Att förvara eteriska oljor: vad du bör och inte bör göra

0 21/07/2019 - Alla inlägg, Eteriska Oljor, Själ och sinne, Tillbaka, Välbefinnande`

Eteriska oljor är en investering i ditt spirituella välbefinnande och din skönhetsrutin. Att lära sig hur oljorna bör förvaras är ett viktigt sätt att skydda sin investering i välbefinnande och få ut så mycket som möjligt av oljornas fördelar.

Hur bör man förvara eteriska oljor?

Se till att flaskans lock är ordentligt åtskruvat.

Detta förhindrar oxidation och att luft eller vatten tar sig in i flaskan.

  • Ju mindre kontakt med luft oljan har desto bättre håller den sig. Regelbunden och lång luftkontakt kan ändra oljans konsistens, doft och egenskaper.
  • Att skruva åt locket ordentligt förhindrar även att oljan avdunstar.

YL-tips: Den lilla plastbiten på flaskan som gör att man får ut en droppe i taget förhindrar också att luft och vatten tar sig in. Ta inte bort den biten från flaskan!

Värme och solljus är inte bra.

  • För mycket värme eller solljus kan påverka oljans kvalitet.
  • Både värme och solljus kan förändra oljans kemiska beståndsdelar.
  • För hög värme kan göra så att oljan avdunstar för snabbt och göra den mindre verkningsfull.
  • För mycket solljus kan förstöra oljan.

YL-tips: Förvara dina eteriska oljor i ett skåp eller en byrålåda och lämna dem inte i bilen. En bra regel är att alltid förvara oljorna svalt och mörkt.

Ta väl hand om dem under resan.

Om du är lik oss så tar du säkert med dig dina favoritoljor överallt, i bilen, träningsväskan, handväskan och på skrivbordet. Ens favoritoljor passar precis hela tiden! De goda nyheterna är att du kan förvara dina oljor på ett säkert sätt under resan med en väska som har utformats specifikt för eteriska oljor. Bär med dig oljorna vart än du är på väg!

Var inte rädd för djärva val.

Du gillar dina oljor och är inte rädd för att visa det! Ställ dem på en framträdande plats i hemmet, t.ex. på en bokhylla bredvid en fin blomma eller något annat dekorativt. Se bara till att platsen du väljer inte utsätts för solljus regelbundet och låt oljorna stå i fokus!

Få svar på dina frågor.

Har du frågor angående förvaring av oljor, hur man får längsta möjliga hållbarhetstid och hur man får ut så mycket som möjligt av varje liten flaska? Det här är några av de vanligaste frågorna:

  1. Kan man förvara eteriska oljor i kylen?

Somliga anser att det fungerar jättebra att ha oljorna i kylen. Det är inte den låga temperaturen som spelar roll, oljor behöver inte förvaras så kallt, utan det jämna klimatet. Kylen håller samma temperatur dag som natt vilket hjälper till att bevara oljornas kvalitet. Se till att du tar ut oljan cirka 12 timmar innan du vill använda den så att den kan återgå till rumstemperatur.


  1. Kan eteriska oljor förvaras i plastflaskor?

Eteriska oljor är otroligt kraftfulla, vilket innebär att många oljor löser upp plast. Av den anledningen förvarar vi alltid våra oljor i glasflaskor. Ha det i åtanke när du gör dina egna oljeblandningar!


  1. Måste eteriska oljor förvaras i mörka flaskor?

Du har säkert märkt att alla eteriska oljor från Young Living kommer i bärnstensfärgade flaskor. Detta skyddar dem från ljus som kan förändra oljans komponenter. Vi rekommenderar att alltid förvara eteriska oljor i mörka flaskor för att bevara kvaliteten.


  1. Kan man frysa eteriska oljor?

Att ha eteriska oljor i frysen är helt okej. Den jämna temperaturen och bristen på ljus bevarar oljorna. Vissa oljor, såsom Rose, Thyme och några andra, har naturliga ingredienser som stelnar eller kristalliserar i frysen.


Nu när du vet hur man bäst förvarar sina oljor hemma och på resande fot kan du läsa om vilka som passar bäst på resan och upptäcka vilka som är ett måste vid läggdags.


Hur förvarar du din oljekollektion?

Berätta i kommentarerna nedan!

This post is also available in: Engelska Tyska Tjeckiska Nederländska Finska Litauiska Rumänska Ryska Spanska Franska Italienska Polska

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.