Allt om Ylang Ylang

0 10/08/2021 - ETERISKA OLJOR, Upptäck eteriska oljor

Young Livings olja Ylang Ylang tar med sig den exotiska, blommiga doften av fjärran länder hem till dig och är en favorit bland oljeentusiaster i hela världen.  

Ylang Ylang ångdestilleras av de gula blommorna på Cananga-trädet – en tropisk växt som växer vilt i Indonesien – och det är en otroligt mångsidig olja med en lätt och upplyftande doft. I det här blogginlägget kommer vi att visa dig några av våra favoritsätt att använda Ylang Ylang på, så att du lätt kan börja använda den i vardagen. 

Skapa en signaturdoft med Ylang Ylang 

En av de vanligaste användningsområdena för den eteriska oljan Ylang Ylang är i parfymer. Eftersom många dofter på marknaden innehåller ej angivna kemikalier är det genom att skapa sin egen parfym med Ylang Ylang som du hittar det perfekta sättet att dofta gott på ett säkert sätt. 

Doften av Ylang Ylang klassas som en ”hjärtnot” eller ”mellannot” i parfymer eftersom den kommer fram när ”toppnoten” försvinner. När den blandas med andra blommiga dofter såsom lavendel och jasmin skapar den en underbar doft som gör att du kommer att drömma om en trädgård på våren. Testa följande metod och skapa din egen parfym så att du kan bära med dig doften av dina favoritoljor var du än är. 

Det här behöver du 

Gör så här 

 1. Blanda 10–15 droppar var av de eteriska oljor som du har valt i den tomma 5 ml-flaskan tills doften är balanserad och du tycker att det doftar gott. 
 2. När du är nöjd med din blandning, fyll upp flaskan med Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex. 
 3. Sätt på en roll-on-kula och flaskans lock. 
 4. Skriv ut/skapa din etikett. 
 5. Sätt etiketten på flaskan och sätt fast den med den genomskinliga tejpen. 
 6. Använd på handleder, hals eller där du vill ha din nya, egengjorda parfym! 

De eteriska oljorna Ylang Ylang, Lavender och Cedarwood 

Njut av en romantisk sprej för dina sängkläder med Ylang Ylang 

Ibland är den perfekta kompanjonen vid sängdags en eterisk olja. Ett av våra favoritsätt att njuta av doften av Ylang Ylang är att använda den i en sprej för dina sängkläder. Det är ett enkelt alternativ för dem som vill fylla sovrummet med en mild, lugnande doft medan de varvar ner med en kopp te, läser en god bok eller ger sig i väg till drömlandet. Testa följande och helt förvandla din kvällsrutin. 

Det här behöver du 

 • 120 ml destillerat vatten 
 • 60 ml trollhasselvatten 
 • 9 droppar Ylang Ylang
 • 9 droppar Clary Sage (muskatellsalvia) 
 • 9 droppar Copaiba (kopaiva) 
 • 8 droppar Orange (apelsin) 
 • 6 droppar Vetiver 

Gör så här 

 1. Sätt trollhasselvattnet i en sprejflaska och tillsätt dina valda eteriska oljor. Eftersom olja och vatten inte blandas fungerar trollhasselvattnet som ett emulgeringsmedel för att ingredienserna ska kombineras. 
 2. Fyll på med vatten och skaka väl för att doften ska bli så stark som möjligt. 
 3. Spreja försiktigt på dina sängkläder och njut av doften av dina eteriska oljefavoriter. 

De eteriska oljorna Ylang Ylang, Orange och Clary Sage 

Använd Ylang Ylang för att förvandla din skönhetsrutin 

Förutom dess rika, romantiska doft älskas Ylang Ylang för sina vårdande egenskaper och den ingår ofta i lyxiga hår- och hudvårdsprodukter. Varför inte testa att sätta några droppar Ylang Ylang i din dusch- eller hudkräm och förvandla din hudvårdsrutin så att du kan njuta av oljans fördelar och fantastiska doft dygnet runt. Vi kan också rekommendera att hälla 6–8 droppar i ett kvällsbad för en perfekt stund av avkoppling! 

Den eteriska oljan Ylang Ylang 

Hur tänker du använda Ylang Ylang i vardagen? Kommentera nedan eller kontakta oss på mseublog@youngliving.com 

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.