Depozitarea uleiurilor esențiale: ce să faci și ce să nu faci

0 21/07/2019 - Menținerea sănătății și a siluetei, Minte și spirit, Pentru acasă

Uleiurile esențiale sunt o investiție în starea ta de bine spirituală și în rutina ta de frumusețe.  Să înveți ce să faci și ce nu când vine vorba de depozitarea lor este doar un mod important de a-ți proteja investiția în starea de bine și de a-i maximiza beneficiile.

Da și nu: cum depozitezi uleiurile tale esențiale?

Închide bine sticluțele.

Un capac bine închis previne oxidarea, aerul și apa să pătrundă în sticlă.

  • Lipsa de aer permite uleiului să își rețină proprietățile.  Expunerea frecventă și prelungită la aer poate modifica consistența, mirosul și proprietațile uleiului.
  • Închiderea ermetică a sticluțelor oprește, de asemenea, evaporarea uleiului.

Sfat YL: Plasticul transparent care acoperă gura sticluței și permite doar picurarea uleiului, ajută și la ferirea sticluței de apă și aer.  Asigură-te că îl lași pe sticluță!

Evită căldura- sau lumina soarelui.

  • Prea multă căldură sau lumina soarelui pot afecta calitatea uleiului.
  • Și căldura și lumina soarelui pot schimba compoziția chimica a uleiului.
  • Prea multă căldură poate cauza evaporarea mai rapidă a uleiului, făcându-l mai puțin eficient.
  • Prea multă lumină solară poate deteriora uleiul.

Sfat YL: Păstrează uleiurile esențiale într-un dulap sau un sertar și nu le lăsa în mașină.  Ca regulă generală, păstrează uleiurile într-un loc întunecat și răcoros.

Ai grijă de ele și în deplasare.

Dacă ești ca noi, ai la îndemână uleiurile tale favorite oriunde mergi- mașina ta, sala de sport, geanta ta de sport, biroul și poșeta ta.  Oricând poate fi momentul potrivit pentru a-ți utiliza preferatele!  Vestea bună este că poți proteja uleiurile și le poți depozita în siguranță în timp ce călătorești cu o gentuță specială pentru uleiurile tale esențiale.  Ia-ți uleiurile cu tine oriunde mergi!

Nu te teme să ieși în evidență.

Îți iubești uleiurile și nu ți-e frică să arăți asta!  Afișează-le în căminul tău pe niște rafturi stilate împreună cu o plantă de ghiveci sau alte lucruri decorative stilate.  Asigură-te că acele rafturi nu au parte de lumină solară frecventă și prelungită, apoi lasă-ți uleiurile să fie în centrul atenției!

Află răspunsul la întrebările tale.

Ai întrebări despre depozitarea uleiurilor tale, despre păstrarea constantă a calității lor, sau vrei să profiți din plin de fiecare sticluță?  Iată câteva întrebări frecvente:

  1. Poți păstra uleiurile esențiale în frigider?

Unii iubitori de uleiuri jură că cel mai bine este să ții uleiurile în frigider.  Nu e temperatura scăzută care contează- nu este necesar ca uleiurile să fie păstrate la o temperatură așa de scăzută- ci climatul constant.  Frigiderul tău are aceeași temperatură și ziua și noaptea și acest lucru ajută la conservarea  uleiului.  Asigură-te că scoți uleiul din frigider cu 12 ore înainte de utilizare pentru a ajunge la temperatura camerei.


  1. Pot să păstrez uleiurile esențiale în sticle de plastic?

Uleiurile esențiale sunt incredibil de puternice, ceea ce înseamnă că multe uleiuri pot dizolva plasticul.  De aceea, păstrăm întotdeauna uleiurile noastre în sticluțe de sticlă.  Ține minte acest lucru când îți faci propriile amestecuri cu uleiuri esențiale!


  1. Este necesar ca uleiurile esențiale să fie păstrate în sticluțe întunecate la culoare?

Vei observa că toate uleiurile esențiale Young Living vin în sticluțe de culoarea chihlimbarului.  Acestea le protejează de lumina care poate afecta compoziția delicată a uleiurilor.  Depozitarea uleiurilor esențiale în sticle întunecate pentru a le păstra calitatea, este recomandată.


  1. Pot pune uleiurile esențiale la înghețat?

Poți pune uleiurile esențiale în congelator fără nicio problemă.   Temperatura constantă și lipsa luminii ajută la conservarea uleiurilor tale.
Sunt câteva uleiuri- ca Rose, Thyme și altele- care au componenți naturali care se solidifică sau se cristalizează în congelator.


Acum că știi cum să ai grijă de uleiurile tale favorite acasă și în deplasare, află care sunt cele mai bune uleiuri pentru călătorii  și descoperă uleiurile necesare pentru un somn liniștit..


Care este modalitatea ta favorită de a depozita colecția ta de uleiuri esențiale?

Spune-ne în comentarii!

This post is also available in: Engleză Germană Cehă Holandês Finlandeză Suedeză Lituaniană Rusă Spaniolă Franceză Italiană Poloneză

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.