Gör dig redo för vintern med eteriska oljor

0 21/09/2020 - ETERISKA OLJOR, Hur man använder eteriska oljor, Livsstil, VÄLBEFINNANDE

När det går mot vinter förändras våra kroppar långsamt i takt med allt mindre solsken och träning och mer häng i soffan med kanske lite för mycket godsaker. Innan vi vet ordet av har våra goda sommarvanor försvunnit. Långa promenader, dagar i parken eller på stranden och nyttiga sallader avlägsnar sig sakta. Nu kan du följa med oss och göra goda förberedelser inför de kallare och kortare dagarna som kommer.

Vilka eteriska oljor är bra för vintern?Cedarwood Essential Oil 15 ml bottle picture

Det finns många oljor som kommer till sin rätt under de kallare månaderna, och de används antingen på vår hud direkt eller utspädda. I allmänhet söker många lugnande, värmande och tröstande oljor som ger huden lyster och skapar en behaglig atmosfär i ett rum. Våra tips för vinteroljor:

  • Cedarwood, en vedartad, varm, balsamisk olja som skapar en avkopplande, lugnande och skön atmosfär när den sprids.
  • Frankincense passar bra under den här säsongen, en kraftig olja som man bara behöver några droppar av.
  • Geranium är en flerårig favorit som har en underbar, upplyftande, lugnande och blommig doft.
  • Orange får inte förbises, även om vi är så bekanta med den. Den är ljus, rik och upplyftande.
  • Peppermint ger Joy (glädje) och doften kan ge känslor av lättnad. Njut av den.
  • Three Wise Men ger alltid ett leende med sin speciella blandning av Sandalwood och de mustiga dofterna av Frankincense och Myrrh.

Vilka eteriska oljor är värmande?

Värmande eteriska oljor gör underverk under de kallare månaderna. Sprid dem, lägg dem i ett varmt bad eller njut av en massage. Vi rekommenderar Black Pepper, Rosemary och Marjoram. Du kanske också gillar Juniper, Clove och Ginger.

Vad sägs om en massage?Young Living Stress Away Essential Oil Blend

Internet är fullt av forskning som pekar på flera starka fördelar med massage. Varför inte förvandla ditt hem till ett spa i vinter och njuta av en avkopplande massage och skörda alla dess fördelar?

Våra oljor används dagligen över hela världen i massage. Det underbara är att du kan lägga till oljor eller blanda själv och få din egen blandning i din massageolja. Glöm inte att Young Living har vanlig olja som du också kan köpa.

Hur kan jag koppla av mer under de kalla vintermånaderna?

Om ett långt varmt bad är ditt bästa val för avslappning i vinter, kommer oljor att göra det ögonblicket mycket lyxigare. Young Livings badbomber är något alldeles extra. Du kan välja mellan Lavender Calming Bath Bombs och vår Stress Away med vanilj och lime.
Om du har ont om tid kan du använda en duschbomb istället. Det är som att vara på ett lyxigt spa. Här finns också två varianter: Eucalyptus/Peppermint och Citrus Fresh®.

Träna mer efter karantänen

Nu börjar vi så smått kunna träna igen. Hur ska jag öka min träning?

Visste du att träning kan minska risken för allvarliga sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, stroke, typ 2-diabetes och cancer med upp till 50 % och sänka risken för alltför tidig död med upp till 30 %? Det är gratis, lätt att göra, har en omedelbar effekt och du behöver inte en läkare för att få lite. Det är vad NHS, den brittiska sjukvården, säger och vi tänker inte argumentera.

Om du känner dig trött före träningspasset kan du prova att skapa en egen eterisk oljeblandning för att pigga upp dig. Blanda 2 droppar av de eteriska oljorna Ginger, Cinnamon Bark och Clove med 15 ml valfri hudkräm och gnid in utvärtes för att värma upp musklerna innan du stretchar armarna och benen. Doftupplevelsen och känslan man får passar också utmärkt för att massera musklerna innan man går och lägger sig.

Vad sägs om en höstrengöring?

Varför tycker vi inte om vårrengöring? Varje säsongsbyte är en utmärkt tid att ha en renare och djupare rengöring än vanligt. Om du inte har stött på hennes verk innan, sök efter Marie Kondo och hennes bästsäljande bok, “Konsten att städa: förändra ditt liv med ett organiserat hem”. Hon skriver realistiskt om vad man ska behålla och vad man ska ge bort. Livsförändrande (ja, det tror vi i alla fall!) är vårt Thieves®-sortiment av hushållsprodukter. Vi kallar det “kraften hos Thieves”. Namnet inspirerades av legenden om fyra franska tjuvar från 1400-talet som kokade ihop ett extrakt av kryddnejlika, rosmarin, vinäger och andra botaniska ämnen som de trodde gav skydd medan de gick omkring och stal. Det visade sig att de franska myndigheterna var så imponerade att de erbjöd lättare straff för gänget i utbyte mot receptet på deras skyddsängel! Vårt sortiment har en renande kraft och en oemotståndligt kryddig doft.


Oavsett vilka planer du har för egenvård under hösten och vintern, fortsätt att dela dem med oss så fortsätter vi att få dig, ditt hem och din familj att må bättre!

Skriv dina kommentarer nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.