Etherische olie bewaren en opbergen: wat je wel en niet moet doen

1 21/07/2019 - Gezond en fit, Lichaam en geest, Thuis

Met etherische olie investeer je in je spirituele welzijn. Het is belangrijk om te weten hoe je ze het beste bewaart en opbergt, zodat je hun krachtige voordelen optimaal kunt benutten.

Wat je wel en niet moet doen: hoe bewaar en berg ik etherische olie op?

Draai de dop stevig aan.

Zo kan er geen oxidatie optreden en kan er geen water of lucht in het flesje komen.

 • Etherische olie behoudt zijn eigenschappen het best als er zo min mogelijk lucht bijkomt. De samenstelling, geur en eigenschappen kunnen veranderen als de olie regelmatig en langdurig blootgesteld wordt aan lucht.
 • Een goed gesloten dop zorgt ervoor dat de olie niet verdampt.

YL-tip: De plastic afsluiter, waardoor de olie in druppels gedoseerd wordt, houdt water en lucht uit het flesje. Verwijder deze plastic afsluiter niet!

Houd etherische olie uit de buurt van warmte of zonlicht.

 • Warmte of zonlicht kan de kwaliteit van de olie aantasten.
 • Zowel warmte als zonlicht kan de chemische samenstelling van de olie veranderen.
 • Olie verdampt sneller als het warm is en verliest daardoor zijn effectiviteit.
 • Zonlicht zorgt ervoor dat de kwaliteit achteruitgaat.

YL-tip: Bewaar etherische oliën in een kast of la. Laat ze niet achter in de auto. Etherische olie kun je het beste bewaren op een donkere, koele plek.

Maar ook onderweg moet je goed voor ze zorgen.

Veel mensen hebben altijd etherische olie bij zich; in de auto, de sportschool, op kantoor en in de handtas. Etherische olie kan op ieder moment gebruikt worden. Gelukkig is er een manier om je oliën veilig mee te nemen, namelijk in een draagtas speciaal ontworpen voor flesjes etherische olie. Je kunt je favoriete olie dus overal mee naartoe nemen!

Wees niet bang om je liefde voor etherische olie te tonen.

Je mag met recht trots zijn op je oliën. Zet ze thuis neer op een plank of in een boekenkast, naast een mooie plant of ander decoratiemateriaal. Zorg ervoor dat de plank of boekenkast niet in direct zonlicht hangt of staat.

Heb je vragen?

Weet je niet zeker hoe je etherische olie het beste kunt bewaren, hoe je de kwaliteit kunt waarborgen en hoe je een flesje optimaal kunt benutten? Neem dan de veelgestelde vragen door:

 1. Kan ik etherische olie in de koelkast bewaren?

Sommige liefhebbers van etherische olie bewaren hun oliën in de koelkast. Het is niet de lagere temperatuur die goed is voor de olie, olie hoeft namelijk niet zo koud bewaard te worden, maar het klimaat in de koelkast. Een koelkast heeft namelijk dag en nacht dezelfde temperatuur en dat is goed voor de olie. Vergeet niet de olie 12 uur voor gebruik uit de koelkast te halen.


 1. Kan ik etherische olie in een plastic flesje bewaren?

Etherische olie is ontzettend krachtig en veel oliën lossen plastic op. Daarom leveren wij onze oliën in glazen flesje. Houd hier rekening mee als je oliën mengt!


 1. Moet etherische olie in donkere flesjes bewaard worden?

Oliën van Young Living worden geleverd in donkere flesjes. De donkere kleur beschermt de olie tegen licht dat de delicate samenstelling aan kan passen. We raden je aan om etherische olie in donkere flesjes te bewaren om de kwaliteit te behouden.


 1. Kan ik etherische olie invriezen?

Etherische olie kan in de diepvries bewaard worden. De constante temperatuur en het gebrek aan licht helpen de kwaliteit van de etherische olie te behouden. Sommige oliën, zoals Rose en Thyme, bevatten natuurlijke bestanddelen die in de diepvries stollen of kristalliseren.


Nu weet je hoe je etherische olie het beste kunt bewaren en opbergen. Ontdek welke olie het beste is voor op reis en welke onmisbaar is voor het slapen gaan.


Hoe bewaar jij etherische olie?

Laat het ons weten!

Deel

7 Berichten

 • Ellen van Woudenberg 31/07/2019 - 11:35 AM Reageer

  Staat een fout in de tekst. Nl: zorg ervoor dat de kast of boekenplank IN HET DIRECTE ZONLICHT HANGT OF STAAT.

  Denk niet dat dit de bedoeling is.

  Mvg Ellen

  • Admin 07/04/2020 - 9:49 AM Reageer

   Hallo Ellen,

   Bedankt voor het melden van de fout. Deze fout is inmiddels hersteld. Fijne dag verder!

 • Ilonka 20/12/2019 - 2:11 PM Reageer

  Deze informatie is gewoon niet juist. Citrusolien zijn absoluut niet langer houdbaar voor lichamelijk gebruik, dan 1 jaar, daarna kunnen ze nog wel in de diffuser worden gebruikt.
  Olie met meer sesquiterpenen zijn juist heel lang houdbaar, ze worden zelfs beter, naarmate ze ouder worden. Ik heb het dan over bijvoorbeeld, roos, vetiver, patchouli en sandelhout.

  Helaas is veel van jullie informatie niet juist en zelfs gevaarlijk….en daarom gebruik ik geen Young Living meer en raad het anderen ook af…..

  • Admin 07/04/2020 - 9:37 AM Reageer

   Het spijt ons om dat te horen. Als u wilt, kunt u ons een privé-bericht sturen met meer informatie zodat wij er naar kunnen kijken.

  • Admin 07/04/2020 - 10:26 AM Reageer

   Dat klinkt geweldig!

 • Cindy 12/03/2020 - 6:43 PM Reageer

  Slordig dat de door Ellen genoemde fout na 7,5 maand nog steeds niet is aangepast…

  • Admin 07/04/2020 - 9:36 AM Reageer

   Het spijt ons om dat te horen. Als u wilt, kunt u ons een bericht sturen met meer informatie zodat wij er naar kunnen kijken.

  Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  * Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.