Eteerinen Melissa-öljy: Mistä sitruunamelissa on saanut nimensä?

0 26 elokuun, 2020 - Kaikki postaukset

Oletko koskaan miettinyt, mistä nimi sitruunamelissa on peräisin? Me kerromme.

Nimi sitruunamelissa tulee kreikkalaisesta sanasta “mehiläinen”, koska mehiläiset eivät voi vastustaa tätä kasvia. Joten saamme siis kiittää mehiläisiä nimestä.

Hepreaksi sitruunamelissaa kutsutaan Bal-Sminikisi, ja se tarkoittaa öljyjen päällikköä.


Mikä sitruunamelissaöljy sitten on?

Eteerinen sitruunamelissaöljy on höyrytislattu situunamelissakasvista. Sitruunamelissa on vahva, monivuotinen kasvi. Kasvi kuolee joka vuosi, mutta sen juuret pysyvät hengissä ja ne kasvattavat uuden kasvin joka vuosi.
Sitruunamelissa kasvoi luonnonvaraisena Etelä-Euroopassa ja roomalaiset toivat sen Pohjois-Eurooppaan. Nykyään se kasvaa villinä Euroopassa ja sitä näkyy paljon pelloilla ja metsissä. Young Livingin Melissa-öljy tulee kasvista, joka on kasvatettu ja tislattu kauniilla St. Maries -maatilalla Idahossa. Young Livingin henkilökunta muistelee, miten Gary Young tapasi vierailla St. Mariesissa ja tarkastella, miten kasvi maatilalla viihtyi. Sitruunamelissan lehdet muistuttavat nokkosta. Ne voivat olla sydämenmuotoisia, ryppyisiä, kiiltäviä, pieniä tai vaaleanvihreitä. Pienet kukat ovat joko valkoisia tai pinkkejä.
Suosikkimme historiallisista viitteistä koskee ranskalaista Carmelitan veljeskuntaa. Väitetään, että vuonna 1611 Carmelitan munkit käyttävät sitruunamelissaa veden kanssa. Jo tätä ennen sveitsiläinen lääkäri ja alkemisti Swiss Paracelsus (1493-1541) kutsui sitruunamelissaa elämän eliksiiriksi.

Miksi sitruunamelissaöljy on niin kallista?

Usein kysytään, miksi sitruunamelissaöljy on niin kallista? Tähän on yksinkertainen vastaus. Öljyyn vaaditaan paljon sitruunamelissakasvia. Sadonkorjuussa kasvia tulee kohdella erityisen varovaisesti. Öljy höyrytislataan kasvin lehdistä ennen kuin kasvi alkaa kukkia.

Young Livingin jäsen nimeltään Erin on kysynyt, miksi sitruunamelissaöljy on niin harvinaista.

Sitruunamelissa tulee tislata juuri tiettyyn aikaan, jotta eteerinen öljy olisi mahdollisimman laadukasta. Aamulla ja myöhään iltapäivällä tapahtuvan sadonkorjuun ero voi tarkoittaa sitä, että öljyä saadaan 90 % vähemmän. Oikea sadonkorjuun hetki on hyvin lyhyt. Eteeriseen öljypulloon päätyy vähemmän kuin yksi tuhannesta kasvista. Kasvimateriaali tulee kuljettaa pellolta tislaamoon välittömästi. Kuivunut kasvimateriaali voi tuhota tai suuresti rajoittaa tislausta. Tuotantoajan tulee siis olla juuri oikea.

Young Livingin Melissa-öljy on 100 % puhdasta öljyä (Melissa officinalis). Uniikki ja luotettava Seed to Seal® -laatustandardimme on takuu huippulaatuisista öljyistä.

Miltä sitruunamelissaöljy tuoksuu?

Öljy tuoksuu sitruunaiselta. Joskus sen tuoksua kuvaillaan myös ruohomaiseksi. Huulikukkakasveihin kuuluvan sitruunamelissan aroma rauhoittaa. Sitruunamelissaa on mm. meidän Forgiveness-öljysekoituksessamme.

Miten sitruunamelissaöljyä käytetään?

  • Sitruunamelissaöljyä voidaan käyttää paikallisesti ja diffuuserissa.
  • Sitruunamelissaöljyä on kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa, koska siinä on ihoa hoitavia ominaisuuksia.
  • Lisää muutama tippa vartalovoiteeseen nauttiaksesi erityisesti illalla sen rauhoittavasta tuoksusta.
  • Voit myös laittaa muutaman tipan lasiseen suihkepulloon veden seuraksi. Sumuta kasvojasi ja nauti raikkaasta tuntemuksesta ja nostattavasta tuoksusta.
  • Käytä sitruunamelissaöljyä iltaisin diffuuserissa luodaksesi rauhallisen ja lohduttavan ilmapiirin.
  • Tee sitruunamelissaöljystä huonesumute lisäämällä sitä 3 tai 4 tippaa taikapähkinäveden kanssa suihkepulloon.

 

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.