De 5 största misstagen med eteriska oljor

0 29/09/2020 - En introduktion till eteriska oljor, ETERISKA OLJOR, Hur man använder eteriska oljor

Visst är det underligt hur oljorna dyker upp i alla rum i hela huset och blir lösningen på otaliga dagliga behov? Visst är det lätt att rekommendera en olja när man hör sin vän berätta om något problem? Snart äger vi massvis med oljor att experimentera med. Här kommer en användbar guide som hjälper dig att dra nytta av de små flaskornas egenskaper. Även den mest erfarna experten kan behöva friska upp minnet ibland. Använd den här listan med fem misstag som tips och råd.


Misstag 1: Att anta att alla eteriska oljor är likadana

Alla eteriska oljor skapas inte på samma sätt – kvalitet och renhet varierar stort mellan olika företag och tillverkare. Om du vill vara säker på att du får oljor av högsta kvalitet bör du välja ett branschledande företag. Ja, vi menar oss själva! Young Livings kvalitetslöfte Seed to Seal® innebär att vi är strikta med vilka ingredienser som används i våra produkter och hur vi införskaffar växter till våra eteriska oljor. Vi testar vattnet, jorden och luften på våra gårdar för att skydda processen och våra produkter.

Här kommer några bra tips om du också är intresserad av vad din olja innehåller:

  1. Läs ingrediensförteckningen noga på flaskan med eterisk olja
  2. Ta reda på hur företaget införskaffar och framställer sina oljor

Är oljan ren?

Bryr sig företaget om destillationsprocessen?

Testar de den eteriska oljan 95 gånger i genomsnitt innan den når kunden?


Lavender 15ml Essential Oil Bottle

Geranium15ml Essential Oil Bottle

Misstag 2: Att inte använda eteriska oljor i sin hygienrutinCopaiba 15ml Essential Oil Bottle

Om du inte använder eteriska oljor i din hygienrutin så missar du verkligen något. Det är lättare än man tror att skämma bort sig själv! Här kommer några idéer som hjälper dig att sätta igång:

  • Tillsätt eteriska oljor i ett bad. Några droppar lavendel (Lavender), geranium (Geranium) och kopaiva (Copaiba) gör badet till en spaupplevelse.
  • Känn mer avkoppling med en oljemassage och njut av en välförtjänt myskväll hemma.
  • Gör dig redo att uppleva hud med lyster när du använder eteriska oljor i din hudvårdsrutin. Tea Tree rengör och uppfriskar, Helichrysum främjar frisk och ungdomlig hy och Frankincense ger huden lyster.

Oregano Plus 5ml Essential Oil BottleMisstag 3: Att ta alla eteriska oljor invärtes

Barn äter ofta alla bär de hittar när de springer runt utomhus. Senare i livet lär man sig att man inte kan äta alla slags bär. Detsamma gäller eteriska oljor. Använd Young Livings Plussortiment för att göra det enkelt för dig. Oljorna med de vita etiketterna. Med dessa oljor kan du lätt smaksätta dina drycker. Använd Black Pepper+Coriander+ eller Ginger+ för att krydda maten eller smaksätt dina bakverk med lite Cinnamon Bark+.

 

 


Misstag 4: Att glömma att vissa eteriska oljor är heta Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex

Det går att använda många eteriska oljor direkt på huden utan att späda ut dem, men vissa oljor anses vara heta. Vi rekommenderar att man späder ut heta oljor såsom pepparmynta (Peppermint), kanel (Cinnamon Bark) och oregano (Oregano).

Tips


Misstag 5: Att inte låta barn använda eteriska oljor

Vi älskar att dela det vi älskar med människorna vi älskar. Man måste dock vara försiktig när man introducerar barn till oljorna. Här kommer våra tips:

Tips

  1. Du kan tryggt använda produkterna i Seedlings®-utbudet eftersom dessa har utformats för unga barn och spädbarn.
  2. Låt Feather the Owl Diffuser skapa en rogivande stämning vid läggdags med funktioner såsom doftspridning, nattlampa och vitt brus.
  3. Det är inte alltid lätt att vara förälder, men med lite hjälp av Young Livings KidScents®-sortiment kan du göra allt från att ge barnen ett kosttillskott till att uppmuntra till rena tänder!

Vilka misstag har du gjort eller brukar du undvika? Kommentera nedan eller kontakta oss på: mseublog@youngliving.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.