NJUT AV CITRUS I SOMMAR

0 02/08/2021 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Sommaren är verkligen en säsong för att ta hand om sig själv och den erbjuder det perfekta tillfället att göra det mesta av livet. Oavsett om du tillbringar de varmaste månaderna på året med att suga i dig solen på stranden, testa nya favoritrecept vid grillen hemma i trädgården eller ta långa promenader i den vackra naturen passar våra lätta och uppfriskande citrusoljor utmärkt med sina starka, energigivande dofter som friskar upp dig i hettan!

Något att tänka på är dock att trots att våra citrusfavoriter har en typisk sommardoft så är många av dem ljuskänsliga eftersom beståndsdelar som finns i citrusoljor, furanokumariner, i hög grad ökar UV-känsligheten. I det här blogginlägget ska vi berätta hur du kan använda citrusoljor på ett säkert sätt, året runt, oavsett väder!

Orange

Vår olja Orange (apelsin) kallpressas från färska apelsinskal och har en fantastiskt lätt och somrig doft. Den kan användas i allt från badet till att minska synliga blemmor när den används på huden. Men det är en av våra mest ljuskänsliga oljor, så om du använder den på huden bör du undvika solen i upp till 12 timmar efter applicering.

Ett enkelt sätt att använda Orange i din sommarrutin utan att behöva oroa dig för ljuskänslighet är att använda den i din hudvårdsrutin på kvällen. Häll en eller två droppar i din nattkräm för en upplyftande och tonande effekt, och kom ihåg att ta bort den innan du ger dig ut i solen på morgonen.

Den eteriska oljan Orange

Lemon

En av Young Livings mest omtyckta och mångsidiga eteriska oljor är Lemon (citron), som är som att ha hela sommaren i en liten flaska. Ett sätt att förbise dess ljuskänslighet och kunna njuta av dess energigivande doft även på de varmaste av sommardagar är att använda magiska Lemon i hemmet. Investera i våra många städprodukter som innehåller denna underbara olja.

Eftersom Lemon är en huvudingredienserna i vår fantastiska oljeblandning Thieves® är det lättare än någonsin att sprida doften av citrus i ditt hem genom att använda våra naturligt härledda Thieves Household Cleaner och Foaming Hand Soap. Om du använder dessa produkter kan du njuta av Lemons somriga doft utan att behöva oroa dig för ljuskänslighet — så det är bara positivt!

Den eteriska oljan Lemon, Thieves Household Cleaner och Thieves Foaming Hand Soap

Grapefruit

Den eteriska oljan Grapefruit (grapefrukt) utvinns ur fruktens skal, har en superfräsch doft och rengörande och tonande hudvårdsegenskaper. För att minska risken för problem med ljuskänslighet föreslår vi att du använder Grapefruit i din massagerutin på kvällen. Efter att ha tillbringat dagen ute i naturen kan du prova späda ut några droppar Grapefruit i 10 ml Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex innan du masserar in den i dina trötta och ömma muskler. Detta kommer inte bara att hjälpa dig undvika risken för en ljuskänslighetsreaktion, utan också omge dig med en fantastiskt fruktig doft att somna till. Dessutom gör den att din hud ser glödande och hälsosam ut.

Den eteriska oljan Grapefruit med en massage

Young Livings Plus-oljor

Ett sista fantastiskt sätt att använda våra otroliga citrusoljor i sommar är att lyxa till det med våra matlagningsoljor! Njut av Orange+, Lemon+, Young Living Citrus Fresh®+ och flera andra underbart friska och upplyftande smaker som kan användas i smoothies, sallader, bröd eller helt enkelt i din vattenflaska – möjligheterna är oändliga och du kan skapa hur många godsaker som helst!

De eteriska oljorna Orange Plus, Lemon Plus och Young Living Citrus Fresh Plus

Observera: Det bästa sättet att undvika en negativ reaktion med ljuskänsliga oljor är att följa anvisningarna på den enskilda oljans etikett. För de flesta ljuskänsliga oljor som inte är utspädda måste du vänta 12 timmar innan solexponering men med vissa oljor kan det ta upp till 48 timmar. Observera att mängden du använder och om du späder ut oljan eller inte påverkar koncentrationen av ljuskänsliga beståndsdelar – och kom ihåg att solkräm hjälper till att skydda dig i solen även efter den rekommenderade väntetiden.

Vilka av våra citrusoljor är dina sommarfavoriter? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.