Rivaldafényben a szantálfa (Sandalwood) illóolaj: Eredete és használata

0 24/11/2022 - ILLÓOLAJOK, YL termékek

Mi a Sandalwood (szantálfa) illóolaj?

Valószínűleg még az illóolajok világában kevésbé járatosak is ismerik a szantálfa jellegzetes illatát. Illatát a földesség és az édesség tökéletes egyensúlya miatt ünneplik, ami a parfümipar kedvelt alapjegyévé teszi.

A szantálfa (Sandalwood) illóolaj a kelet-indiai szantálfa Santalum album kérgéből és gyökereiből származik. Azt mondják, hogy minél idősebb a fa, annál aromásabb az olaj, a 30-50 év az optimális kor a betakarításhoz. A begyűjtés után a fakérget porrá őrlik, majd vízgőzzel desztillálják, hogy kivonják belőle a fa bőséges olajtartalmát.

Gazdag aromája mellett a szantálfának ősi történelme is van, különösen az indiai szubkontinensen. A hinduizmusban Lakshmi, a gazdagság és a szerencse istennője állítólag a szantálfában lakik, ami a fának vallási jelentőséget ad.

Sacred Sandalwood vs. Royal Hawaiian Sandalwood^

A Young Livingnél annyira szeretjük a szantálfát, hogy nem tudtunk megelégedni egyetlen illóolajjal, hanem két fajtát is kínálunk: a Sacred Sandalwood és Royal Hawaiian Sandalwood olajokat. De mi a különbség ezek között az egyedülálló olajok között, és miért érdemes mindkettőt a gyűjteményedben tartanod?

A Szent Szantálfa és a Királyi Hawaii Szantálfa illóolaj szantálfa kéreggel körülvéve.

Szent szantálfa (Sacred Sandalwood)

A szent szantálfa (Sacred Sandalwood) illóolajunk meleg, fülledt és lágy illatot biztosít. Az olaj a Santalum album faj Ausztráliában található partnerfarmunkon termesztett példányaiból származik. A farmot a faj indiai őshazájához hasonló táj és éghajlat miatt választottuk ki, és a YL Seed to Seal® irányelveit és díjnyertes fenntarthatósági szabályozását követi a keresett olaj védelme érdekében.

Mire használjuk a szent szantálfa (Sacred Santalwood) olajat?

  • Belégzés vagy masszázs jógagyakorlat előtt a nyugalom és a földelés érzésének előidézése érdekében.
  • Használhatod a pulzuspontjaidra, mint inspiráló, elegáns parfümöt.
  • Keverj néhány cseppet a fürdődbe a kényeztető élmény kedvéért.
  • Adj 1-2 cseppet ebből az édes olajból a napi hidratáló krémedhez, hogy elősegítsd a ragyogó megjelenésű bőrt.
  • Élvezd, mint alapvető összetevőt a YL Harmony és White Angelica illóolajkeverékekben

A YL ausztrál szantálfa farmjának és lepárlóüzemének képe

Royal Hawaiian Sandalwood^

A mi Royal Hawaiian Sandalwood illóolajunk édes, fás és fényes illatot kínál. Az olaj a Santalum paniculatum faj egyedeiből származik, amelyet a Kona Sandalwood újraerdősítési projekt keretében Hawaii “Nagy Szigetén” (the Big Island) termesztünk. Ez a faj nagyobb magasságban nő, mint indiai megfelelője, és egykor kizárólag a hawaii királyi családok kereskedtek vele, ezért kapta az olaj a “királyi” nevet. A föld iránti tiszteletből a projekt megvárja, amíg a fák elérik természetes életük végét, mielőtt kitermelik őket az olajkészítéshez.

A Royal Hawaiian Sandalwood használata:

  • Önts 10 cseppet 1 csésze (kb. 270 g) Epsom-sóba, és szórd a fürdőkádba a nyugtató, spa-szerű élményért.
  • Kombinálj néhány cseppet ebből az érzéki illatból egy hordozóolajjal, és masszírozd be a testedbe, hogy ellazulj egy hosszú nap után.
  • Tartsd az üveget az orrodhoz, és lélegezd be az illatot, hogy felélénkítsd a bátorságot és a céltudatosságot.
  • Élvezd, mint a YL Inspiration illóolajkeverék: alapvető összetevőjét

A ^Royal Hawaiian Sandalwood a Jawmin, LLC védjegye.

Az YL Kona szantálfa újraerdősítési projektjének képe.

Hogyan használja a Young Living család a szantálfa illóolajat?

Megkérdeztük az YL olajok szerelmeseit, hogyan élvezik a Sacred Sandalwood és a Royal Hawaiian Sandalwood illóolajok előnyeit. Itt vannak a válaszok:

Néhány cseppet adok az arckrémemhez aFrankincense illóolajjal együtt”

“Az aroma belélegzése meditáció előtt segít megnyugodnom”

Szeretek néhány cseppet a hajpakolásomba csepegtetni a rozmaring (Rosemary) illóolajjal együtt”

“A kedvenc arcszérumomhoz adom, hogy kihozza a természetes ragyogásomat”

“Fás, mégis édes aromája miatt remek alapanyag házi parfümkészítéshez.”

Te hogyan szereted használni a szantálfa illóolajat? Írd meg kommentben alul, vagy írj nekünk közvetlenül a mseublog@youngliving.com email címen.

Share

No comments

Leave a reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.