Uživajte u ljetnim mirisima citrusa

0 02/08/2021 - ETERIČNA ULJA, Otkrijte eterična ulja

Ljeto je vrijeme brige o sebi i prilika da izvučete najbolje iz života. Bilo da najtoplije mjesece u godini provodite odmarajući na plaži, roštiljajući u vrtu ili boraveći u prirodi, Young Livingova lagana i osvježavajuća citrusna eterična ulja savršeno upotpunjuju ljetne dane, pružajući reske i okrepljujuće mirise koji pomažu nositi se s ljetnim vrućinama.

Međutim, iako citrusna ulja prožimaju vedrim mirisom ljeta, mnoga su od njih fotoosjetljiva jer spojevi koje citrusna ulja sadrže, poznati kao furanokumarini, značajno povećavaju osjetljivost na UV zrake. Ovdje ćemo reći nešto više o popularnim citrusnim uljima i kako ih sigurno primjenjivati tijekom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike.

Eterično ulje naranče

Dobiveno hladnim prešanjem kore plodova naranče, Young Livingovo eterično ulje Orange pruža neizmjerno vedru, ljetnu aromu. Brojni su načini na koje ga možete upotrijebiti: od dodavanja u stimulativnu kupku do primjene na koži radi smanjenja nepravilnosti. Međutim, vrlo je fotoosjetljivo, što znači da valja izbjegavati sunce do 12 sati nakon nanošenja na kožu.

Jedan od načina upotrebe ulja naranče ljeti bez brige o fotoosjetljivosti jest primjena u večernjoj njezi kože. Dodajte kap-dvije u omiljenu noćnu kremu da biste uživali u aromi koja podiže raspoloženje i učinku toniranja kože. No obavezno operite lice prije izlaska na sunce sljedećeg jutra.

Eterično ulje naranče

Eterično ulje limuna

Jedno od najpopularnijih i najsvestranijih Young Livingovih eteričnih ulja upravo je limunovo ulje Lemon, čija je aroma simbol ljeta. Da biste uživali u poletnom mirisu i izbjegli fotoosjetljivost čak i tijekom najsunčanijih dana, preporučujemo da njegovom aromom prožmete dom. Mnogi naši proizvodi za čišćenje također sadrže ovo svježe ulje.

Budući da je limun jedan od glavnih sastojaka mješavine ulja Thieves®, sadržano u sredstvu za čišćenje Thieves® Household Cleaner i pjenastom sapunu za ruke Thieves® Foaming Hand Soap, svaku površinu doma možete osvježiti mirisom ljeta. Tako ćete moći uživati u aromi limuna bez straha od mogućih posljedica izazivanja osjetljivosti na svjetlost.

Eterično ulje limuna, sredstvo za čišćenje Thieves Household Cleaner i pjenasti sapun za ruke Thieves Foaming Hand Soap

Eterično ulje grejpa

Ulje Grapefruit, koje dobivamo iz kore ploda grejpa, krasi izuzetno sladak i svjež miris, kao i svojstva čišćenja i toniranja kože. Da biste smanjili potencijalni rizik povezan s fotoosjetljivosti, preporučujemo primjenu tijekom večernje masaže. Nakon dugog dana razrijedite nekoliko kapi ulja grejpa u 10 ml baznog ulja Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex i opustite umorne mišiće, potičući blistav i zdrav izgled kože. Tako ćete izbjeći potencijalnu reakciju izazvanu fotoosjetljivosti i okružiti se neizmjerno svježim, voćnim mirisom koji će vam zasladiti snove.

Eterično ulje grejpa s masažom

Young Livingova Plus ulja

Na kraju, još jedan način uživanja u krepkim citrusnim uljima pruža Young Livingova kulinarska linija Plus ulja! Isprobajte Orange+, Lemon+, Young Living Citrus Fresh®+ i mnoge druge osvježavajuće, sočne okuse kojima možete obogatiti voćne smoothieje, salate, torte i pekarske slastice ili poboljšati okus vode – mogućnostima nema kraja!

Eterična ulja Orange+, Lemon+ i Young Living Citrus Fresh+

Slijedite upute na etiketi: pridržavanje uputa najbolji je način izbjegavanja neželjenih reakcija. Ako želite na kožu nanijeti nerazrijeđeno fotoosjetljivo ulje, učinite to barem 12 sati prije izlaganja suncu, a u slučaju nekih ulja i 48 sati. Imajte na umu da na koncentraciju fotoosjetljivih spojeva utječu količina ulja i razrjeđivanje. U svakom slučaju, ne zaboravite se uvijek zaštititi od sunca kremom za sunčanje.

Koja su vaša omiljena citrusna ulja iz Young Livingove kolekcije? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com.

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.