet Zaklade Young Living još od njezina osnutka. Financiramo izgradnju, obnovu i proširenje škola da bismo osigurali pristup sigurnom obrazovanju što većem broju djece, bez obzira na spol. Sklopili smo partnerstva kako bismo mlade zadržali u školi i pružili im potrebnu podršku. Također opremamo učenike resursima za poticanje promjena u njihovim sredinama i izgradnju samopouzdanja. Ponosni smo što smo od lipnja 2022. pomogli više od 147.000 pojedinaca da steknu alternativno i strukovno obrazovanje. Tu ne namjeravamo stati.

Lajkajte ovaj post i recite nam u komentaru što vas čini jačima.

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.