Hudvård på sommaren

0 12/07/2021 - ETERISKA OLJOR, Hudvård, SKÖNHET, Standarder och säkerhet

Under de varmaste månaderna på våret är det viktigt att skydda sin hud och ta hand om den lite extra. Oavsett om du är en soldyrkare eller bara är ute och uträttar ärenden fungerar solskyddskräm som en fantastisk barriär mot skadliga UV-strålar samtidigt som den motverkar tecken på åldrande och ojämna hudtoner! Young Living erbjuder, förutom vår underbart lätta solskyddskräm, också ett flertal produkter som kan hjälpa till att fräscha upp och lindra hud som har utsatts för lite för mycket sol. I det här blogginlägget ska vi berätta om alla deras fördelar samt om de eteriska oljor som INTE ska användas i solen och som man bör undvika på soliga sommardagar!

Vad är SPF och varför är det så viktigt?

SPF står för ”Sun Protection Factor”, solskyddsfaktor, och är en siffra som visar hur bra en solskyddskräm skyddar huden mot exponering för solen och möjlig solbränna. Fördelarna med att använda solskyddskräm varje dag, speciellt i ansiktet, är många. Ju högre SPF, desto mindre är risken att UV-strålarna når in till huden. Förutom att främja friskare hud, både utseende- och funktionsmässigt, kan daglig användning av solskyddskräm hjälpa till att reducera synliga tecken på tidigt åldrande, mörka fläckar och förbättra grov, ojämn hud.

Varför älskar vi vår Mineral Sunscreen Lotion SPF 50?

Mineral Sunscreen Lotion är en kraftfull solskyddskräm som inte innehåller några syntetiska ämnen, inte gör din hud glansig och oljig, samt är vattenfast och svettresistent i upp till 80 minuter. Med SPF 50 och ett recept som innehåller eteriska oljor rekommenderas denna produkt av amerikanska Skin Cancer Foundation för daglig användning. Den ger skydd från UVA- och UVB-strålar utan att lämna kvar ett vitt lager på huden. Denna mineralbaserade solskyddskräm kladdar inte, känns lätt på huden och kommer att hålla dig och dina kära skyddade under sommaren såväl som under resten av året!

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 med solglasögon och en solhatt

Vilka ”after sun”-produkter erbjuder Young Living?

Förutom Mineral Sunscreen Lotion har vi också ett fantastiskt utbud av milda, lindrande sprejer. En produkt som är särskilt populär är vår LavaDerm After-Sun Spray, en vegansk produkt som är berikad med eteriska oljor och som utlovar en omedelbar svalkande effekt efter utomhusaktiviteter. Vår LavaDerm After-Sun Spray passar utmärkt för hela familjen efter en dag med vandring eller strandaktiviteter eftersom den innehåller aloe och mentol från mynta som lindrar och svalkar huden.

Vi erbjuder också LavaDerm Cooling Mist, som kan användas för att lindra och svalka huden med milda ingredienser såsom eterisk lavendelolja. Spreja direkt på huden och upprepa var 10-15 minut tills du uppnått önskad effekt. När din hud behöver fräschas upp kan vi tipsa om ClaraDerm Spray som innehåller kokosolja såväl som de eteriska oljorna Lavender (lavendel), Frankincense (rökelseträd), Myrrh (myrra) and Roman Chamomile (romersk kamomill). Det gör den till sommarens perfekta hudprodukt för dem som vill fortsätta ha en mjuk, ung hy med lyster.

LavaDerm After-Sun Spray, LavaDerm Cooling Mist och ClaraDerm Spray

Vilka eteriska oljor från Young Living ska man INTE använda på sommaren?

För dem som älskar solen nästan lika mycket som de älskar eteriska oljor kan sommarmånaderna vara besvärliga. Många eteriska oljor är ljuskänsliga och bör därför inte användas ute i solen. Ett exempel är citrusoljor, som trots sina lätta, somriga dofter innehåller furanokumariner som i hög grad ökar UV-känsligheten. Trots att de flesta ljuskänsliga oljor är citrusoljor så kan andra oljor innehålla beståndsdelar eller sammansättningar som har samma verkan som furanokumariner och därför inte heller är säkra att använda i solen.  Läs alltid etiketten innan du använder oljan för att se om den orsakar ljuskänslighet. Dessa eteriska oljor från Young Living ska du inte använda i solen:

Hur kan jag använda ljuskänsliga oljor på ett säkert sätt sommartid?

  • Använd ljuskänsliga oljor på kvällen – Att använda ljuskänsliga oljor på kvällen minskar risken som dessa oljor medför. Använd gärna de här oljorna i din hudvård eller i din duschkräm på kvällen, i ditt kvällsbad eller i en skön massage på fötter, nacke eller rygg före läggdags.
  • Följ anvisningarna på etiketten – Det bästa sättet att undvika negativa reaktioner är att följa anvisningarna på etiketten. För de flesta ljuskänsliga oljor som inte är utspädda måste du vänta 12 timmar innan solexponering men med vissa oljor kan det ta upp till 48 timmar. Observera att mängden du använder och om du späder ut oljan eller inte påverkar koncentrationen av ljuskänsliga beståndsdelar – och kom ihåg att solkräm hjälper till att skydda dig i solen även efter den rekommenderade väntetiden.

En kvinna som använder de eteriska oljorna Lemon, Lime och Orange i sin hudvårdsrutin på kvällen

Ser du fram emot att använda vår Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 nu i sommar? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.