Obiceiuri sănătoase: Un ghid despre cum să le menții!

0 01/06/2020 - Stil de viață, WELLNESS

Imaginează-ți că încerci o pereche nouă de pantofi.  La început sunt incomozi, dar cu cât îi porți mai mult, cu atât mai bine te simți în ei.  Uneori aceștia se iau după forma piciorului tău și devin accesoriul tău preferat.  Obiceiurile sunt la fel.  Acțiunile zilnice, consistente, devin parte a personalității noastre.  Crearea unor obiceiuri sănătoase ajută la formarea unei căi către atingerea țelurilor tale.

Poate ești o mămică care dorește să își facă mai mult timp pentru ea.  Sau lucrezi la birou și dorești să fii mai activ/ă.  Sau poate îți dorești să fii propria ta șefă sau propriul șef.  Nu există limită, iar în 2020 te vom ajuta să realizezi lucrul acesta!  Soluția este să stabilești obiceiuri care te vor ajuta să îți depășești limitele.

Cum începi să ai obiceiuri sănătoase?

Acum e momentul ideal să implementezi câteva obiceiuri sănătoase.  Apoi, cât ai zice pește, ai creat un stil de viață sănătos.  Încearcă aceste sugestii simple pentru a-ți menține acele obiceiuri sănătoase!

Ia-o încet și începe cu ceva ușor

Nu uita că Capela Sixtină nu a fost construită într-o zi. Din fericire pentru noi, formarea unor obiceiuri nu va dura atât de mult.  Când îți stabilești țeluri specifice, acestea sunt mai ușor de realizat.  Începe să implementezi pași simpli în fiecare zi pentru a avea un rezultat pe măsură.

Iată câteva sugestii simple:

 • Ascultă un podcast motivațional Fie că stai acasă, faci naveta la muncă sau trebuie să faci doar câteva lucruri, dacă îi auzi pe alții cum te motivează și te inspiră, te vei simți mult mai bine și vei fi mult mai plin/ă de motivație!
 • Pornește aromatizatorul în fiecare dimineață. Găsește un amestec de uleiuri care te inspiră să faci față fiecărei zile.
 • Documentează-ți experiența.  Documentarea realizărilor tale zilnice te poate ajută să rămâi motivat/ă și să îți îndeplinești țelurile!
 • Împărtășește planurile tale cu cineva pentru a fi tras la răspundere.  Uneori motivația vine din partea altcuiva, așa că destăinuie-te unui prieten, scrie țelurile tale pe social media, sau sun-o pe mama ta după ce ai terminat o cursă de alergat.
 • Înlocuiește obiceiurile rele cu obiceiuri bune

Când dorești să scapi de obiceiurile tale rele, este important să le înlocuiești cu obiceiuri bune.  Iată câteva exemple:

 • Înlocuiește bomboanele care nu sunt bune pentru dinți cu gustări nutritive și delicioase. După masa principală, răsfață-ți papilele gustative cu o mână de fructe goji uscate.!
 • Înlocuiește sucurile carbogazoase nesănătoase cu o alternativă naturală! Bea NingXia Zyng®– o băutură revigorantă și energizantă, cu limete și afine.
 • Gustări sănătoase pentru drum?  Ia cu tine pliculețele cu sucul NingXia Red®, o băutură cu superfructe, numai bună pentru deplasări!
 • Cureți cu soluții dure?  Avem o soluție pentru asta!  Utilizează produsele din gama noastră Thieves® pentru uz casnic, pentru o casă sănătoasă și ușor parfumată.

Ia mai puține decizii

Prea multe decizii luate într-o zi pot crea un sentiment de copleșire- și nu avem timp pentru asta.  Creează un plan în avans când motivația ta e la culme pentru ca atunci când scade, să îți fie mai ușor să te ții de un plan deja făcut.

 • Programează în fiecare săptămână o clasă de fitness sau un antrenament cu o prietenă și marchează datele pe calendar. Există ceva special în acea senzație de a realiza ceva împreună cu cineva!
 • Sfat YL:  Dacă ai alte țeluri în minte, roagă-ți o prietenă sau un prieten să te ajute la realizarea lor, în fiecare săptămână.  În felul acesta, îți poți trata țelul ca un angajament și nu ca o corvoadă.
 •  Susține-ți nutriția.  Suplimentele alimentare sunt o modalitate bună de a-ți îmbunătăți nivelul de sănătate.  OmegaGize, Life 9, le poți achiziționa pe fiecare pentru o lună.
 • Pregătește-ți meniurile! Dedică o după-amiază pentru crearea meniurilor pentru o săptămână, pentru cel puțin o masă pe zi. În felul acesta vei avea feluri de mâncare sănătoase, gata pentru a fi savurate! Bonus: Nu va mai trebui să gătești atât de mult și vei avea mai mult timp pentru tine!

Recompensează-te pentru că meriți asta!

Poate fi dificil să îți schimbi stilul de viață- dar realizarea unor sarcini dificile te poate umple de satisfacție!  Recompensează-te când realizezi ceva cu oricare din aceste opțiuni:

 • Fă-ți timp pentru îngrijirea personală- chiar și o baie fierbinte te poate face să te simți bine.
 • Fii mândră de munca ta și spune asta cu voce tare.
 • Spune-le și prietenilor tăi de realizările tale pentru a-i inspira. Te vei bucura mult când aceștia vor fi inspirați să își atingă țelurile!

Iartă-te și începe din nou

Sunt momente în care te abați de la calea către succes.  E ok. Te poți întoarce oricând pe drumul bun.  Reflectă la ceea ce s-a întâmplat și începe din nou.

Iată cum poți reveni pe calea cea bună!

 • Cere ajutorul cuiva. Perspectiva unui prieten te poate ajuta să îți resetezi mentalitatea.
 • Fii fanul tău numărul unu! Scrie afirmații pozitive și pune-le la vedere pentru un impuls de motivație.
 • Scrie motivul principal pentru care faci tot ceea ce faci. În agitația vieții, e ușor să uităm `de ce-ul` vieții noastre.  Scrie-l și reflectează la acesta!  Acest lucru face minuni!
 • E timpul să îți legi șireturile și să te apuci de treabă.  Gândește-te cât de bine te vei simți când vei ajunge la destinație!

 

 

 

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.