Het gebruik van Palmarosa

0 05/10/2022 - ETHERISCHE OLIËN, Ontdek etherische oliën

Palmarosa heeft een verzachtende, stimulerende geur en is de ultieme favoriet van iedereen die houdt van schoonheid. Palmarosa-olie wordt geprezen om zijn vermogen om een gezond uitziende huid te verjongen. De olie ontstaat door de Cymbopogon martinii met stoom te distilleren. Dit aromatisch gras maakt deel uit van de familie Poaceae.  De plant komt oorspronkelijk uit India en Indo-China en is nauw verwant aan citroengras. De groene, delicate en heerlijk frisse geur kan toegevoegd worden aan allerlei producten, van parfum tot gezichtsserum.

We kijken in deze blog naar enkele van onze favoriete manieren om palmarosa-olie te gebruiken, zodat je meer te weten komt over de heerlijk zoete en roosachtige geur en inspiratie op kunt doen voor het gebruik van deze olie in het alledaags leven.

Waar wordt Palmarosa voor gebruikt?

Palmarosa-olie is niet alleen voedend, maar ook harmonieus en wordt voornamelijk gebruikt voor verzorging van de huid. De olie heeft een zoete, aardende geur en reinigende eigenschappen. Perfect dus als toevoeging aan je dagelijkse routine als je de huid een stralende, jonge uitstraling wilt geven. Deze olie kan ook gecombineerd worden met tea tree-olie om vette huid te reinigen en soms voorkomende puistjes te behandelen.

Etheriche Indische geraniumolie

 

Hoe ruikt Palmarosa?

Je denkt misschien dat palmarosa deel uitmaakt van de rozenfamilie, maar de plant is verwant aan citroengras. De geur van palmarosa-olie is een huwelijk tussen roos en citroengras; de olie heeft een zoete, roosachtige geur met een vleugje citrus. De olie is dankzij deze prachtige geur een universeel populaire keuze voor zeep, lotions en cosmetica.

Hoe kan Palmarosa gebruikt worden in de huidverzorging?

Eén van onze favoriete manieren om palmarosa-olie te gebruiken en een gezonde uitstraling van de huid te ondersteunen is door enkele druppels toe te voegen aan een dagelijks gezichtsessence, serum of crème. Als je daarnaast van de voordelen van de ontspannende geur wilt genieten, kun je Palmarosa combineren met Ylang Ylang (ylang-ylang) en Bergamot plus Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex. Dit mengsel kan vervolgens gebruikt worden als verzachtende massageolie voor een kuuroordachtige ervaring die de huid voedt.

Glimlachende vrouw brengt huidverzorgingsproduct aan op gezicht

 

Hoe kan Palmarosa gebruikt worden in de haarverzorging en in bad?

Palmarosa-olie is dankzij zijn fijne bloemachtige geur een fantastische toevoeging aan shampoo of verwennende haarmaskers. Voeg simpelweg een paar druppels toe, verdeel over het haar en geniet van stralende lokken! Als je graag een ontspannend bad neemt, kun je een paar druppels Palmarosa combineren met Geranium, Spearmint (groene munt) en Epsomzout voor een zeer verwennende moment voor jezelf.

Welke etherische olie past het best bij Palmarosa?

Etherische groene munt-, cederhout-, bergamot-, palmarosa-, lavendel-, geranium-, ylang-ylang- en rozenolie

 

Hoe gebruik jij Palmarosa het liefst? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.