Valokeilassa eteerinen santelipuuöljy (Sandalwood): alkuperä ja käyttötavat

0 24/11/2022 - ETEERISET ÖLJYT, YL-tuotteet

Mikä on eteerinen santelipuuöljy?

Jopa öljynoviisit todennäköisesti tunnistavat eteerisen santelipuuöljyn tuoksun. Santelipuun aromi tunnetaan täydellisestä maanläheisyyden ja makeuden tasapainosta, joka tekee eteerisiestä santelipuuöljystä suositun perustuoksun hajuvesissä.

Eteerinen santelipuuöljy on peräisin Itä-Intian santelipuun puusta ja juurista Santalum album -lajikkeesta. Sanotaan, että mitä vanhempi puu, sitä aromaattisempi öljy on: santelipuulle 30-50 vuoden ikä on optimaalinen sadonkorjuuta ajatellen. Korjuun jälkeen santelipuun kuori jauhetaan jauheeksi, joka höyrytislataan puun sisällä olevan öljyn saamiseksi.

Rikkaan arominsa lisäksi santelipuulla on myös rikas historia. Hindulaisuudessa Lakshmin, vaurauden ja onnen jumalattaren, uskotaan asuvan santelipuussa.

Pyhä santelipuu (Sacred Sandalwood) verrattuna kuninkaalliseen havaijilaiseen santelipuuhun (Royal Hawaiian Sandalwood)^

Me Young Livingillä rakastamme santelipuuta niin paljon, että emme voineet tyytyä yhteen eteeriseen öljyyn, vaan meillä on tarjolla kaksi santelipuuöljyä: Sacred Sandalwood ja Royal Hawaiian Sandalwood. Mitkä on näiden öljyjen erot ja miksi on hyvä hankkia molemmat öljykokoelmiisi?

Kuva Sacred Sandalwood - ja Royal Hawaiian Sandalwood -öljyistä santelipuukuoren kera.

Pyhä santelipuu (Sacred Sandalwood)

Meidän pyhä santelipuuöljymme tarjoaa lämpimän ja pehmeän aromin. Öljy tulee Santalum album -lajikkeesta, joka kasvaa kumppanuusmaatilallamme Australiassa. Tila on valittu lajin alkuperäistä vastaavan maiseman ja ilmaston vuoksi, ja se noudattaa YL:n Seed to Seal® -laatustandardisitoumusta ja palkittuja kestävän kehityksen toimia tämän halutun öljyn suojelemiseksi.

Sacred Sandalwood -öljyn käyttö:

  • Hengitä öljyä sisään tai hiero sitä ennen joogaharjoitusta iholle herättääksesi rauhan ja maadoittumisen tunteen
  • Levitä tätä eleganttia tuoksua pulssipisteille hajuveden kaltaisesti
  • Laita muutama tippa kylpyveteen
  • Laita 1–2 tippaa kosteusvoiteeseen ihoa heleyttämään
  • Nauti siitä Young Livingin Harmony-öljysekoituksen ja White Angelica-öljysekoituksen yhtenä tärkeimmistä ainesosista

Kuva YL:n Down Under Sandalwood -maatilalta

Kuninkaallinen havaijilainen santelipuu^ (Royal Hawaiian Sandalwood^)

Royal Hawaiian Sandalwoodin aromi taas on makean puumainen. Öljy on peräisin Santalum paniculatum -lajikkeesta, jota kasvatetaan osana Kona Sandalwood Reforestation -projektia Havaijin “Big Islandilla”. Tämä laji kasvaa korkeammalla kuin sen intialainen vastine. Aikoinaan sillä kävivät kauppaa vain Havaijin kuninkaalliset, mikä antoi öljylle sen “kuninkaallisen” nimen.
​ Projektissa odotetaan kunnes puut saavuttavat luonnollisen elinkaarensa lopun ennen kuin ne korjataan öljyn talteenottoa varten.

Royal Hawaiian Sandalwood -öljyn käyttö:

  • Lisää 10 tippaa 1 kupilliseen (noin 270 g) Epsom-suolaa ja ripottele sitä kylpyammeeseen saadaksesi rauhoittavan kylpyläkokemuksen.
  • Yhdistä muutama tippa tätä sensuellin tuoksuista öljyä perusöljyyn ja hiero vartaloasi rentoutuaksesi pitkän päivän jälkeen
  • Pidä pulloa nenälläsi ja hengitä sen rohkean inspiroivaa tuoksua
  • Nauti siitä YL:n Inspiration-öljysekoituksessa

^Kuninkaallisen havaijilaisen santelipuun tavaramerkin omistaja on Jawmin, LLC.

Kuva Konan Sandalwood Reforestation -projektista

Eteerisen santelipuuöljyn käyttö YL-perheessämme

Kysyimme YL-perheeltämme, kuinka he käyttävät Sacred Sandalwood – ja Royal Hawaiian Sandalwood -öljyjä. Ne vastasivat näin:

Lisään muutaman öljytipan kasvovoiteeseeni yhdessä eteerisen olibaanihartsiöljyn (Frankincense) kanssa”

“Aromin hengittäminen ennen meditoimista rauhoittaa”

Saadakseni ihania hiustenhoitotuotteita, lisään muutaman tipan eteeristä santelipuuöljyä yhdessä eteerisen rosmariiniöljyn (Rosemary) kanssa”

Lisään sitä suosikkiseerumeihini saadakseni ihoni hehkumaan”

“Puinen mutta makea aromi tekee siitä erinomaisen ainesosan kotitekoiseen roll-on -puikkoon”

Miten sinä käytät eteeristä santelipuuöljyä? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.