Vijf fouten die je niet mag maken met etherische olie

3 28/09/2020 - ETHERISCHE OLIËN, Het gebruik van etherische olie, Net bekend met etherische oliën

Is het niet grappig hoe flesjes olie ineens opduiken in iedere kamer en de oplossing worden voor alledaagse behoeften? Het is zo makkelijk om naar de problemen van een vriendin te luisteren en een olie aan te raden. Voordat we het weten, hebben we diverse oliën om mee te experimenteren. In deze handige blogpost vertellen we je hoe je optimaal gebruik kunt maken van de voordelen van de inhoud van deze kleine flesjes. Zelfs een ervaren olie-expert kan af en toe nieuwe informatie gebruiken!

Deze lijst van vijf fouten is niet in marmer gebeiteld, maar bedoeld als goed advies.


Fout 1: Je gaat ervan uit dat alle etherische oliën gelijk zijn

Niet alle etherische oliën zijn gelijk. Het verschil in kwaliteit en zuiverheid tussen verschillende merken en producenten is enorm. Als je er zeker van wilt zijn dat je olie van de hoogst mogelijke kwaliteit gebruikt, raden we aan om olie van de leider in de industrie te gebruiken. En dat zijn wij! We zijn, als onderdeel van onze Seed to Seal®-kwaliteitsstandaard, streng als het aankomt op het selecteren van ingrediënten en de manier waarop we plantmateriaal voor onze etherische olie inkopen. We testen het water, de grond en de lucht op onze boerderijen om het proces te waarborgen en onze producten te beschermen.

Als je net als wij graag weet wat er in je flesje zit, hebben we enkele goede tips:

 1. Neem de ingrediënten aandachtig door
 2. Onderzoek hoe het bedrijf het plantmateriaal inkoopt en de olie produceert

Is de olie zuiver?

Geeft het bedrijf om het distillatieproces?

Testen ze hun etherische olie gemiddeld 95 keer voordat deze de gebruiker bereikt?

Fout 2: Je gebruikt geen etherische olie in je verzorgingsroutine

Je loopt heel wat voordelen mis als je geen etherische olie toevoegt aan je persoonlijke verzorgingsroutine. Jezelf verwennen is makkelijker dan je denkt. Probeer het volgende eens:

 • Voeg etherische olie toe aan het badwater. Slechts enkele druppels Lavender, Geranium en Copaiba kunnen een warm bad omtoveren en de badkamer transformeren tot een heuse spa.
 • Als je toe bent aan ontspanning, kun je olie gebruiken bij een massage en genieten van een welverdiend avondje op de bank.
 • Daarnaast kun je etherische olie toevoegen aan je huidverzorgingsroutine – zeg maar ja tegen een mooie huid! Tea Tree reinigt en verfrist, Helichrysum laat de huid er gezonder en jonger uitzien en Frankincense laat de huid prachtig stralen.

Fout 3:  Je neemt alle etherische oliën in

Jonge kinderen stoppen tijdens het wandelen of spelen graag bessen in hun mond. Ze zullen al snel ontdekken dat niet alle bessen geschikt zijn om te eten. Dit geldt ook voor etherische olie. Om het makkelijker te maken, hebben we daarom onze Plus-lijn ontwikkeld. Dat is de productlijn met de witte etiketten. Met deze oliën geef je op een makkelijke manier smaak aan drankjes. Black Pepper+, Coriander+ of Ginger+ kun je gebruiken om hartige gerechten op smaak te brengen. Cinnamon Bark+ is lekker in gebak.

Fout 4: Je vergeet dat sommige etherische oliën warm zijn

De meeste etherische oliën kunnen zonder verdunning op de huid worden gebruikt, met uitzondering van zogenaamde warme oliën. We raden aan om deze oliën – waaronder Peppermint, Cinnamon Bark en Oregano – te verdunnen.

Tips Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex

 1. Je kunt warme oliën verdunnen met een basisolie zoals Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex.
 2. Test de olie voor gebruik op een klein stukje huid van de onderarm en wacht op een reactie. Je zult dan snel je tolerantieniveau ontdekken.
 3. Als je niet zeker weet of een olie warm is, kun je het etiket raadplegen. Hierop staat of verdunning nodig is.
 4. Begin met één of twee druppels olie en bouw langzaam op.

Fout 5: Je houdt etherische olie weg van kinderen

Wij delen dat waar we dol op zijn graag met de mensen waar we van houden. Enige voorzichtigheid is echter vereist als je kinderen kennis laat maken met etherische olie. Onze tips:

Tips

 1. Je kunt onze Seedlings®-producten met een gerust hart gebruiken. Ze zijn namelijk ontwikkeld met baby’s en jonge kinderen in gedachten.
 2. Onze Feather the Owl Diffuser is een verstuiver, nachtlampje en witte ruismachine en dus perfect voor bedtijd en als vriendje tijdens het slapen.
 3. Het ouderschap kan moeilijk zijn, maar met een beetje hulp van onze KidScents®-producten kun je alles aan en de kinderen voorzien van voedingssupplementen of aanmoedigen om hun tanden te poetsen!

Welke fouten maak of vermijd jij? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.