Hur man använder den eteriska oljan Palmarosa

0 06/10/2022 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Den eteriska oljan Palmarosa har en rogivande och stimulerande doft och är en storfavorit bland många skönhetsälskare. Oljan uppskattas tack vare att den kan föryngra frisk hud och den ångdestilleras från Cymbopogon martini, ett doftfyllt och blomstrande gräs från familjen Poaceae. Växten kommer från Indien och Indokina och är nära besläktad med citrongräs. Den har en utsökt och underbart frisk doft som kan användas i allt från parfymer till serum.

I den här bloggen kommer vi att tipsa om hur vi älskar att använda eterisk palmarosagräsolja (Palmarosa), så att du kan lära dig mer om dess underbart söta och rosliknande doft och inspireras till att använda den i vardagen.

Vad används oljan Palmarosa till?

Palmarosa är både vårdande och balanserande och används främst inom hudvård. Eterisk palmarosagräsolja har en söt och jordnära doft, samt rengörande egenskaper. Den passar utmärkt i en daglig hudvårdsrutin när man vill ge huden extra lyster. Den passar också bra ihop med till exempel oljan Tea Tree för att rengöra fet hud och hjälpa mot tillfälliga problem med finnar.

Eterisk palmarosagräsolja (Palmarosa)

 

Hur doftar den eteriska oljan Palmarosa?

Det är lätt att tro att palmarosagräs tillhör rosfamiljen, men det är faktiskt närmare besläktat med citrongräs. Doften av palmarosagräs är en blandning av dessa två, en söt och rosig doft med inslag av citrus. Denna underbara doft är populär i tvålar, krämer och smink, eftersom palmarosagräs är en universellt omtyckt doft.

Hur kan man använda den eteriska oljan Palmarosa i hudvård?

Ett av våra favoritsätt är att använda några droppar Palmarosa i ett ansiktsserum, en ansiktsessens eller en fuktkräm för att främja hud som ser hälsosam ut. Om du vill dra nytta av oljans avkopplande doft kan du också kombinera Palmarosa med de eteriska oljorna Ylang Ylang och Bergamot och späda ut den med Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex. Blandningen kan sedan användas som en rogivande massageolja som ger dig en spaliknande känsla som även vårdar huden.

Leende kvinna som använder hudvårdsprodukter på ansiktet

 

Hur kan man använda den eteriska oljan Palmarosa i hårvård och bad?

Palmarosas underbara blomsterdoft passar utmärkt i schampon och lyxiga hårinpackningar. Tillsätt några droppar, massera in i håret och njut av riktigt fint hår. Om du älskar ett avkopplande bad kan du också prova några droppar Palmarosa med de eteriska oljorna Geranium och grönmynta (Spearmint) samt badsalt för ett riktigt ompysslande bad.

Vilka eteriska oljor passar bra ihop med Palmarosa?

De eteriska oljorna Spearmint, Lime, Cedarwood, Bergamot, Palmarosa, Lavender, Geranium, Ylang Ylang och Rose

 

Hur brukar du använda den eteriska oljan Palmarosa? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.