Badtijd voor baby’s met Seedlings® van Young Living

0 15/06/2022 - Het gebruik van etherische olie, Kinderen, YOUNG LIVING

Het kan voor nieuwe ouders ontzettend moeilijk zijn om te bepalen welke producten op en in de buurt van de baby gebruikt worden. De eerste paar maanden staan in het teken van voedingen, het verschonen van luiers en slapeloze nachten. Deze maanden zijn al moeilijk genoeg en je wilt je dan echt geen zorgen hoeven maken over de producten die je in bad gebruikt. Daarom hebben we onze Seedlings®-collectie samengesteld! We nemen de stress van het doornemen van ingrediënten op etiketten weg en zorgen ervoor dat jij je kunt focussen op dat wat belangrijk is: het opbouwen van een fijne relatie met je baby. Uiteraard omgeven door zachte ingrediënten met natuurlijke oorsprong die perfect zijn voor de gevoelige huid en systemen van een baby! We kijken in deze blog naar enkele van onze beste tips voor badtijd. Ook introduceren we een aantal van onze favoriete Seedlings®-producten voor in bad en helpen we je grip te krijgen op beschikbare producten zodat badtijd soepel verloopt.

Moeder en baby in handdoeken glimlachen samen

Het samenstellen van een badroutine

Nieuwe ouders kunnen veel druk op zichzelf uitoefenen omdat ze ‘het goed willen doen’, maar er zijn geen vaste regels voor het in bad doen van een baby. Er zijn wel tips en trucs om badtijd zo veilig mogelijk te laten verlopen. Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kamer warm is en dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Denk hierbij aan een babybad gevuld met warm water, twee handdoeken, een schone luier, schone kleren en watten. Houd in de voorbereiding op het bad ook Seedlings® Baby Wipes bij de hand, voor het geval er sprake is van een ongelukje nadat je de luier verwijderd hebt.

Baby speelt in bad met een badeend

De beste tips voor een geslaagd bad

  1. Zorg ervoor dat je warm water gebruikt, in plaats van heet water. Gebruik je elleboog of pols om de temperatuur van het water te controleren en ervoor te zorgen dat de temperatuur geschikt is. Meng het water goed zodat er geen hete plekken zijn.
  2. Is de baby nog erg klein en moet hij of zij nog wennen aan badtijd? Leg de baby dan op je knie en maak het gezicht en haar schoon met water en watten voordat je de baby in bad doet. We raden aan om geen producten op het gezicht of hoofd van de baby te gebruiken totdat de baby minimaal één maand oud is.
  3. Ondersteun het hoofd en de schouders van de baby met één hand en laat de baby in het water zakken. Gebruik de andere hand om het water over de baby te gieten, zonder te spetteren. Als je een zachte badgel wilt gebruiken, raden we onze Seedlings® Baby Wash & Shampoo aan. De formule is geschikt voor veganisten en bevat ingrediënten met natuurlijke oorsprong, wat dit product perfect maakt voor de gevoelige huid.
  4. Vergeet niet om het hoofd van de baby uit het water te houden en laat de baby nooit alleen achter in bad.
  5. Til de baby uit het bad en dep droog. Let vooral goed op eventuele plooien in de huid.
  6. Dit is een mooi moment om de baby een massage te geven met onze Seedlings® Baby Oil. De kalmerende melange bevat etherische oliën, waaronder lavendel (Lavender), ylang-ylang (Ylang Ylang) en geranium. Deze olie is perfect voor het stimuleren van een geruststellende sfeer voor bedtijd. We raden nogmaals aan om geen babyolie of lotion te gebruiken totdat de baby minimaal één maand oud is.
  7. Breng zodra de huid droog is (en indien nodig) onze Seedlings Diaper Cream aan op de billen van de baby. Verschoon vervolgens de luier en trek schone kleren aan.

Seedlings®-collectie van Young Living in een mand met knuffelbeer. De getoonde producten zijn Seedlings® Baby Oil, Seedlings® Baby Wipes, Seedlings® Baby Lotion, Seedlings Diaper Cream en Seedlings® Baby Wash & Shampoo.

We raden aan om medische hulp te raadplegen voordat je een nieuw product probeert voor de badtijd van jouw kleintje. De Seedlings®-collectie van Young Living bestaat uit producten die verdund zijn tot een niveau dat veilig is voor de gevoelige babyhuid. We raden echter altijd aan om nieuwe producten op een zachte manier te introduceren en eerst te testen op een klein stukje huid.

Welke producten uit de Seedlings®-collectie gebruik jij graag? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.