Droppar för drömlandet – eteriska oljor för din kvällsrutin

0 19/07/2021 - ETERISKA OLJOR, Hur man använder eteriska oljor, Livsstil, VÄLBEFINNANDE

Efter stressiga arbetsveckor, långa dagar fyllda av ärenden som måste uträttas och utmattande kvällar då du försöker natta dina småttingar är det viktigt att alla utnyttjar sina sömnrutiner till max för att få den vila som de behöver och förtjänar. Om du känner att du har missat en massa sköna drömmar på sistone, fundera på om du kan förbereda dig för sängdags med de lugnande och avslappnande dofterna av dina favoritoljor.

I det här blogginlägget har vi gjort en lista på några av de bästa eteriska oljorna att använda när du vill drömma dig bort på kvällen. De kommer att hjälpa till med att förvandla ditt rum till ett rofyllt krypin där du kan somna ostörd.

Oljan till ditt kvällsbad

Om du har barn vet du hur viktigt det är att ha en tydlig kvällsrutin för att de ska somna utan problem. Det är egentligen inte annorlunda för vuxna heller. Om du utför samma handlingar, som till exempel att ta ett varmt och lugnande bad, hjälper det dig att varva ner och inse att det är dags att lägga sig.

För att se till att din badupplevelse blir så avslappnande och spa-lik som möjligt kan du använda 6-8 droppar av den eteriska oljan Frankincense (rökelseträd) tillsammans med 1 kopp epsomsalt i badvattnet. De komplexa, träaktiga dofterna lugnar ditt sinne samtidigt som det vårdande receptet ger dig hud som strålar och ser ungdomlig ut.

Den eteriska oljan Frankincense vid badet

Oljan till kvällsteet

Timmarna före sängdags är det få saker som är så trivsamt som en värmande kopp koffeinfritt te. Oavsett om du njuter av ditt te på soffan medan du tittar på din favoritfilm eller om du sitter med koppen bredvid dig medan du läser en god bok kommer en lugnande kopp te att vara den bästa avslutningen på dagen före en god natts sömn.

För att förbättra ditt kvällste ytterligare kan du prova att hälla en eller ett par droppar av vår eteriska olja Lemon+ eller Peppermint+ i ditt favoritte. Du kommer att älska det.

De eteriska oljorna Lemon+ och Peppermint+ med en kopp te på kvällen

Oljan till din hudvårdsrutin på kvällen

Förutom en god natts sömn kan ren och frisk hy på morgonen starkt bidra till att du får en fantastisk dag. Du kan se till att din hud får den omvårdnad den behöver genom att ha en ordentlig hudvårdsrutin innan sängdags. På Young Living älskar vi att använda den tiden till att kombinera de skönhetsprodukter vi älskar bäst med våra eteriska favoritoljor!

En särskilt fantastisk kvällsolja är Helichrysum (immortell) eftersom den har en varm, örtig, honungsliknande doft och främjar frisk och återfuktad hud. Sätt en eller ett par droppar Helichrysum i din nattkräm eller fuktkräm eller använd vårt Helichrysum Floral Water som en lindrande sprej före sängdags.

Den eteriska oljan Helichrysum och Helichrysum Floral Water

Oljan till din kuddsprej på kvällen

En av våra mest välkända eteriska oljor när det gäller lugnande kvällsdofter är självklart Lavender (lavendel). Tack vare sin milda, örtiga och avslappnande doft är det en ständig favorit bland oljeälskare och det med rätta eftersom det är en perfekt ingrediens i en kuddsprej som passar att använda på kvällen!

För att skapa en blandning som kommer att ge dig en god sömn, testa att blanda 5 droppar Lavender med 4 droppar Cedarwood (cederträ) och 1 droppe Vetiver och blanda dem sedan i en sprejflaska med destillerat vatten och spreja på dina rena lakan. Denna söta blomdoft kommer att ge din kropp och ditt sinne en ledtråd om att det är dags att varva ner och sova!

De eteriska oljorna Lavender, Cedarwood och Vetiver

Hur använder du eteriska oljor i din kvällsrutin? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.