Allt om Neroli

0 20/09/2021 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Att ta god hand om sig själv borde alltid stå högt upp på våra prioriteringslistor, men med en stressig vardag är det lätt att det glöms bort. Att ta sig tid att ta hand om sig själv varje dag, även om det bara är något så enkelt som att ta en promenad eller ringa en vän, kan göra stor skillnad för vår mentala hälsa och allmänna välbefinnande. På Young Living har vi en olja som är särskilt fantastisk när du behöver ta lite extra god hand om dig själv: Neroli (pomerans). I detta blogginlägg kommer vi att introducera dig för den här väldoftande oljan genom att berätta om våra topptips för att använda Neroli i stunder då du behöver ta hand om dig själv lite extra.

Fräscha upp ansiktet

Oavsett om du applicerar den på huden direkt på morgonen eller innan du somnar kommer vårdande Neroli att ge den en härligt uppfriskad och återfuktad känsla. Vi rekommenderar att fukta en bomullsrondell med vatten och två droppar Neroli innan du försiktigt applicerar oljan i ansiktet. Undvik området kring ögonen. Använd morgon och kväll efter rengöring för att uppleva en ungdomlig lyster!

Den eteriska oljan Neroli för hudvård

Ta hand om dina tår

Vi brukar lägga mycket tid på att ta hand om vårt ansikte och hår, men ibland får inte våra fötter samma omtanke. Med det här fotbadet med Neroli kan du skämma bort dina tår och förvandla ditt hem till ett personligt spa. Ta en stor balja vatten och kombinera 1 tsk valfri basolja såsom Young Living V-6® Vegetable Oil Complex med 1 droppe var av våra eteriska oljor Neroli och Tea Tree. Sedan är det bara att luta sig tillbaka, låta fötterna njuta och slappna av.

Tämj dina hårlockar

Förutom att den fungerar utmärkt på huden är Neroli också djupt återfuktande och när den används tillsammans med olika hårprodukter kan den göra underverk för slitna och kluvna hårtoppar. För ett hårsprej som doftar underbart och som hjälper dig säga adjö till tovigt hår, testa det här receptet: Fyll en flaska med 200 ml varmt vatten och tillsätt 50 ml av valfritt balsam plus 4 droppar Rosemary (rosmarin), 3 droppar Cedarwood (cederträ) och 3 droppar Neroli. Skaka väl och använd när du borstar fuktigt hår!

De eteriska oljorna Neroli, Rosemary och Cedarwood för hår

Älska din hud

På Young Living tröttnar vi aldrig på att prata om hur fantastisk Neroli är för din hud. Denna blommiga olja ångdestilleras från exotiska apelsinblommor och är vårt hemliga hudvårdsvapen! För att främja en frisk och lätt hy så att din hud känns och ser så bra ut som möjligt, varför inte testa ett ångbad för ansiktet med denna otroliga olja? Värm 400 ml vatten, häll det i en skål och tillsätt 3 droppar av de eteriska oljorna Neroli och Geranium. Placera sedan ansiktet över skålen och sätt en handduk över både ditt huvud och skålen. Sitt så i 5-10 minuter och låt ångan öppna upp dina porer.

Ta det lugnt

Oavsett om det är efter ett tufft träningspass eller efter en stressig eftermiddag är det alltid viktigt att varva ner och ta en paus. För en upplyftande och lugnande upplevelse, testa att fukta en trasa eller handduk och tillsätta två droppar var av de eteriska oljorna Neroli, Marjoram (mejram) och Peppermint (pepparmynta) i mitten. Lägg den kalla kompressen på nacke, axlar eller svank för skön och total avslappning!

De eteriska oljorna Neroli, Marjoram och Peppermint på gymmet

Hur tänker du använda Neroli för att ta hand om dig själv? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.