Alles over sandelhoutolie: oorsprong en gebruik

0 24/11/2022 - ETHERISCHE OLIËN, YL-producten

Wat is sandelhoutolie?

Zelfs beginners in de wereld van etherische olie zijn waarschijnlijk bekend met de kenmerkende geur van etherische sandelhoutolie. De geur wordt geroemd om zijn perfecte balans tussen aards en zoet, wat deze olie een populaire basisnoot in parfums maakt.

Sandelhoutolie is afkomstig van het hout en de wortels van de Oost-Indische sandelhoutboom, de Santalum album. Men gelooft dat de bomen door de jaren heen aromatischer worden. Bomen die tussen de dertig en vijftig jaar oud zijn, zijn perfect voor de oogst. De schors wordt vermalen in een poeder en met stoom gedistilleerd om de olie, die in het hout zit, te extraheren.

Sandelhoutolie heeft niet alleen een volle geur, maar ook een rijke geschiedenis en dan met name op het Indisch subcontinent. Lakshmi, de hindoeïstische godin van rijkdom en geluk, woont vermoedelijk in een sandelhoutboom, wat de boom een religieuze betekenis geeft.

Sacred Sandalwood vs. Royal Hawaiian Sandalwood^

Wij van Young Living zijn zo dol op sandelhoutolie dat we geen genoegen konden nemen met slechts één olie. Dus hebben we twee soorten: heilig sandelhout (Sacred Sandalwood) en koninklijk Hawaiiaans sandelhout (Royal Hawaiian Sandalwood) Maar wat is nou het verschil tussen deze twee unieke oliën en waarom zijn ze een plek in jouw collectie waard?

Afbeelding van etherische heilig sandelhoutolie en etherische koninklijk Hawaiiaans sandelhout omgeven door sandelhoutschors

Heilig sandelhout (Sacred Sandalwood)

Heilig sandelhoutolie heeft een warme, verleidelijke en zachte geur. De olie is afkomstig van de Santalum album. We kweken deze bomen op onze partnerboerderij in Australië. We hebben voor deze boerderij gekozen omdat het landschap en het klimaat vergelijkbaar zijn met India, waar de soort vandaan komt. Bovendien volgt de boerderij onze Seed to Seal®-richtlijnen op en worden er prijswinnende duurzaamheidsmaatregelen getroffen om deze gewilde olie te beschermen.

Zo gebruik je Sacred Sandalwood:

  • Adem de geur in of gebruik voor de yoga bij een massage om rust en aarding te stimuleren.
  • Breng aan op de polspunten en draag als inspirerend, elegant parfum.
  • Voeg enkele druppels toe aan het badwater voor pure verwennerij.
  • Voeg één of twee druppels toe aan gezichtscrème om de huid te laten stralen.
  • Geniet van deze olie in onze etherische oliemelanges Harmony en White Angelica.

Afbeelding van de YL-sandelhoutboerderij en distilleerderij in Australië

Koninklijk Hawaiiaans sandelhout (Royal Hawaiian Sandalwood^)

Koninklijk Hawaiiaans sandelhoutolie heeft een zoete, houtachtige en vrolijke geur. De olie is afkomstig van de Santalum paniculatum. Deze soort wordt gekweekt door sandelhoutherbebossingsproject Kona op Big Island, Hawaii. Deze soort groeit op een grotere hoogte dan de Indiase tegenhanger en werd ooit exclusief verhandeld door Hawaiiaanse royalty’s. Vandaar dus dat deze olie koninklijk wordt genoemd. Het project wacht tot de bomen het einde van hun natuurlijke leven hebben bereikt en oogsten ze dan pas. Dit doen ze uit respect voor het land.

Zo gebruik je Royal Hawaiian Sandalwood:

  • Meng tien druppels olie met ongeveer 270 gram Epsomzout en voeg toe aan een warm bad voor een kuuroordachtige ervaring.
  • Verdun enkele druppels van deze sensuele olie met een basisolie en gebruik bij een massage aan het einde van een lange dag.
  • Houd het flesje onder de neus en adem de geur in om moed en doelgerichtheid te stimuleren.
  • Geniet van deze geur in onze etherische oliemelange Inspiration.

^Koninklijk Hawaiiaans sandelhout is een handelsmerk van Jawmin, LLC.

Afbeelding van het YL-sandelhoutherbebossingsproject Kona.

Zo gebruiken leden van de YL-familie onze sandelhoutolie

We hebben liefhebbers van YL gevraagd hoe zij Sacred Sandalwood en Royal Hawaiian Sandalwood het liefst gebruiken. Dit is wat ze zeiden:

“Ik voeg een paar druppels van deze olie en een paar druppels wierook (Frankincense) toe aan mijn gezichtscrème.”

“Ik adem de geur voor het mediteren in om een kalmerende ervaring te stimuleren.”

“Ik voeg graag een paar druppels toe aan mijn haarverzorging. Ik gebruik dan ook rozemarijn (Rosemary).”

“Ik voeg de olie toe aan mijn favoriete gezichtsserum om een natuurlijke gloed tevoorschijn te halen.”

“De houtachtige, maar zoete geur is een mooie basis voor een zelfgemaakte parfumroller.”

Hoe gebruik jij sandelhoutolie het liefst? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.