Tunne itsesi komeaksi, ja tuoksu hyvältä: 7 eteeristä öljyä miehille

0 27/11/2019 - ETEERISET ÖLJYT, Eteeristen öljyjen käyttö, Ihonhoito, Infograafit, KAUNEUS, Mieli ja henki, Tee-se-itse

Ajatellessasi eteerisiä öljyjä, tuleeko ensimmäisenä mieleesi adjektiivit “naisellinen” tai “kukkainen”? Jos näin tapahtuu, tiedät aivan liian vähän eteerisistä öljyistä. Eteerisistä öljyistä on vaikka mihin, eivätkä ne todellakaan kuulu vain naisille. Voit käyttää niitä partaasi hoitamaan, ottaa ne mukaan erilaisiin päivärutiineihisi tai käyttää niitä ennen urheilua tai urheilun jälkeen.

Mitkä öljyt ovat erityisesti miesten mieleen, ja millä tavoin niitä voi käyttää? Voit lukea tästä lisää.

Mitkä öljyt ovat erityisesti miesten mieleen?

Eteeriset öljyt eivät suinkaan ole naisten yksinomaisuutta. Young Livingillä on lukuisia eteerisiä öljyjä eivätkä ne kaikki suinkaan tuoksu kukkasille, jos se nyt sattuu olemaan tuoksu, jota itse henkilökohtaisesti vierastat.  Yleensä miehet pitävät maanläheisistä ja puisista tuoksuista.  Jos etsit tämän kaltaisia eteerisiä öljyjä, tässä on muutama idea.

 1. Eteerinen Shutran-öljysekoitus

Setripuuta, Northern Lights -mustakuusta, sitruunaa sisältävä Shutran on yksi Young Livingin eniten myyvistä öljyistä. Itse asiassa Shutran-öljyn suosion takia toimme markkinoille kokonaisen miehiin keskittyvän Shutran-tuotesarjan. Shutranin tuoksu on puhtaan maanläheinen.

Miten Shutrania käytetään:

 • käytä Shutrania henkilökohtaisena tuoksuna levittämällä sitä ranteisiin.
 • tee siitä vartalosuihke yhdistämällä 20 tippaa Shutrania, 1 teelusikallinen taikapähkinävettä ja 50 ml:aa (tislattua) vettä.
 • Laita sitä Car Vent Diffuseriin ja autosi tuoksuu taas uudelta.
 1. Eteerinen Vetiver-öljy

Jos kaipaat rentouttavaa tuoksua, kokeile Vetiveriä. Samoin kuin Lavender, myös Vetiver soveltuu iltahetkiin tai sen avulla on hyvä valmistautua esitelmän pitämiseen tai haastatteluun. Tuoksultaan Vetiver on kaukana Lavenderista; Vetiver tuoksu on savuinen ja maanläheinen. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että Lavender ei soveltuisi miehille. Itse asiassa laventeli on yleinen ainesosa miesten partavesissä. Sitä on jopa Shutranissa! Vetiver on kuitenkin nappivalinta sinulle, jos tykkäät tuoksusta, joka muistuttaa sinua vastaleikatusta ruohikosta.

Miten Vetiveriä käytetään:

 • Rentoudu pitkän päivän jälkeen laittamalla diffuuseriin 3 tippaa Vetiveriä, 4 tippaa Northern Lights Black Sprucea ja 2 tippaa Tangerinea.
 • Ammenna inspiraatiota haistelemalla Vetiveriä suoraan pullosta.
 • Lisää Vetiveriä kasvojenpuhdistusaineeseen tuomaan puhdistukseen lisätehoa.
 1. Eteerinen Peppermint-öljy

Peppermint on yksi kaikkien aikojen suosikkituotteistamme. Sen raikkaan energisoivaan ja minttuiseen tuoksuun ei helposti kyllästy. Se on yksi vanhimmista tuotteistamme ja se tulee säilymään valikoimissamme hamaan tulevaisuuteen. Monet tykkäävät käyttää Peppermintiä paikallisesti, koska se kihelmöi mukavasti iholla.

