Nio otroliga fördelar med den eteriska oljan Tangerine

0 04/11/2019 - Alla inlägg, At Home, Essential Oils, Eteriska Oljor, Tillbaka

Åh eteriska citrusoljor, vi tror att även du är svag för dem! Öppna en flaska och känn den söta, skarpa och friska doften.


I citrusfamiljen är det ofta citron, lime och apelsin som står i fokus. Här kommer en slags småcitrus som ofta glöms bort men som verkligen är värd att använda varenda dag. Upptäck den eteriska oljan Tangerine!

Apelsin, mandarin, clementin och tangerin älskar vi, men vad är egentligen skillnaden?

Apelsiner, mandariner, clementiner och tangeriner har en liknande färg och är alla så pass små att de får plats i ens hand samtidigt som de har en riktigt stark doft! De har alla samma skarpa och syrliga smak och doft. Skillnaden mellan tangeriner och andra citrusfrukter är att de har en mörkare orange färg och är sötare än de andra.

Fördelar med den eteriska oljan Tangerine

  1. Hitta fokus. Gnugga in lite eterisk tangerinolja på tinningarna för en uppiggande doft när du koncentrerar dig. Du kan också sprida doften i barnens rum när de gör sina läxor.
  2. Massera händerna och fötterna. Skäm bort dig själv med en hand- eller fotmassage innan läggdags. Späd ut två droppar med Young Living V-6® eller kokosolja (en klick olja lika stor som en tiokrona ungefär).
  3. Fräscha upp huden. Använd den här hemgjorda ansiktsrengöringen på kvällen för ett riktigt fräscht ansikte. Blanda 1 matsked honung, 2 droppar Tangerine och 1 droppe Geranium. Massera in på ansiktet, låt verka och skölj. Använd oljan med dina favoritprodukter på kvällen så att du inte går ut i solen efteråt eftersom oljan Tangerine orsakar ljuskänslighet.*
  4. Främja positivitet. Ta en droppe Tangerine i händerna, gnugga lite och håll händerna framför näsan. Andas djupt och känn hur citrusdoften piggar upp.
  5. Blanda med andra oljor. Tangerine passar bra ihop med andra oljor och är ett måste i din kollektion. Det är en huvudingrediens i Peace & Calming, Citrus Fresh, Dream Catcher, Inner Child och Joy.
  6. Sprid doften på bilresan. Sprid söta Tangerine med friska Spearmint i baksätet när hela familjen är samlad i bilen.
  7. Låt småttingarna glädjas av citrusdoften. Späd ut Tangerine med Young Living V-6® och gnugga in på barnets fotsulor eller blanda oljan med Stress Away och sprid i barnets rum.
  8. Njut av smaken. Tillsätt en eller två droppar Tangerine Plus i en smoothie, juice, jordgubbssylt eller grönsaksmarinad för en extra frisk smak!
  9. En skön citrussömn. Blanda oljan med Lavender och Roman Chamomile för en avkopplande doft.

Vilken av oljan Tangerines egenskaper är din favorit?

Berätta i kommentarerna nedan!

*Undvik direkt solljus eller UV-strålar i 48 timmar efter användning.

This post is also available in: Engelska Tyska Tjeckiska Nederländska Finska Litauiska Rumänska Ryska Spanska Franska Italienska Polska

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.