Da și nu: cum se depozitează uleiurile esențiale

0 21/07/2019 - Folosind uleiuri esențiale, Începător în uleiuri esențiale, ULEIURI ESENȚIALE

Uleiurile esențiale sunt o investiție în starea ta de bine spirituală și în rutina ta de frumusețe. Să înveți ce să faci și ce nu când vine vorba de depozitarea lor este doar un mod important de a-ți proteja investiția în starea de bine și de a-i maximiza beneficiile. În acest blog, te vom învăța cum să depozitezi corect uleiurile esențiale, de asemenea vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări.

Uleiuri esențiale Frankincense, Orange, Lemon, Clarity, Dream Catcher și Clary Sage

Da și nu – Cum se depozitează uleiurile esențiale?

Închide bine sticluțele

Atunci când înveți cum să folosești uleiurile esențiale și cum să le depozitezi acasă, buna închidere previne oxidarea și oprește aerul sau apa de a intra în sticlă.

  • Lipsa de aer permite uleiului să își rețină proprietățile. Expunerea frecventă și prelungită la aer poate modifica consistența, mirosul și proprietățile uleiului.
  • Închiderea ermetică a sticluțelor oprește, de asemenea, evaporarea uleiului.

Sfat YL: Plasticul transparent care acoperă gura sticluței și permite doar picurarea uleiului, ajută și la ferirea sticluței de apă și aer. A nu se îndepărta de pe sticlă cu excepția cazului în care îl înlocuiești cu un aplicator cu rolă.

A nu se lăsa la căldură sau la lumina soarelui

Prea multă căldură sau lumina soarelui pot afecta calitatea uleiului.

  • Și căldura și lumina soarelui pot schimba compoziția chimică a uleiului.
  • Prea multă căldură poate cauza evaporarea mai rapidă a uleiului, făcându-l mai puțin eficient.
  • Prea multă lumină solară poate deteriora uleiul.

Sfat YL: Păstrează uleiurile esențiale într-un dulap sau un sertar și nu le lăsa în mașină. Ca regulă generală, păstrează uleiurile într-un loc întunecat și răcoros.

Ai grijă de ele și în deplasare.

Dacă ești ca noi, și vrei să ai la îndemână uleiurile tale favorite oriunde mergi – mașina ta, sala de sport, geanta ta de sport, biroul și poșeta ta.  Oricând poate fi momentul potrivit pentru a-ți utiliza preferatele!  Vestea bună este că poți proteja uleiurile și le poți depozita în siguranță în timp ce călătorești cu o gentuță specială pentru uleiurile tale esențiale. Ia-ți uleiurile cu tine oriunde mergi!

Nu te teme să ieși în evidență.

Îți iubești uleiurile și nu ți-e frică să arăți asta! Afișează-le în căminul tău pe niște rafturi stilate împreună cu o plantă sau alte lucruri decorative stilate. Asigură-te că acele rafturi nu au parte de lumină solară frecventă și prelungită, apoi lasă-ți uleiurile să fie în centrul atenției!

Uleiul esențial Peppermint la soare cu simbolul X și o cutie de uleiuri cu o bifă

Află răspunsul la întrebările tale.

Dacă ai întrebări despre cum să depozitezi corect uleiurile, durata de viață a produselor tale Young Living preferate, păstrarea călității în timp sau despre cum să profiți la maximum de fiecare sticluță? Sau poate vrei să afli mai multe despre siguranța uleiurilor esențiale? Iată câteva întrebări frecvente:

1. Pot păstra uleiurile esențiale în frigider?

Unii iubitori de uleiuri jură că cel mai bine este să ții uleiurile în frigider. Nu e temperatura scăzută care contează- nu este necesar ca uleiurile să fie păstrate la o temperatură așa de scăzută- ci climatul constant. Frigiderul tău are aceeași temperatură și ziua și noaptea și acest lucru ajută la conservarea  uleiului. Cu toate acestea noi recomandăm, scoaterea uleiului din frigider cu 12 ore înainte de utilizare pentru a ajunge la temperatura camerei.

2. Pot să păstrez uleiurile esențiale în sticle de plastic?

Uleiurile esențiale sunt incredibil de puternice, ceea ce înseamnă că multe uleiuri pot dizolva plasticul. De aceea, păstrăm întotdeauna uleiurile noastre în sticluțe de sticlă. Ține minte acest lucru când îți faci propriile parfumuri sau amestecuri utilizând uleiuri esențiale!

3. Este necesar ca uleiurile esențiale să fie păstrate în sticluțe întunecate la culoare?

Vei observa că toate uleiurile esențiale Young Living vin în sticluțe de culoarea chihlimbarului. Acestea le protejează de lumina care poate afecta compoziția delicată a uleiurilor. Depozitarea uleiurilor esențiale în sticle întunecate pentru a le păstra calitatea, este recomandată.

4. Pot pune uleiurile esențiale la înghețat?

Poți pune uleiurile esențiale în congelator fără nicio problemă. Temperatura constantă și lipsa luminii ajută la conservarea uleiurilor tale. Sunt câteva uleiuri- ca Rose, Thyme și altele- care au componenți naturali care se solidifică sau se cristalizează în congelator.

5. Uleiurile esențiale expiră? Dacă da, care este durata medie de depozitare a unui ulei esențial?

Te întrebi cât de mult timp pot fi păstrate uleiurile esențiale odată deschise? De fapt, majoritatea uleiurilor esențiale au o dată de expirare. Cu toate acestea, aceasta depinde de tipul uleiului și de componentele sale. În general, recomandăm înlocuirea uleiurilor esențiale o dată la 3 ani pentru a evita iritația care ar putea fi cauzată de aplicarea locală a unui ulei expirat.

6. Cum ar trebui aruncate uleiurile esențiale expirate?

Dacă crezi că ai uleiuri esențiale expirate în colecția ta, poți fi tentat/ă să le verși în chiuvetă. Însă, noi nu recomandăm această practică, deoarece uleiurile pot cauza blocarea țevilor și daune mediului. În schimb, recomandăm contactarea primăriei locale și echipei de managemnet al deșeurilor pentru a întreba despre regulile din regiunea ta și pentru a afla procedurile lor. Odată ce ai eliminat în siguranță uleiurile esențiale, reutilizează sau reciclează recipientele în care au venit, creând propriile amestecuri personalizate!

Femeie care citește eticheta unui ulei esențial

Care sunt da-urile și nu-urile tale în ceea ce privește uleiurile esențiale? Scrie-ne în comentarii sau contactează-ne la mseublog@youngliving.com

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.