Alles over Neroli

0 20/09/2021 - ETHERISCHE OLIËN, Ontdek etherische oliën

Goed voor onszelf zorgen zou altijd hoog op ons lijstje moeten staan, maar soms zorgt het drukke dagelijks leven ervoor dat dit aan de kant geschoven wordt. Tijd besteden aan jezelf, door bijvoorbeeld te gaan wandelen of een vriendin te bellen, kan een zeer gunstige invloed hebben op je mentale gezondheid en welzijn. Young Living weet dat een bepaalde olie fantastisch is om goed voor jezelf zorgen te ondersteunen: — Neroli. In deze blog kun je kennismaken met de wonderen van deze geurige olie en delen we onze beste tips voor hoe je neroli-olie toe kunt voegen aan jouw self-careroutine.

Verfrissing van het gezicht

Of het nu ‘s ochtends vroeg is of vlak voordat je naar dromenland vertrekt, voedende neroli-olie laat de huid verfrist en verzorgd aanvoelen. Neem een vochtig wattenschijfje, voeg twee druppels neroli-olie toe en breng aan op het gezicht maar vermijd het gebied rondom de ogen. Gebruik in de ochtend en avond na het reinigen van het gezicht voor een jeugdige gloed.

Etherische neroli-olie voor huidverzorging

Verwennerij voor de tenen

We hebben de neiging veel aandacht te besteden aan ons haar en gezicht, terwijl onze voeten vergeten worden. Met dit voetenbad met neroli-olie kun je jouw voeten de verwennerij die ze verdienen geven en je huis omtoveren tot een heus kuuroord. Vul een grote bak met warm water en combineer een theelepel van een basisolie naar keuze, zoals onze Young Living V-6® Vegetable Oil Complex, met een druppel neroli-olie en Tea Tree (etherische teatree-olie). Zet vervolgens je voeten in het water en kom helemaal tot rust.

Tem je lokken

Neroli-olie is niet alleen fantastisch voor de huid, maar is ook nog eens zeer vochtinbrengend en kan in combinatie met haarverzorgingsproducten gespleten haarpunten flink aanpakken. Probeer de volgende spray voor heerlijk geurend haar en zeg maar dag tegen klitten en knopen: Vul een sprayfles met 200 ml warm water en voeg 50 ml van een conditioner naar keuze toe. Voeg vervolgens 4 druppels Rosemary (etherische rozemarijnolie), 3 druppels Cedarwood (etherische cederhoutolie) en 3 druppels Neroli toe. Goed schudden. Gebruik terwijl je het vochtige haar kamt.

Etherische neroli-olie, rozemarijnolie en cederhoutolie voor het haar

Zit lekker in je vel

Wij zullen nooit stoppen met praten over hoe geweldig neroli-olie is voor de verzorging van de huid. Deze bloemachtige olie, die ontstaat door de exotische sinaasappelbloesems met stoom te distilleren, is ons geheime wapen voor huidverzorging! Als je op zoek bent naar een stralende huid die er op zijn best uitziet en aanvoelt, kun je een gezichtsbehandeling met stoom met deze uitmuntende olie proberen. Giet simpelweg 400 ml warm water in een kom en voeg drie druppels Neroli en Geranium (etherische geraniumolie) toe. Plaats een handdoek over je hoofd en de kom en adem de stoom in. Blijf vijf tot tien minuten zitten zodat de stoom de poriën kan openen.

Kom tot rust

Of je nu een zware workout of een drukke middag achter de rug hebt, het is altijd een goed idee om tot rust te komen. Probeer het volgende eens: neem een vochtige doek en voeg twee druppels Neroli, Marjoram (etherische marjoleinolie) en Peppermint (etherische pepermuntolie) toe. Leg het koude kompres op de achterkant van je hoofd, schouders of onderkant van de rug voor extra comfort en complete ontspanning.

Etherische neroli-olie en pepermuntolie in de sportschool

Hoe ga jij neroli-olie gebruiken in je self-careroutine? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.