Allt om enkorn – skörda fördelarna med det här fascinerande mjölet

0 27/04/2021 - Näring, YL-produkter, YOUNG LIVING

Sedan företaget Young Living grundades 1994 har vi skapat eteriska oljor och oljeberikade produkter av allra högsta kvalitet, och vi är nu världsledande inom lösningar för ökat välbefinnande. Allt eftersom företaget har vuxit har vi utökat vårt produktsortiment, vilket har resulterat i de fantastiska enkornsprodukterna vi har i dag. Enkornsmjöl går inte lika lätt att hitta i lokala matbutiker som mandel- eller rågmjöl, men enkorn är den äldsta kända vetesorten och man har känt till dess fördelar i tusentals år! I det här blogginlägget ska vi svara på några av de vanligaste frågorna om enkorn och berätta om våra favoritenkornsprodukter. Du kommer att bli mer bekant med det här milda och otroligt nyttiga spannmålet – så vad väntar du på?

 

Vad är enkorn?

Enkorn brukar kallas grynens stapelföda och är den äldsta vetesorten som vi känner till. Det odlades redan för tusentals år sedan. I dag hjälper Young Living till med att ge enkorn den status det förtjänar genom vårt mångsidiga enkornsmjöl och våra goda enkornsprodukter. Enkorn är väldigt näringsrikt, har inte hybridiserats och är ett välsmakande måste i köket.

Enkornvete i händer

 

Varför är enkorn så bra för dig?

Enkorns naturliga genetiska kod och låga glutenhalt gör det till ett utmärkt val. Mjölet har på grund av sin särskilda kompatibilitet med den mänskliga kroppen en fördel gentemot dagens moderna hybridvetemjöl. Eftersom det är den enda sortens vete som är inte har hybridiserats (en term som syftar på framodlade korsningar mellan olika sorters vete för att öka storleken på skörden och vetets motståndskraft) är enkornsvete den renaste och mest naturliga produkt som du kan köpa, och är ett särskilt bra alternativ till moderna veteprodukter.

Observera: Vi rekommenderar inte att de med glutenintolerans eller en överkänslighet mot gluten äter enkorn.

 

Var odlar Young Living enkorn?

Vi har tur! Enkorn kräver inte mycket underhåll i form av gödsel eller konstbevattning – det räcker med sol, regn och kärlek! Vi har i många år odlat enkorn på vår lavendelgård Simiane-la-Rotonde i Provence av en uppenbar anledning – det fungerar som en utmärkt växelbruksgröda med våra väldoftande lavendelplantor. När det har vuxit lavendel på en del av vårt land i tio år tar vi bort lavendeln och planterar enkorn där i stället! Det både återställer näringsämnena i jorden och ser till att cyklerna för skadedjur och potentiella växtsjukdomar aldrig startar.

Enkorns- och lavendelfält på gården och destilleriet Simiane-la-Rotonde i Provence

 

Vilka enkornsprodukter erbjuder vi?

Förutom väldigt näringsrikt enkornsmjöl erbjuder vi flera goda enkornsprodukter som är färdiga att äta, fulla med fibrer och som är ett fantastiskt alternativ till hybridiserat, modernt vete. Bland annat:

  • Gary’s True Grit Einkorn Flakes Cereal – En näringsrik frukost som hela familjen kommer att älska. Den är gjord på enkornsvete och havrekli och består av krispiga flingor som inte blir mjuka när man häller på mjölk och som är lätt sötade med kokossocker. Det är en perfekt energiuppladdning på morgonen (eller på kvällen) så att du orkar med det som väntar.
  • Gary’s True Grit Einkorn Granola – Oavsett om du serverar Gary’s True Grit Einkorn Granola varm eller kall är det en läcker blandning av naturligt härledda havregryn, fullkorn, nötter, bär och frön. Med söta tranbär och kokossocker och närande solrosfrön och mandlar kommer den här krispiga granolan att ge dig en perfekt start på dagen!
  • Chocolate Coated Wolfberry Crisp Bars – Prova dessa goda bars om du letar efter ett gott, näringsrikt mellanmål som du kan äta när du är på språng. De är fulla med nyttiga gryn, frukt, nötter och har mörk choklad ringlad ovanpå. De är praktiska och goda när du behöver energi och något i magen och känner ett sug efter någonting sött.
  • Vill du baka kakor med enkornsmjöl? Testa i så fall det här receptet!

Gary's True Grit Einkorn Flakes Cereal, Gary's True Grit Einkorn Granola och Chocolate Coated Wolfberry Crisp Bars

 

Vilken enkornsprodukt ser du mest fram emot att prova? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.