10 jultips med oljor – garanterat kul i jul för alla!

0 18/12/2020 - Helgdagar, I HEMMET

Julen anses ofta vara årets höjdpunkt, en tid då vi kan varva ner, koppla av och umgås med vänner och familj. Det är också en tid för traditioner, fester och att unna sig själv och andra något speciellt. Vi har därför skapat en lista med 10 fantastiska sätt att introducera Young Livings eteriska oljor i hemmet nu i jul. Prova dessa idéer med familjen och skapa nya familjetraditioner eller sprid julstämning vida omkring – vi är säkra på att dessa tips hjälper dig att avsluta året med glädje.

1. Gör julkransen mer personlig

Oavsett om du har köpt en färdig julkrans i år eller om du har gröna fingrar och gör en egen så kan du göra den mer personlig med en underbar blandning av eteriska oljor. Gör din ytterdörr unik med den uppfriskande doften av de eteriska oljorna eukalyptus (Eucalyptus) (10 droppar) och citron (Lemon) (5 droppar). Blanda oljan i en sprejflaska med 150 ml vatten och spreja på kransen.

de bästa eteriska oljorna på julen

2. Gör naturinspirerat julgranspynt

Hos Young Living bryr vi oss både om kvalitetstid med familjen och hållbarhet. Prova en mer traditionell metod i år när du klär granen med familjen och byt ut julgranskulor mot torkade apelsinskivor och kottar berikade med olja. Både Christmas Spirit och tall (Pine) passar bra och gör så att granen doftar helt underbart!

3. Sprid julens dofter i hemmet

Doften av eterisk pepparmyntsolja (Peppermint) får många att tänka på julen och det här är en utmärkt olja i december. Prova att blanda 3 droppar Peppermint, 3 droppar Christmas Spirit och 4 droppar Young Living Stress Away® för att njuta av en nostalgisk doft som påminner om polkagrisar!

4. Piffa till en kopp varm choklad med den eteriska oljan Cinnamon Bark Plus

Varm choklad är ett måste på julen och Young Living har kommit på ett sätt att göra den ännu godare. Tillsätt 1 droppe av den eteriska kaneloljan Cinnamon Bark Plus i din varma choklad för att få en underbar dryck som hela familjen kommer att älska.

eterisk mandarinolja och julklappar

5. Ge bort Young Livings eteriska oljor i julklapp

Det är alltid roligt att klämma på paketen under granen och gissa vad tomten har kommit med, oavsett om man öppnar klapparna på julaftonsmorgon eller efter julmiddagen. Våra eteriska oljor har en härlig doft och blir utmärkta julklappar till vänner och släktingar i alla åldrar. Varför inte ge bort de juliga tangerinoljorna Tangerine eller Tangerine Plus?

6. Tillsätt våra läckra Plusoljor i dina favoriträtter

Maten är viktig på julen – både traditionella maträtter samt godis och bakverk. Med vårt sortiment av Plusoljor kan du ge julmaten en härligt stark smak och samtidigt introducera dina gäster till fördelarna med eteriska oljor. Med allt från örtiga Rosemary Plus, Oregano Plus, Parsley Plus och Thyme Plus till starka Ginger Plus och kryddiga Cardamom Plus kommer det här utbudet att göra under i köket i jul.

Här kan du också läsa våra recept på några juldrycker berikade med eteriska oljor som får dig att känna dig riktigt varm i jul.

eterisk rosmarin- och persiljeolja

7. Hjälp barnen att koppla av på uppesittarkvällen med Feather the Owl

Småttingarna kan ha svårt att somna i vanliga fall, men med all spänning och glädje dagen före julafton är det ofta svårare än någonsin. Använd Feather the Owl Ultrasonic Diffuser när de ska gå och lägga sig tillsammans med Young Livings KidScents®-oljor för att hjälpa barnen att sova sött i jul. Feather har 10 olika ljusalternativ och fem olika ljud att välja mellan och kommer säkert bli en omtyckt familjemedlem på nolltid.

snowy the owl diffuser och den eteriska oljan Kidscents

8. Servera festdrinkar till hela familjen

Med all julmat på julbordet är det en bra idé att dricka något frisk och den uppfriskande drycken NingXia Red® är ett läckert alternativ att ha till hands. Nu kan du skapa egna alkoholfria drinkar med 30 ml NingXia Red®, 60 ml tranbärsjuice och 90 ml sodavatten. Tillsätt lite citronsaft och garnera med några hallon så har du en juldryck som smakar riktigt gott.

9. Reflektera över året som gått

Det är lätt att fokusera på att handla klappar och planera fester inför jul, men den verkliga glädjen infinner sig när man umgås med människor man tycker om. Den eteriska oljan Gratitude passar perfekt om du vill ta en stund till att tänka på din känslomässiga och andliga utveckling och reflektera över det du är tacksam för. Samla nära och kära i jul och påminn dem om hur mycket de betyder för dig.

10. Börja det nya året på rätt sätt

Början på ett nytt år är ett utmärkt tillfälle att fokusera och sätta upp nya mål. Efter julfirandet och alla fester kan du ta hjälp av den eteriska oljan Motivation för att komma igång igen. Den unika blandningen av romersk kamomill, gran, ylang ylang och lavendel passar bra för alla som har lätt att skjuta upp saker. Vad väntar du på? Förverkliga dina drömmar 2021!

Hur planerar du att berika dina jultraditioner med Young Livings eteriska oljor? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.