Gezonde gewoontes: zo hou je vol!

0 01/06/2020 - Lifestyle, WELLNESS

We kopen allemaal regelmatig nieuwe schoenen. De eerste paar dagen zijn ze meestal niet erg comfortabel, maar als ze eenmaal ingelopen zijn, zitten ze als gegoten. Soms nemen ze zelfs de vorm van de voet aan en wil je niks anders meer dragen. Gewoontes werken net zo. Dagelijkse, samenhangende handelingen maken deel van ons uit. Het aanmeten van gezonde gewoontes kan de weg naar het behalen van je doelen vrijmaken.

Misschien ben je een moeder die meer tijd aan zichzelf wilt besteden. Misschien heb je een kantoorbaan en wil je actiever worden. Of misschien droom je ervan om eigen baas te zijn. The sky is the limit en 2020 is het jaar waarin jij gaat veranderen! Om dit te kunnen doen, moet je gewoontes aanmeten.

Maar hoe begin je?

Dit is het perfecte moment om positieve gewoontes toe te voegen aan je leven. Voordat je het weet, zal je hele levensstijl gezonder zijn. Probeer deze eenvoudige tips om nieuwe gewoontes vol te houden.

Begin klein

Onthoud: Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd. Gelukkig duurt het wennen aan nieuwe gewoontes niet zo lang. Specifieke doelen zijn makkelijker te bereiken en je kunt er beter op voort bouwen.  Begin door iedere dag kleine stapjes te nemen. Alleen zo kun je grote resultaten bereiken.

Enkele ideeën:

 • Luister naar een motiverende podcast. Van thuiswerken tot autorijden en boodschappen doen; een podcast met een motiverend of inspirerend bericht kan je helpen de moed erin te houden.
 • Zet iedere ochtend de verstuiver aan. Kies een melange die je inspireert om de dag vol goede moed tegemoet te gaan.
 • Houd een dagboek bij. Het opschrijven van dagelijkse prestaties helpt je gemotiveerd te blijven en je doel te bereiken.
 • Neem verantwoordelijkheid door je avontuur te delen. Motivatie komt soms van buitenaf. Neem dus een vriend of vriendin in vertrouwen, deel je doelen op sociale media of bel je moeder voor een opbeurend gesprek.
 • Vervang slechte gewoontes door goede gewoontes.

Het is belangrijk om slechte gewoontes te vervangen door goede gewoontes. Enkele voorbeelden:

 • Vervang snoep door smakelijke, voedende snacks. Stil zoete trek met een handjevol gedroogde gojibessen!
 • Laat de frisdrank staan en kies voor natuurlijke hydratatie. NingXia Zyng® is een verfrissend drankje met bramen en limoen dat energie geeft voor de hele dag.
 • Veel onderweg? Neem dan NingXia Red® mee en geniet altijd en overal van dit heerlijke drankje op basis van superfruit.
 • Schadelijke schoonmaakproducten? Daar hebben wij een oplossing voor. Onze Thieves®-producten maken je huis stralend schoon en verspreiden een heerlijk zoete, kruidige geur.

Maak minder keuzes

Te veel keuzes op een dag kunnen overweldigend zijn. Dat gevoel is voor niemand prettig. Stel terwijl je gemotiveerd bent een plan op zodat je op momenten waarop het iets minder gaat iets hebt om aan vast te houden.

 • Boek iedere week een les in de sportschool of spreek af met een vriend of vriendin om samen te sporten en zet het in je agenda. Samen iets speciaals bereiken geeft een heel bijzonder gevoel.
 • YL-tip: Als je andere doelen hebt, kun je iedere week een vriend of vriendin vragen om er samen aan te werken. Zo wordt je doel een verplichting, in plaats van een klus.
 • Gebruik voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn een makkelijke manier om je gezondheid te ondersteunen. OmegaGize3® en , Life 9 zijn verpakt in handige maandverpakkingen.
 • Bereid maaltijden voor. Besteed iedere week een middag aan het voorbereiden en maken van ten minste één maaltijd zodat je snel een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Minder koken betekent bovendien dat je meer tijd voor jezelf hebt!

Beloon jezelf – je verdient het!

Het veranderen van je manier van leven kan moeilijk zijn, maar het overwinnen van uitdagingen is  geweldig en ontzettend belonend. Beloon jezelf als je een mijlpaal hebt bereikt met:

 • Een momentje voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld uitgebreid een warm bad nemen.
 • Zeg hardop dat je goed werk hebt geleverd en dat je trots bent op jezelf.
 • Deel je prestaties met vrienden om hen te inspireren. Het is mooi om te zien hoe anderen hun doelen nastreven.

Vergeef jezelf en begin opnieuw

Er zullen momenten zijn waarop je de weg naar succes uit het oog verliest. Dat geeft niet. Zoek het pad gewoon opnieuw op. Geef jezelf tijd om te reflecteren en opnieuw te beginnen.

Probeer de volgende tips om verder te gaan

 • Vraag om hulp. Het kan helpen om doelen te bespreken en de mening van een buitenstaander te horen.
 • Word je grootste fan. Schrijf positieve gedachten op en hang ze op een zichtbare plek op voor een motiverende boost.
 • Schrijf je reden op. Het leven is druk en het is soms makkelijk om je reden uit het oog te verliezen. Schrijf daarom je reden op zodat je eraan herinnerd wordt. Het werkt echt!
 • Ga aan de slag. Stel je voor hoe goed het zal voelen om je doel te bereiken!

 

 

 

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.