Aplicare locală: Uleiuri esențiale pe piele–Da și Nu

0 07/11/2022 - Folosind uleiuri esențiale, FRUMUSEȚE, Îngrijire a pielii, ULEIURI ESENȚIALE

Cei care vor să beneficieze de ce are Mama Natură mai bun de oferit, trebuie să știe că uleiurile esențiale pot fi utilizate în mod aromatic, intern sau local. În acest blog, îți vom oferi o instruire detaliată referitoare la aplicarea locală.

Ce este aplicarea locală?

Aplicarea locală acoperă totul de la diluarea unui ulei esențial cu un ulei de bază pentru a fi masat pe corp sau combinarea cu produsele tale cosmetice preferate, pentru a-ți eleva rutina de îngrijire a pielii. Aplicarea locală facilitează absorbția uleiului direct în zona dorită a pielii, făcând din asta o modalitate rapidă, convenabilă și eficientă de a maximiza proprietățile benefice ale uleiurilor esențiale.

O persoană care masează uleiuri esențiale în piele și V-6® Complex pe tălpi.

Cum se diluează uleiurile esențiale

Înainte de-a dezvolta modalitățile în care pot fi utilizate uleiurile esențiale local, este crucial să afli despre importanța diluării. Uleiurile esențiale sunt compuși extrem de concentrați extrași din plante pentru a capta cea mai pură esență a naturii. Dar odată cu puritatea vine și puterea și volatilitatea. Uleiurile esențiale sunt adesea prea tari pentru a putea fi aplicate direct pe piele și din cauza asta, diluarea corespunzătoare este necesară pentru a asigura siguranța tuturor.

Amestecă cu un uleiuri de bază

La fel ca uleiurile esențiale, uleiurile de bază sunt, de asemenea, făcute din plante. Unele dintre cele mai utilizate sunt cele de cocos, migdale, jojoba și uleiul vegetal. Deci, care este diferența dintre aceste produse pe bază de plante? În timp ce uleiurile esențiale sunt volatile și se pot evapora rapid de pe piele, uleiurile de bază nu se evaporă, ceea ce le face perechea potrivită pentru uleiurile esențiale.

Uleiurile de bază fac ce promit pe ambalaj sau pe sticlă, funcționează ca o bază care facilitează răspândirea uleiurilor esențiale în timp ce le încetinește procesul de evaporare și favorizează absorbția în piele, fără a le altera beneficiile naturale.

Diversele tipuri de uleiuri de bază au diferite caracteristici și pot varia în materie de absorbție, consistență, aromă și termen de valabilitate. Aici la Young Living, recomandăm combinarea unei picături dintr-un ulei esențial ales de tine cu 5-10 picături de V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex sau cu un alt ulei de bază. Află care sunt tipurile de ulei de bază și vezi care ți se potrivește. Totodată, asigură-te că verifici etichetele, deoarece instrucțiunile de diluare pot să difere de la un produs la altul și de la un brand la altul.

Cum se utilizează uleiurile esențiale local?

Pe ce părți ale corpului pot fi aplicate uleiurile esențiale direct pe piele?

 • Față: Adaugă 1-2 picături de ulei esențial în produsul tău preferat de îngrijirea pielii pentru a te ajuta să-ți menții aspectul sănătos al tenului.
 • Abdomen: Combină 1-2 picături de ulei esențial cu un ulei de bază pentru un masaj liniștitor care să te ajute să te concentrezi în cele mai grele momente.
 • Piept: Aplică uleiuri esențiale precum cel de arbore de ceai (Tea Tree) sau mentă verde (Spearmint) pe piept și inhalează aromele răcoritoare pentru a promova un sentiment de respirație curată.
 • Brațe și picioare: masează uleiurile esențiale pe aceste extremități după antrenament pentru a-ți relaxa organismul și spiritul.
 • Tălpi: Pentru începători, aplică uleiurile esențiale pe tălpi, acolo unde pielea este groasă și rezistentă.
 • Punctele de puls: Aplică uleiurile esențiale pe punctele de puls unde sângele curge mai aproape de suprafața pielii, pe gât, piept, în interiorul cotului, încheieturi și în spatele urechilor, pentru o senzație calmantă și relaxantă. Verifică planul de mai jos pentru a vedea exact unde să le aplici.

Imagine grafică cu punctele cheie.

              

Pentru un răsfăț corporal complet, elevează-ți rutina de baie și învăluie-te în câteva picături din uleiurile tale esențiale preferate. Lasă-ți pielea să le absoarbă și respiră miresmele reconfortante pentru o experiență asemănătoare unei sesiuni de spa.

