Bada bebisen med Young Livings Seedlings®-sortiment

0 15/06/2022 - Barn, Hur man använder eteriska oljor, YOUNG LIVING

Som nybliven förälder kan det vara otroligt svårt att bestämma vilka produkter man vill använda på och runt sin bebis. Det är redan tillräckligt svårt med all matning, alla blöjbyten och alla sömnlösa nätter de första månaderna utan att också behöva oroa sig för vilka produkter man ska använda när bebisen badar. Därför skapade vi sortimentet Seedlings®, för att ta bort stressen av att läsa innehållsförteckningar och se till att du i stället kan fokusera på det viktigaste – att knyta an till din bebis omgiven av milda, naturligt härledda ingredienser som passar perfekt för bebisens ömtåliga hud och känsliga kropp. I den här bloggen kommer vi att gå igenom våra främsta tips om att bada bebisar och presentera våra badfavoriter från Seedlings-utbudet, så att du får en uppfattning om vilka produkter som finns tillgängliga för att göra badstunden lite lättare.

En leende mor och bebis i badhanduk

Organisera bebisens badrutin

Nyblivna föräldrar försöker ofta göra det ”rätta”, men det finns inga fasta regler när det gäller att bada ens bebis – bara olika tips för att bada bebisen på ett säkert sätt. För det första är det viktigt att rummet bebisen ska bada i är tillräckligt varmt och att du har allt du behöver inom räckhåll såsom en badbalja med varmt vatten, två handdukar, en ren blöja, rena kläder och bomull. När du förbereder barnet kan det vara bra att ha Young Livings Seedlings® Baby Wipes nära till hands ifall du behöver dem när du tar av barnets blöja.

Bebis som leker med en badanka i badet

Tips för en rolig badstund

  1. Se till att badvattnet är varmt men inte hett. För att kontrollera att vattnet har rätt temperatur kan du känna efter med handleden eller armbågen och även röra runt i vattnet för att sprida ut värmen.
  2. Om din bebis är väldigt liten och fortfarande vänjer sig vid badstunden kan du hålla barnet och rengöra ansikte och hår med vatten och bomull innan du sätter ner barnet i badet. Vi avråder från att använda produkter nära bebisens ansikte och huvud tills barnet är minst en månad gammal.
  3. Håll en hand som stöd bakom barnets huvud och axlar och använd den andra handen för att tvätta bebisen utan att skvätta vatten. Vi älskar Young Livings Seedlings® Baby Wash & Shampoo om du vill ha en mild tvål för spädbarn. Den är vegansk och innehåller naturligt härledda ingredienser som passar perfekt för känslig hud.
  4. Kom ihåg att bebisens huvud ska vara en bra bit ovan vattenytan och lämna aldrig barnet ensamt när det är i badet.
  5. Lyft sedan upp barnet och torka försiktigt. Torka noga i alla hudveck.
  6. Nu passar det bra att massera barnet och vi älskar att använda Seedlings® Baby Oil. Denna rogivande blandning innehåller eteriska oljor såsom lavendel (Lavender), Ylang Ylang och Geranium och skapar en fridfull miljö under kvällsrutinen. Vi vill igen påminna om att vi avråder från att använda badoljor eller krämer tills bebisen är minst en månad gammal.
  7. När du har torkat barnet kan du använda Seedlings® Diaper Cream på rumpan om det behövs och sedan sätta på en ren blöja och rena kläder.

Young Livings Seedlings®-sortiment i en korg med ett mjukdjur. Produkterna som visas är Seedlings® Baby Oil, Seedlings® Baby Wipes, Seedlings® Baby Lotion, Seedlings® Diaper Cream och Seedlings® Baby Wash & Shampoo.

Observera att när du väljer ut badprodukter till din bebis rekommenderar vi att du rådgör med BVC/sjukvården innan du provar något nytt. Young Livings Seedlings®-utbud innehåller produkter som är utspädda för att passa barns känsliga hud, men vi rekommenderar ändå att man testar produkterna på ett litet område och långsamt introducerar nya produkter på barnet.

Vilka produkter från Young Livings Seedlings®-sortiment tycker din familj om? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.