Tămâie- Nu doar de Crăciun

0 14/09/2020 - Descoperă uleiurile esențiale, ULEIURI ESENȚIALE

Aurul, tămâia și smirna au fost cele trei daruri de preț oferite bebelușului Isus acum peste 2000 de ani în urmă.  Bineînțeles că toate cele trei daruri au fost extraordinar de valoroase și speciale.  Probabil că nu știai asta, însă în culturile antice tămâia era considerată mai valoroasă ca aurul!

Fondatorul nostru Gary a iubit uleiul esențial Frankincense

Într-un film din aprilie 2013, fondatorul nostru, D. Gary Young îi duce pe membrii Young Living în Oman, pentru a vedea un arbore Boswellia, arborele din care provine uleiul de tămâie.

În videoclip, Gary spune cât de des a vizitat copacul în ultimii ani și cât de bătrân este copacul: aproximativ 850 de ani.  În timp ce vorbește, rade puțin din scoarța copacului și aproape imediat, „lobanul” sau rășina începe să se scurgă. Și așa începe procesul producerii uleiului esențial de tămâie.

Cum miroase tămâia?

Uleiul esențial Frankincense are un miros foarte specific:  balsamic, pământos, lemnos și dulce ca mierea.  Aroma balsamică provine din Alfa-pinenul natural. Este una dintre acele miresme de care te îndrăgostești, deoarece îți umplu camera sau pătrund în pielea ta și durează cu adevărat ore întregi. Căldura și confortul său te vor răsfăța.

Ce este tămâia?

Uleiul esențial Sacred Frankincense de la Young Living provine din seva arborelui Boswellia sacra din Oman, iar uleiul esențial Frankincense de la Young Living provine din copacul Boswellia carterii din Somalia- ambii arbori sunt fusiformi, eterici și cu aspect sălbatic.

Farmecul tămâiei i-a adus pe aventurieri de departe, pentru că au căutat irezistibila rășină, iar Traseul tămâiei din regiunea Dhofar din Oman a fost vizitat de cunoscuții exploratori Marco Polo și Lawrence al Arabiei.

În cartea ei Frankincense: Oman’s Gift to the World, Juliet Highet compară arborii de tămâie din alte regiuni și ajunge la concluzia că `niciun alt arbore nu produce același parfum pur, elevat` ca arborii găsiți în Dhofar.

Boswellia sacra este cu adevărat un dar prețios, demn de statutul său legendar.  Mai mult, Young Living este mândră de singura oportunitate pe care o avem, de a fi primul distilator comercial de tămâie din Oman în sute de ani.

De la rădăcini la bogății

Arborele Boswellia poate crește cu puțin sau fără pământ, înflorește cu flori albe sau roz pal și are scoarță care pare a fi ca paginile unei cărți. Acești copaci se adaptează pentru a prospera pe versanți abrupți și râpe unde produc suficientă rășină gumoasă pentru recoltare.

Ca toate lucrurile bune, crearea de rășină gumoasă necesită timp. După ce scoarța a fost tăiată ușor pentru a lăsa seva să curgă și să se întărească (un proces de două-trei luni), seva este recoltată și gata pentru distilarea cu abur.

Bine de știut

Astăzi prețuim uleiul esențial care este produs din rășină, dar în Antichitate, rășina era dată cadou și arsă pentru a umple aerul cu aroma ‘franc encens’ adică „tămâie de înaltă calitate”.

În Orientul Mijlociu, este încă considerat un ulei sfânt și e folosit în ceremoniile religioase de mii de ani. De fapt, tămâia este menționată în Ebers Papyrus-  un document egiptean din aproximativ 1500 î. Hr. .

Ce uleiuri esențiale se potrivesc cu uleiul esențial Frankincense?

Combină-l cu uleiuri de bergamotă sau ylang ylang pentru un miros deosebit, dulce și echilibrant.

Dacă dorești să îi atenuezi dulceața, schimbă uleiul Sacred Frankincense cu Frankincense.

Pentru trei combinații grozave, amestecă tămâia cu lemn de cedru, lavandă sau lemn de santal sacru.

Un cadou pentru toți

Datorită proprietăților sale benefice pentru piele și care te motivează să meditezi și să te liniștești, acest ulei este o bucurie pentru oricine.

Pentru ce este utilizat uleiul Frankincense?

Stai fără grijă, puțin ulei Frankincense poate face multe.

Iată câteva sugestii utile:

  • Utilizează-l în aromatizatorul nostru DewDrop pentru arome perfecte în camera ta.
  • Poți aplica uleiul Frankincense pe față în modul următor: amestecă-l în produsele de îngrijire a pielii din gama ART de la Young Living, pentru o sesiune de răsfăț.  Pur și simplu, pune una sau două picături în crema hidratantă ART Light Moisturiser
  • Adaugă-l în Young Living V-6® pentru un masaj relaxant.
  • Difuzează-l într-o sesiune de yoga pentru a-ți maximiza `timpul pe saltea`.

Se potrivește bine cu aceste amestecuri: Acceptance; 3 Wise Men; The Gift.

Apropo, știai că toate aceste produse Young Living conțin ulei de tămâie?


Indiferent de câte nopți mai sunt până la Crăciun, te poți bucura întotdeauna de mireasma uleiului de tămâie.

 

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.