Alles over eenkoorn – Oogst de voordelen van deze fascinerende soort meel

0 27/04/2021 - Voeding, WELLNESS, YL-producten, YOUNG LIVING

We creëren als sinds de oprichting van Young Living in 1994 etherische oliën en producten op basis van etherische olie van hoge kwaliteit en dat maakt ons een wereldberoemde leider in producten die welzijn ondersteunen. Naarmate het bedrijf is gegroeid, is ook ons assortiment gegroeid en deze uitbreiding heeft geresulteerd in het huidige fantastische aanbod aan eenkoornproducten. Eenkoornmeel is misschien niet zo makkelijk te vinden in de plaatselijke supermarkt als amandelmeel of roggemeel, maar het is historisch gezien de oudste vorm van tarwe en de voordelen ervan zijn al duizenden jaren bekend! We beantwoorden in deze blog enkele van de meestgestelde vragen over eenkoorn en vertellen meer over onze eenkoornproducten zodat je beter kennis kunt maken met dit subtiel zoete en zeer voedzame graan. Waar wacht je dus nog op?

 

Wat is eenkoorn?

Eenkoorn wordt vaak het oorspronkelijke ‘levenstarwe’ genoemd en staat bekend als de oudste tarwesoort die duizenden jaren oud is. Vandaag de dag helpt Young Living eenkoorn zijn rechtmatige bekendheid terug te geven door middel van ons veelzijdige eenkoornmeel en heerlijke eenkoornproducten. Eenkoornproducten zijn zeer voedzaam en niet-gehybridiseerd, wat ze een smakelijke toevoeging aan je keukenkastje maken.

Eenkoorngranen in handen

 

Waarom is eenkoorn zo goed voor je?

Eenkoorn is dankzij de natuurlijke genetische code en lage hoeveelheid gluten een uitstekende keuze als het gaat om meel, met name vanwege de typische compatibiliteit met het menselijk lichaam in vergelijking met de moderne gehybridiseerde tarwe van vandaag de dag. Eenkoorn is de enige tarwesoort die niet-gehybridiseerd is (een term die verwijst naar het kruisen van verschillende tarwesoorten om de opbrengst en kracht te verhogen) en dus het puurste en meest natuurlijke product is dat je kunt kopen. Bovendien is het een bijzonder goed alternatief voor moderne tarweproducten.

Let op: we raden de consumptie van eenkoorn niet aan voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie.

 

Waar kweekt Young Living eenkoorn?

Eenkoorn is gelukkig een onderhoudsarm gewas dat geen extra bemesting of irrigatie nodig heeft. Het enige dat het gewas nodig heeft is zon, regen en liefde! We kweken al vele jaren eenkoorn op onze lavendelboerderij en distilleerderij in Simiane-la-Rotonde in de Provence in Frankrijk. En wel met een goede reden: het is een fantastische vervanging van onze geurige lavendelplanten, wat betekent dat we op een deel van het land tien jaar lang lavendelplanten kweken waarna we de planten verwijderen en eenkoorn planten. Eenkoorn vult niet alleen de voedingsstoffen in de bodem aan, maar zorgt er ook voor dat cycli voor insecten en mogelijke ziekten niet beginnen.

Eenkoorn- en lavendelvelden van de lavendelboerderij en distilleerderij in Simiane-la-Rotonde in de Provence

 

Welke eenkoornproducten bieden wij aan?

We produceren niet alleen zeer voedzaam eenkoornmeel, maar bieden ook een selectie aan smakelijke eenkoornproducten die klaar zijn voor consumptie, boordevol vezels zitten en een fantastisch alternatief vormen voor gehybridiseerde moderne tarwe. Je kunt kiezen uit:

  • Gary’s True Grit Einkorn Flakes Cereal – Voor deze voedzame ontbijtgranen komt het hele gezin het bed uit! Deze ontbijtgranen zijn gemaakt van eenkoorn en zemelen, blijven zelfs in melk lekker krokant en zijn licht gezoet met kokossuiker. Het perfecte product dus om energie op te doen in ochtend of van te genieten als snack in de avond.
  • Gary’s True Grit Einkorn Granola – Heerlijke combinatie van natuurlijke haver, volle granen, noten, bessen en zaden die zowel warm als koud gegeten kan worden. Kies voor deze knapperige ontbijtgranen met zoete cranberries, kokossuiker, zonnebloempitten en amandelen voor een goed begin van de dag!
  • Chocolate Coated Wolfberry Crisp Bars – Op zoek naar een smakelijk en voedzaam tussendoortje? Kijk dan niet verder! Deze reep is voorzien van gezonde granen, vruchten en noten en is besprenkeld met heerlijke donkere chocolade. Het perfecte tussendoortje dus als je de honger wilt stillen en energie op wilt doen.

Gary's True Grit Einkorn Flakes Cereal, Gary's True Grit Einkorn Granola en Chocolate Coated Wolfberry Crisp Bars

 

Welk eenkoornproduct wil jij graag proberen? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.