Wierook: niet alleen voor kerst

2 14/09/2020 - ETHERISCHE OLIËN, Ontdek etherische oliën

Jezus ontving ruim tweeduizend jaar geleden drie waardevolle geschenken: goud, wierook en mirre. Deze geschenken waren vanzelfsprekend zeer waardevol en speciaal. Het verrast je misschien, maar wierook was in de oudheid waardevoller dan goud.

Gary, onze oprichter, hield van wierookolie

Frankincense is afkomstig

In een video uit april 2013 is te zien hoe onze oprichter, D. Gary Young, Young Living-leden meeneemt om de Boswellia, de boom die wierookhars produceert, in Oman te bekijken.

Gary legt in de video uit hoe vaak hij de boom door de jaren heen bezocht heeft en hoe oud de boom is: ongeveer 850 jaar. Terwijl hij praat, snijdt hij een klein stukje hars van de boom en vrijwel onmiddelijk begint de hars te stromen. Zo begint het productieproces van wierookolie.

Hoe ruikt wierookolie?

Je weet wellicht al dat wierookolie een zeer herkenbare geur heeft: balsamico-achtig, aards, zoet, honingachtig en houtachtig. De balsamico-achtige noot is afkomstig van het natuurlijk voorkomende bestanddeel alfa-pineen. Het is één van die geuren waar je direct verliefd op wordt als je de olie verstuift of aanbrengt op de huid. De geur blijft urenlang hangen. Je voelt je geborgen in zijn warmte en comfort.

Wat is wierook?

Sacred Frankincense is afkomstig van de hars van de Boswellia sacra uit Oman. Frankincense is afkomstig van de Boswellia carterii uit Somalië. Beide bomen zijn spichtig, hemels en zien er wild uit.

Avonturiers die op zoek waren naar dit onweerstaanbare hars werden gelokt door de aantrekkingskracht van wierook en de wierookroute in Dhofar, Oman, werd naar verluidt bezocht door opmerkelijke ontdekkingsreizigers als Marco Polo en Lawrence van Arabië.

In haar boek Frankincense: Oman’s Gift to the World, vergelijkt Juliet Highet wierookbomen uit verschillende gebieden en concludeert dat ‘geen enkele andere boom dezelfde zuivere, verheven geur’ produceert als de boom uit Dhofar.

Boswellia sacra is oprecht een kostbaar geschenk en zijn legendarische status waardig. Young Living is de eerste commerciële distilleerder van wierook in Oman in honderden jaren tijd en is daar trots op.

Van wortel tot rijkdom

De Boswellia kan groeien in weinig tot geen grond en heeft witte of lichtroze bloemen en schors dat aanvoelt als de pagina’s in een boek. Deze bomen passen zich aan om te overleven op steile hellingen en in ravijnen waar ze voldoende hars produceren voor de oogst.

Het produceren van hars heeft tijd nodig, zoals alle goede dingen in het leven. Zodra de schors voorzichtig gesneden is, komt de hars tevoorschijn. Deze hars stolt (dit duurt een maand of drie) en wordt geoogst en klaargemaakt voor stoomdistillatie.

Goed om te weten

Tegenwoordig waarderen we de etherische olie die ontstaat door de hars te distilleren, maar in de oudheid werd de hars als geschenk gegeven en verbrand om de omgeving te vullen met de geur van ‘franc encens’, wat ‘wierook van hoge kwaliteit’ betekent.

Wierookolie wordt in het Midden-Oosten nog steeds als heilige olie beschouwd en wordt al duizenden jaren in religieuze ceremonies gebruikt. Wierook wordt zelfs genoemd in het Papyrus Ebers, een Egyptisch document uit ongeveer 15 v. Chr…

Welke etherische olie past bij wierookolie?Cedarwood Essential oil 15 ml

Combineer met Bergamot en Ylang Ylang voor een herkenbare, zoete en geruststellende geur.

Als je dit te zoet vindt, kun je Frankincense vervangen door Sacred Frankincense.

Frankincense combineert mooi met Cedarwood, Lavender of Sacred Sandalwood.

Een geschenk voor iedereen

Deze olie ondersteunt de huid, stimuleert rust en motiveert meditatie; een geschenk voor iedereen.

Waar wordt wierookolie voor gebruikt?

Een kleine hoeveelheid wierookolie is alles wat je nodig hebt.

Onze tips voor gebruik:

Combineer met Acceptance, 3 Wise Men of The Gift.

Wist je dat de volgende Young Living-producten wierookolie bevatten?

Het maakt niet uit hoeveel nachten we nog moeten slapen voordat het kerst is; het is altijd het perfecte moment om van wierookolie te genieten.

 

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.