Care uleiuri esențiale sunt cele mai bune pentru piele? Top 5 recomandate de noi:

 • Uleiul esențial de lavandă (Lavender): Amestecă câteva picături de ulei esențial de lavandă în produsele pe care le folosești seara pentru a te relaxa după o zi plină.
 • Uleiul esențial Copaiba: Sporește-ți strălucirea naturală cu acest ulei esențial cald și senzual. Adaugă-l în crema ta hidratantă preferată pentru un impuls de hidratare.
 • Uleiul esențial de lemn de cedru (Cedarwood): Calmează pielea cu acest ulei extrem de hrănitor cu un miros dulce captivant.
 • Uleiul esențial de arbore de ceai (Tea Tree): Alege acest ulei revitalizant pentru beneficiile sale dă curățarea pielii. În plus, aroma liniștitoare oferă o experiență revigorantă în timpul lunilor de iarnă, când stai în casă și te lupți cu răcelile.
 • Uleiul esențial de trandafiri (Rose): Evidențiază-ți strălucirea naturală adăugând o picătură în loțiunea ta preferată sau adaugă în apa de baie pentru un răsfăț de catifelarea pielii!

Sfaturi pentru o aplicare sigură

 • Evită zonele sensibile! Chiar și atunci când sunt combinate cu uleiuri de bază, există anumite zone sensibile care trebuie evitate și anume în jurul ochilor, urechea internă sau pe pielea lezată.
 • Fii atent/ă la o potențială sensibilitate la soare! Unele uleiuri esențiale, precum cele citrice, pot cauza fotosensibilitate temporară. Dacă le aplici pe piele evită lumina directă a soarelui pentru cel puțin 12 ore.
 • Testează! Pentru cei cu o piele sensibilă, este indicată aplicarea unei cantități mici de ulei esențial în interiorul cotului și așteaptă timp de două ore pentru orice reacții adverse posibile.
 • Depozitează uleiurile corect! Utilizatorii trebuie să învețe cum să depoziteze și cum să nu depoziteze uleiurile esențiale pentru a le menține proprietățile și beneficiile.
 • Înlocuiește uleiurile vechi! Recomandăm înlocuirea uleiurilor esențiale o dată la trei ani, deși se recomandă și verificarea etichetei fiecărui ulei în parte.
 • Stai departe de uleiurile „fierbinți”! Nu toate uleiurile esențiale sunt potrivite pentru aplicarea locală. Evită uleiurile precum cel de scorțișoară (Cinnamon), piper negru (Black Pepper) și cimbru (Thyme) deoarece pot cauza o senzație de fierbințeală pielii.
 • Ia măsurile necesare! Dacă ești însărcinată, alăptezi, iei medicamente sau ai o afecțiune medicală, consultă un cadru medical înainte de a încerca vreun ulei esențial.

De unde să cumperi uleiuri esențiale pentru piele

La Young Living, suntem mândri de noi înșine pentru uleiurile esențiale pure și de calitate superioară. Angajamentul nostru Seed to Seal® ne motivează să creăm fiecare ulei esențial cu gândul la cei trei piloni ai noștri – Aprovizionare, Știință și Standarde- ceea ce înseamnă că tu experimentezi atât beneficiile uleiurilor esențiale pure, dar te bucuri și de resursele globale ale liderului în industrie.

Uleiuri esențiale pentru prieteni și familie

Dacă vrei să-ți împărtășești dragostea față de uleiurile esențiale cu întreaga familie, este important să știi care produse sunt sigure pentru a fi utilizate și cum. De aceea Young Living a creat game speciale pentru a te ajuta să alegi produsele corecte pentru fiecare membru al familiei tale.

Verifică gama KidScents® de la Young Living, concepută cu gândul la copiii tăi astfel încât aceștia să se poată bucura de uleiurile esențiale în siguranță. Pentru uleioșii și mai micuți, gama Seedlings® de la Young Living a fost formulată cu ingrediente vegane și derivate din surse naturale, care sunt ideale pentru a fi utilizate pe pielea delicată a bebelușilor. Și bineînțeles, nu avem cum să uităm de membrii blănoși ai familiei. Animal Scents® de la Young Living a fost concepută, în mod expert, pentru animale de companie, făcând produsele din această gamă cea mai bună opțiune pentru prietenii tăi patrupezi.

Câțel și stăpân bucurându-se de gama Animal Scents® YL.

Care este modalitatea ta preferată de-a te bucura de uleiuri esențiale local? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la mseublog@youngliving.com

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.