Girlpower! Hoe ondersteunt Young Living de wereldwijde empowerment van vrouwen?

0 06/03/2023 - Alle berichten, ETHERISCHE OLIËN, YL-lifestyle, YOUNG LIVING

Ter ere van Internationale Vrouwendag op 8 maart schenken we in deze blogpost aandacht aan de manieren waarop Young Living vrouwen en meisjes kracht geeft in de hoop dat ze kennis opdoen en anderen inspireren hun voorbeeld te volgen. Wij geloven dat we vrouwen kracht moeten geven als we een betere toekomst voor iedereen willen creëren. Ook moet het bereiken van gendergelijkheid een belangrijke prioriteit zijn.
Lees verder en ontdek hoe Young Living op verschillende manieren de wereldwijde empowerment van vrouwen ondersteunt. Denk hierbij aan dagelijkse dingen zoals tijd vrijmaken voor jezelf en investeren in door vrouwen geleide ondernemingen in ontwikkelingslanden.

Afbeelding van vier verchillende vrouwen die Internationale Vrouwendag vertegenwoordigen.

Baankansen voor vrouwen

Onderzoek toont aan dat werkende vrouwen niet alleen financieel sterker zijn, maar ook bijdragen aan de groei van nationale economieën. Young Living is trots op zijn brandpartnerprogramma dat vrouwen de kans geeft om een aanvullend inkomen te verdienen, hun doelen te bereiken, een betere en overvloedigere toekomst te creëren en andere vrouwen te inspireren en helpen hetzelfde te doen.

Meer dan 90% van onze brandpartners is vrouw. Onze lage opstartkosten, het gebrek aan inventarisvereisten, ons genereus compensatieplan en flexibele werkschema’s zorgen ervoor dat iedereen kan deelnemen, zelfs moeders en verzorgers die doorgaans moeilijker zakelijke kansen vinden. Ontdek hoe ook jij vandaag nog aan je Young Living-avontuur kunt beginnen!

Samenkomen als één geheel

Vrouwen kunnen elkaar kracht geven door samen te komen als één geheel en elkaar te steunen. Young Living organiseert verschillende soorten evenementen, waaronder Kick Off Events en conventies, waar je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten en jouw plekje kunt vinden in een gepassioneerde gemeenschap van wellnessliefhebbers. In plaats van met elkaar te concurreren, vieren we elk lid van onze Young Living-familie en geloven we dat we allemaal de kans hebben om te slagen en op te bloeien in deze branche.

Afbeelding van een vrouw die zichzelf amuseert tijdens een Kick Off Event van YL.

Prioriteit geven aan tijd voor jezelf

De samenleving heeft vrouwen geconditioneerd om de behoeften van anderen voor hun eigen behoeften te plaatsen. Een mooie manier om vrouwen sterker te maken is dus door hen aan te moedigen meer tijd voor zichzelf te nemen. Als je geen tijd voor jezelf neemt, loop je het risico op een burnout. Je kunt simpelweg niet schenken uit een leeg glas. Prioriteit geven aan tijd voor jezelf komt niet alleen de vrouw ten goede, maar heeft ook een positief effect op de mensen om haar heen. Het geeft haar namelijk de kans om haar sociale batterij op te laden zodat ze de beste versie van zichzelf kan zijn.

Young Living heeft een uitgebreide collectie producten die tijd voor jezelf kan verbeteren. Onze Lavender Calming Bath Bombs zijn perfect voor een verwennend en ontspannend bad. Je kunt er ook voor kiezen om de kalmerende geur van etherische oliemelange Lady Sclareol in te ademen terwijl je mediteert om jezelf op te peppen, kracht te geven en je vrouwelijkheid te ondersteunen. Het maakt niet uit naar welk selfcareproduct je op zoek bent, Young Living heeft het!

Afbeelding van een vrouw die ontspant in een bubbelbad.

Ondermijnen van gendernormen

Wist je dat minder dan 10% van de directeuren in de Fortune 500 vrouw is? Zelfs anno 2023 is er een duidelijk gebrek aan gendervertegenwoordiging. En daarom zijn wij zo trots dat Mary de directeur van Young Living is. Mary is een hands-on leider die ons uitvoerend team begeleidt en brandpartners kracht geeft. Ze speelt daarnaast een actieve rol in de inspanningen van de Young Living Foundation, een stichting die mensen in minderbedeelde gemeenschappen ondersteunt.

We hebben niet alleen een fantastische vrouwelijke directeur, maar ook talloze geweldige vrouwen in leiderschapsposities en in onze laboratoria. Vertegenwoordiging is belangrijk! De bevolking bestaat voor meer dan de helft uit vrouwen en het is dus absoluut noodzakelijk dat ze goed vertegenwoordigd zijn in bedrijven en daarbuiten.

Afbeelding van Mary Young die een publiek toespreekt.

Investeren in vrouwelijke ondernemingen in ontwikkelingslanden

Armoede treft vrouwen onevenredig zwaar. Hier zijn enkele feiten om een beeld te schetsen: wereldwijd zijn er 700 miljoen minder vrouwen aan het werk dan mannen; 75% van vrouwen in ontwikkelingsgebieden heeft geen juridische rechten of sociale bescherming op het werk; de geschatte waarde van onbetaald werk zoals kinderopvang is 10,8 biljoen dollar.

De Young Living Foundation werkt sinds 2019 aan het creëren van langetermijnverandering in gemeenschappen over de hele wereld.  We investeren in programma’s die vrouwen die in uitdagende sociaal-economische omstandigheden leven helpen met het ontwikkelen van verkoopbare vaardigheden, het opzetten van kleine bedrijven, het verdienen van een eerlijk loon en het veilig stellen van ethisch werk. Zo kunnen ze de generatiecyclus van armoede doorbreken en duurzame verandering stimuleren. We hebben sinds juni 2022 meer dan 889.000 uren eerlijk betaald en meer dan 24.000 vrouwelijke ondernemers en ambachtslieden ondersteund. We zijn ervan overtuigd dat elke investering een vrouw sterker maakt en een golfeffect teweegbrengt dat het potentieel heeft om niet alleen het leven van haar gezin te veranderen, maar ook dat van haar gemeenschap.

Afbeelding van vrouwelijke ondernemers en ambachtsvrouwen ondersteunt door de YL Foundation.

Opkomen voor onderwijs in rechteloze gemeenschappen

Kwaliteitsonderwijs heeft invloed op elk aspect van het leven. Helaas hebben wereldwijd 617 miljoen kinderen een gebrek aan basisvaardigheden op het gebied van wiskunde, lezen en schrijven. Daarnaast zijn er 5,5 miljoen meer meisjes dan jongens in de basisschoolleeftijd die niet naar school gaan; nog een voorbeeld van genderongelijkheid in de 21e eeuw.

De Young Living Foundation investeert sinds zijn oprichting in projecten die toegang tot onderwijs bieden. We financieren de bouw, restauratie en uitbreiding van scholen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen toegang hebben tot veilig onderwijs, ongeacht hun geslacht. We werken samen met partners om ervoor te zorgen dat jonge mensen naar school blijven gaan en voorzien hen van de nodige hulp. We voorzien leerlingen ook van hulpmiddelen om verandering in hun gemeenschap te stimuleren en zelfvertrouwen te creëren. We zijn er trots op dat we sinds juni 2022 meer dan 147.000 mensen hebben geholpen om alternatief, beroepsgericht of werkgereed onderwijs te volgen. En we zijn nog lang niet klaar!

Vind deze blog leuk en laat ons in een reactie weten wat jou kracht geeft.

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.