Tasapainottavat chakrat, eteeriset öljyt ja jooga

0 09/02/2022 - HYVINVOINTI, Mindfulness

Jooga ja eteeriset öljyt voivat olla juuri sitä, mitä tarvitset mieltäsi piristämään, mutta miksi juuri nämä tuottavat mielihyvää? Fyysinen harjoittelu, asentojen virtaus ja hengitystekniikat ovat kaikki tärkeä osa joogaa. Eteeriset öljyt tuovat taas tähän kaikkeen lisähyötyjä ihanilla tuoksuillaan. Mutta mitä ovat ne mystiset chakrat, joista puhutaan joogan ja eteeristen öljyjen yhteydessä ja mihin perustuu niiden nostattava vaikutus?

Mikä on chakra?

Termi “chakra” tulee sanskriitin kielestä, ja se tarkoittaa ympyrää tai levyä. Chakrojen on sanottu olevan eräänlaisia voimakeskuksia, energiaspiraaleja, jotka tunkeutuvat kehon hienojakoisempiin kerroksiin viuhkan muodossa.

Jooga ei pelkästään hyödytä fyysistä kehoamme, vaan myös “energiakehoamme”, jossa elämänvoima – sanskritin kielellä prana – virtaa nadis-nimisten kanavien kautta. Chakrat ovat siellä, missä kanavat kohtaavat: lännessä tapamme puhua seitsemästä chakrasta. Jokainen chakra vastaa fyysisen kehon aluetta. Nämä ulottavat selkärangan tyvesssä sijaitsevasta juurichakrasta kallon laella olevaan kruunuchakraan. Jokaisella chakralla on oma toimintonsa. Joogan tavoitteena on pitää chakrat avoinna ja linjassa, jotta elämänvoima voi virrata vapaasti tuoden fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Nainen harjoittelee jooga-asentoa

Miten chakroja käytetään joogan aikana?

Joogaharjoittelun aikana opettaja voi pyytää sinua visualisoimaan pranaa kultaisena lankana, joka vetää sinua ylöspäin. Tämä voi auttaa tasapainossa ja keskittymisessä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää chakroja asanan tukemiseen aktivoimalla tai “lukitsemalla” chakraan liittyvän kehon alueen.

Voidaanko eteerisiä öljyjä käyttää chakrojen rinnalla?

“Kun joogatunteja tehostetaan siten, että jokaiselle chakralle on oma eteerinen öljynsä, chakrat aktivoidaan mukaan joogaharjoitteluun”, sanoo Ed Dailey, Young Livingin pitkäaikainen jooga- ja öljykouluttaja. Chakrat, eteeriset öljyt ja jooga voivat toimia näin harmonisesti yhdessä.

Kaksi naista joogaamassa ulkona

Miten chakroja voidaan tasapainottaa eteerisillä öljyillä?

Tasapainoa vaativat asanat, kuten soturi ja puu kohdistuvat juurichakraan (sanskritiksi Muladhara), joka sijaitsee selkärangan tyvessä. Juuricahraan liitetään maadoittuminen ja vakaus, ja siihen sopii hyvin Young Livingin voimaannuttava Believe-öljysekoitus. “Believe sisältää mm. olibaanihartsia ja edesauttaa siten maadoittavan tasapainoista oloa. Levitä öljysekoitusta pulssipisteillesi joogan aikana”, sanoo Ed Dailey.

Juurichakrasta ylöspäin nouseva sakraalichakra (Svadhishthana) liittyy luovuuteen ja ihmissuhteisiin, kun taas navan ja rintakehän välissä sijaitseva Solar Plexus -chakra (Manipura) liittyy itseluottamukseen ja tahdonvoimaan.

”Sydänchakra (Anahata) liittyy rakkauteen ja myötätuntoon, joten ruusuiset tuoksunuotit Young Livingin rauhoittavassa White Angelicassa  sekä Joy-öljysekoituksen nostattavat tuoksut auttavat pyyteetöntä rakkautta ja rauhaa tukevan sydänchakran avaamisessa”, Ed Dailey sanoo.

Kurkkuchakra (Vishuddhi), joka sijaitsee kurkun alaosassa, on kommunikoinnin koti, kun taas otsachakra (Ajna) on kulmakarvojen välissä. Tämä nähdään sisäistä ohjausta tarjoavana intuition keskuksena. Kruunuchakran (Sahasraran) katsotaan yhdistävän sinut äärettömyyteen tuoden positiivisuutta ja rauhaa.

Ajatus energiakehosta ja chakrojen pitämisestä auki ja linjassa saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta koska jooga liittyy olennaisesti chakroihin ja asanat on kehitetty toimimaan yhdessä niiden kanssa, joogaaminen eteeristen öljyjen tuella kannattaa.

Auringonlaskussa joogaavan naisen silhuetti

Nautitko sinä joogan, chakrojen ja eteeristen öljyjen tuomasta harmoniasta? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com.

Cat Weakley on kirjoittaja ja toimittaja, jolla on paljon kokemusta hiihtomatkailusta, ruoasta ja terveydestä kirjoittamisesta. Cat on myös innokas pyöräilijä ja hiihtäjä, ja hän on joogannut jo 20 vuotta. “Kokeilin joogaa, kun huomasin lihasteni kireyden pyöräiltyäni paljon. Olen ollut tästä ensimmäisestä kerrasta joogafanaatikko, sillä joogassa voin yhdistää fyysisen harjoittelun ja henkisen hyvinvoinnin.”

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.