Uleiul esențial Melissa

0 25/08/2020 - Descoperă uleiurile esențiale, ULEIURI ESENȚIALE

Ce semnifică un nume?

Probabil că te-ai întrebat care este originea numelui uleiului esențial Melissa. Ai venit în locul potrivit!
Numele Melissa este derivat din cuvântul grecesc pentru `albină`, deoarece planta este pur și simplu irezistibilă pentru albine și a fost cultivată în acest scop de-a lungul timpurilor. Deci le putem mulțumi albinuțelor pentru acest nume.
De asemenea, este cunoscut ca balsam de lămâie, iar în ebraică este numit `Bal-Smin`, ceea ce înseamnă `șeful uleiurilor`.

Ce este uleiul esențial Melissa?

Uleiul esențial Melissa este distilat cu aburi din roiniță. Roinița este o plantă perenă, erbacee și rezistentă. Aceasta înseamnă că plantele se usucă în fiecare an, dar rădăcinile rămân vii și generează o creștere nouă în fiecare an.

Roinița este originară din sudul Europei și a fost introdusă în nordul Europei de către romani. Acum crește în sălbăticie în Europa, acoperind câmpii și păduri. Roinița de la Young Living este cultivată și distilată la frumoasa noastră fermă St. Maries din Idaho. Personalul de la Young Living vorbesc cu drag de fondatorul Gary Young care vizita St. Maries și verifica progresul plantelor delicate de roiniță de acolo. Frunzele de roiniță seamănă cu cele de urzică, în formă de inimă, încrețite, strălucitoare, mici și de culoare verde pal. Floricelele sunt albe sau roz.
Referința noastră istorică preferată cu privire la Melissa a implicat ordinul carmelit din Franța. Se spune că în jurul anului 1611, călugării carmeliți au utilizat roiniță cu apă. Chiar și mai înainte, medicul și alchimistul elvețian, Paracelsus (1493-1541) l-a numit „Elixirul vieții”.

De ce este atât de scump uleiul esențial de roiniță din zilele noastre?

Mulți se întreabă de ce uleiul Melissa este atât de scump? Există un răspuns simplu. Este nevoie de multă roiniță pentru o sticluță mică de ulei. Pe lângă asta, planta trebuie recoltată cu multă grijă (și nu trebuie să atingă pământul). Uleiul este distilat cu aburi din frunzele plantei, înainte ca aceasta să înflorească.

Erin, un membru Young Living, a întrebat de ce uleiul Melissa este atât de rar.

Roinița trebuie distilată la un moment precis de înflorire pentru a-i reține potențialul maxim. Diferența dintre tăierea plantei dimineața devreme și tăierea acesteia după-amiaza târziu poate fi atât de mare încât poate reduce producția de ulei cu până la 90%. Mai puțin de o miime din planta vrac este utilizată pentru uleiul condensat. Materialul vegetal trebuie luat din câmp și dus imediat în distilerie. Orice uscare a materialului vegetal poate distruge sau limita procesul de distilare al uleiului. Deci, producția trebuie să fie cronometrată corect.

Uleiul esențial Melissa de la Young Living este ulei esențial 100% pur din planta Melissa officinalis. Standardul nostru unic și sigur, Seed to Seal® este angajamentul nostru absolut pentru o calitate de neegalat.

Deci cum miroase uleiul esențial Melissa?

Uleiul are un miros plăcut, ierbos și ușor lămâios. E îndrăgit pentru aroma sa calmantă și dulce. Face parte din familia mentei (Lamiaceae). Îl vei găsi în amestecul de uleiuri esențiale Forgiveness.

Pentru ce este utilizat uleiul esențial Melissa?

Uleiul esențial Melissa poate fi difuzat sau aplicat topical.

Melissa este utilizat în cosmetice și în produsele de îngrijire personală deoarece are un impact pozitiv asupra pielii.
Adaugă câteva picături în loțiunea ta favorită pentru corp și hidratează-ți pielea seara pentru o aromă calmantă.
Combină câteva picături cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Agită sticla și pulverizează-ți fața pentru o experiență revigorantă și pentru o aromă înălțătoare.

Difuzează-l seara sau în momentele liniștite ale zilei pentru a crea o aromă calmantă, reconfortantă.
Creează un pulverizator de cameră combinând apă distilată, 3 sau 4 picături de ulei Melissa și o linguriță de hamamelis într-o sticlă cu pulverizator.

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.