Allt om den eteriska oljan Lemon – 5 sätt att göra livet fräschare!

0 22/02/2021 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

När dagarna känns riktigt grå och du behöver lite extra pepp finns det inget bättre än den friska och fräscha doften av den eteriska oljan Lemon. Vad är egentligen den eteriska oljan Lemon bra för? Det här är en storfavorit bland Young Living-medlemmar och oljan är otroligt användbar och uppiggande. Den kan användas till allt från att motverka äckliga lukter till att förbättra din hudvårdsrutin och göra hemmet skinande rent! Vi älskar Lemon så mycket att vi bestämde oss för att skriva ner våra favorittips nedan – den här oljan är verkligen som solsken på flaska!

En flaska Lemon eterisk olja

1. Håll motivationen uppe med oljan Lemons friska citrusdoft

Visste du att det behövs cirka 75 citroner till en flaska av Young Livings eteriska olja Lemon 15 ml? Vår underbart friska olja framställs genom att kallpressa citronskalen. Resultatet är en otroligt fräsch olja vars doft liknar den färska citronfruktens doft. Tack vare den glädjande och upplyftande doften är det bra att ha den eteriska oljan Lemon nära till hands på ett långt arbetspass. När du känner dig särskilt trött eller stressad kan du dra nytta av oljans energigivande doft och andas in doften direkt från flaskan eller späda ut en droppe med Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex och applicera på tinningarna.

2. Förhöj din naturliga lyster med Lemon i hudvårdsrutinen

Glöm kemisk peeling och låt citronskalen göra under i stället med den fantastiska oljan Lemon. Lemon kan användas i hudvård på flera olika sätt och kommer garanterat att ge dig ett snyggt glow. Prova en droppe Lemon i en nattkräm och upplev mer lyster morgonen därpå eller gör en egen återfuktande ansiktsmask med 1 tesked kokosolja, 1 tesked honung och 1 droppe av den eteriska oljan Lemon. Låt verka i 15 minuter, skölj med varmt vatten och njut av härligt återfuktad hud. Observera att det är viktigt att undvika solljus och UV-strålar i upp till 12 timmar efter att ha använt produkten på huden.

Kvinna med den eteriska oljan Lemon

3. Hur städar man med den eteriska oljan Lemon? Att städa med citronolja är lätt som en plätt

Om man undersökte vilken doft på städprodukter som är mest populär skulle citron med säkerhet kamma hem vinsten. En av de mest uppskattade egenskaperna hos vår eteriska olja Lemon är att den inte bara har en underbar doft, utan också att den inte innehåller några starka kemikalier eller giftiga ingredienser som är vanligt i många rengöringsprodukter. Den eteriska oljan är en av huvudingredienserna i vår Thieves® Household Cleaner och vi litar fullständigt på att den kan få ditt hem skinande rent och väldoftande. Förutom att prova städprodukterna från Thieves® kan du också piffa till badet med den eteriska oljan Lemon och epsomsalt eller få en spaliknande duschupplevelse med bikarbonat och citron i duschen. Du upplever inte bara en härlig doft utan får också hjälp att ta bort kalkbeläggningar i badrummet! Ett annat sätt att känna den härliga citrondoften är att tillsätta 5–8 droppar olja i sköljcykeln när du tvättar kläder. På så sätt kan du njuta av en fräsch citrusdoft hela tiden!

Thieves® Household Cleaner

4. Njut av den läckra smaken av den eteriska oljan Lemon Plus

Young Living har inte bara den eteriska oljan Lemon utan även Lemon Plus som gör att du lätt kan berika sötsaker och maträtter med en uppfriskande citrussmak. Oljan Lemon Plus passar perfekt oavsett om du vill tillsätta en syrlig smak i en vinägrett till salladen eller känner för en extra god smak i tårtor eller kakor.

Lemon Plus med bär

5. Kan man tillsätta den eteriska oljan Lemon Plus i vatten?

Om du tycker det är svårt att dricka tillräckligt med vatten varje dag kan det hjälpa att tillsätta en eller två droppar Lemon Plus i vattenflaskan. Det här är verkligen en användbar produkt som är ett måste i köket!

Hur brukar du använda de eteriska oljorna Lemon och Lemon Plus? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

2 Kommentarer

 • Mariola 25/02/2021 - 10:05 e m Svara

  Droppar in till diffuser plus pepparmint…det piggar upp

  • cehrecke 13/05/2021 - 8:17 f m Svara

   Det låter härligt. 🙂

  Lämna svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  * Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.