Miten Peppermintiä käytetään:

 • Lisää 4 tippaa Peppermintiä Young Living V-6 -perusöljyyn® tai johonkin muuhun perusöljyyn, ja hiero sekoitusta jalkoihisi saliharjoittelun jälkeen.
 • Käytä sitä diffuuserissa Thievesin seurana ja sinulla on diffuuserisekoitus, jonka takia kannattaa jäädä illaksi kotiin.
 • Yhdistä muutama tippa aloe vera -geeliä Peppermintin kanssa ja levitä iholle pitkän auringossa vietetyn päivän jälkeen.
 1. Eteerinen Copaiba-öljy

Myös Copaiba on yksi suosikkiöljyistämme, ja sillä on lukuisia iholle hyödyllisiä ominaisuuksia.
Copaiban tuoksu on lämmin ja rauhoittava ja se sopii täydellisesti diffuuseriin tai partavetenä käytettäväksi. Mikäli haluat tuoksua hyvältä, mutta karsastat liian voimakkaita tuoksuja, Copaiba on oikea valinta sinulle.

Miten Copaibaa käytetään:

 • Lisää partaöljyysi muutama tippa Copaibaa.
 • Laita kasvovoiteeseesi tippa Copaibaa.
 • Hiero Copaibaa jalkapohjiin ennen nukkumaanmenoa.
 1. Eteerinen Royal Hawaiian Sandalwood -öljy

Eteerinen öljy, jota suinkaan ei sovi unohtaa on Royal Hawaiian Sandalwood. Tämä öljy tuoksuu upean lämpimältä ja pehmeältä. Ennen kuin voimme erittää eteeristä öljyä santelipuusta, puun täytyy olla 30 vuotta vanha. Siitä saatava eteerinen öljy on kuitenkin niin ainutlaatuinen, että 30 vuoden odotus on sen arvoista.

Miten Royal Hawaiian Sandalwoodia käytetään:

 • Lisää muutama tippa Royal Hawaiian Sandalwoodia hoitoaineeseesi.
 • Voit myös tehdä itsellesi rentouttavan kylvyn laittamalla kylpyveteen 3-5 tippaa Royal Hawaiian Sandalwoodia ja 200g Epsom suolaa.
 • Royal Hawaiian Sandalwoodin maanläheinen tuoksu sopii hyvin myös diffuuseriin.
 1. Eteerinen Ginger-öljy

Mausteiselta tuoksuva Ginger on myös oiva miehinen valinta. On helppo ajatella, että inkivääri (Ginger) kuuluu vain keittiöön. Näin ei tokikaan ole. Ginger-öljy sopii hierontaan ja se on myös hyvä kumppani pitkille automatkoille.

Miten Gingeriä käytetään:

 • Yhdistä Ginger ja V-6 Enhanced Vegetable Oil Complex , ja hiero lihaksia sekoituksella.
 • Tee vaatteistasi hyväntuoksuisia lisäämällä Gingeriä
 • Valmista huoneilman raikastaja yhdistämällä 250 ml:aa vettä, 2 ruokalusikallista taikapähkinävettä, 20 tippaa Gingeriä ja 10 tippaa Lemonia.
 1. Eteerinen Tea Tree -öljy

Tea tree -öljy kuuluu jokaiseen kotiin riippumatta siitä, onko kodin asukki mies vai nainen. Miksi tämä mielestämme on must-öljy? Ensinnäkin Tea Tree -öljyllä on ihoa puhdistavia ominaisuuksia ja siksi se on yleinen ainesosa lukuisissa ihonhoito- ja vaihtoehtoisissa puhdistustuotteissa. Tea Tree sopii myös hyvin diffuuseriin.

Miten Tea Treetä käytetään:

 • Tee omatekoinen deodorantti ja lisää siihen Tea Tree -öljyä.
 • Lisää sitä kosteusvoiteeseen tai partaveteen.
 • Anna itsellesi päähieronta; laita 2 tippaa Tea Treetä 4 tippaan perusöljyä ja hiero päänahkaasi 3-5 minuuttia. Pese hiuksesi jälkeenpäin.
 • Tee oma puhdistusaine yhdistämällä 250 ml:aa vettä, 250 ml:aa viinietikkaa, 10 tippaa Tea Treetä ja 10 tippaa Pineä.

Onko sinulla ideoita, jotka haluaisit jakaa meidän kanssamme?

Kerro ja kommentoi!

Jaa

1 kommentti

 • Hanna Parviainen 01/01/2020 - 4:16 AM Vastaa

  Hei, miksi Mister-öljy ei ole miehille suunnatussa öljylistauksessa? Se on mielestäni paljon raikkaampi tuoksuja vrt. Shurtan ja siten paljon helpommin lähestyttävä täällä Suomessa!

 • Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  * Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.