Behåll lugnet med Roman och German Chamomile

0 02/03/2021 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Det blir mer och mer populärt att använda eteriska oljor i vardagen runt om i världen, men med hundratals oljor att välja mellan kan det kännas svårt att hitta sin favorit. Med Young Livings oljor Roman och German Chamomile kan du glömma dina problem och koppla av. Med kamomill finns lugn och ro alltid nära till hands. I det här blogginlägget svarar vi på några viktiga frågor om denna rogivande produkt och berättar även om hur vi gillar att använda den.

Vad är kamomill?

Ja, vad är kamomill och var kommer växten ifrån? De fina vita och gula blommorna växer på ängar, längs vägar och på andra soliga platser och har ofta använts genom åren i olika kamomillprodukter såsom te tack vare dess många fördelar.

Vad är skillnaden mellan Roman och German Chamomile?

Oljan Roman Chamomile har en äppelliknande doft och passar perfekt när man vill skapa en fridfull stämning och få en lugnande känsla. Kamomill är inte lika känd som romersk kamomill men tillhör samma familj som solrosor och prästkragar och blommar varje år mellan vår och höst. Oljan German Chamomile har en unikt blå färg och en riktigt fruktig doft som särskiljer den från andra oljor.

Kamomill och romersk kamomill med badhanddukar

Vilken kamomillolja passar mig bäst?

Om du vill stilla dina sinnen eller fräscha upp huden och göra den silkeslen bör du prova den eteriska oljan Roman Chamomile. Den blandas väl med andra oljor såsom Grapefruit, Bergamot och Lemon och kan användas i olika krämer, tvålar och duschkrämer om du vill tillföra en fruktig doft och rengörande fördelar till din skönhetsrutin. Om du däremot älskar eterisk lavendelolja men söker efter ett alternativ eller något som passar i blommiga blandningar är kanske German Chamomile något för dig. Den passar utmärkt på känslig hud och kan till exempel användas på halsringningen för att främja lugn och ro eller tillsättas i en ansiktsrengöring för att ta bort smink och smuts. Du kommer att få bebismjuk och sötdoftande hud på nolltid!

Hur kan man använda Roman Chamomile i vardagen?

Vi på Young Living anser att oljor är viktiga i vardagslivet. Dessa härliga miniflaskor kommer i en behändig storlek och är lätta att förvara och transportera. De kan användas på många olika sätt så att du får ut så mycket som möjligt av dem. För att börja använda Roman Chamomile kan man till exempel andas in doften direkt från flaskan, tillsätta 6–8 droppar till 1,25 dl epsomsalt och använda i ett varmt bad för att få en riktig spaupplevelse eller blanda några droppar med 10 ml Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex för att skapa en utmärkt massageolja.

En flaska romersk kamomill med en kamomillblomma

Hur kan man använda German Chamomile i vardagen?

Trots att Roman Chamomile är mer välkänd har German Chamomile oändligt många fördelar som man inte bör ignorera. Den är lika användbar som Roman Chamomile och passar perfekt i hudvårdsrutinen. Den söta, romantiska och rogivande doften passar bra i sig eller tillsammans med andra oljor i en parfymblandning men kan även med fördel användas i fuktkrämer och bodylotions för att göra huden mjuk, smidig och uppfräschad.

En flaska kamomill

Vilka andra Young Living-produkter innehåller kamomill?

Förutom att vi erbjuder Roman och German Chamomile separat har vi även flera produkter som innehåller dessa underbara eteriska oljor. En av våra favoriter är Tranquil Roll-On. Det här är en otroligt behändig produkt som innehåller eterisk lavendel-, cederträ– och romersk kamomillolja och som kan användas direkt på huden med roll-on-funktionen. Den skogsaktiga och blommiga doften är djupt rogivande och passar utmärkt vid läggdags eller på stressiga jobbdagar. Den underbara blandningen Motivation innehåller också romersk kamomill samt svartgran och ylang ylang och är en verkningsfull olja som passar bra när du behöver rivstarta dagen med självförtroende och mod!

Tranquil Roll-On bottle

Ser du fram emot att utöka din kollektion med Roman och German Chamomile? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.