Cum poți face săpunuri lufa

0 02/05/2019 - DIY, Minte și spirit, Pentru acasă, Toate postările

Săpunuri lufa cu uleiuri esențiale

Te poți exfolia cu ele și în cadă și în duș!  Singurul lucru mai distractiv ca fabricarea acestor săpunuri lufa exfoliante este utilizarea lor. Plasează câteva săpunuri lângă chiuvetă pentru o curățare revigorantă a mâinilor sau păstrează câteva în duș pentru o piele mai catifelată și mai radioasă din cap până în picioare!

Află aici cum să îți faci propriile săpunuri lufa cu uleiuri esențiale- ești la doar câteva ingrediente distanță de o piele catifelată!

Ingrediente pentru aproximativ 15 săpunuri

 

Ingrediente:

3 bureți lufa naturali, fiecare de o lungime de aproximativ 12-15 cm

900 g săpun transparent de glicerină

Coloranți pentru săpunuri

Uleiuri esențiale- citește sugestiile noastre de mai jos

Forme rotunde de silicon de aproximativ 7-8 cm în diametru

 

Instrucțiuni:

  1. Taie buretele lufa în discuri de o lățime de 2,5 cm și așează-le în forme.

Sfat YL:  Leagă o sfoară în jurul lufei înainte de a o plasa în formă. Așa poți să agăți săpunurile într-un cuier în duș și nu vei mai scăpa săpunurile din mână!

  1. Taie săpunul de glicerină în pătrate de aproximativ 28 de grame. Pune două pătrățele într-un bol și pune-le la temperatură ridicată în microunde timp de 30 de secunde sau până se topesc.

Sfat YL: Sunt necesare două pătrățele pentru un săpun.  Pentru a face loturi mai mari, topește mai mult săpun și adaugă cantitatea corectă de ulei și de coloranți pentru a păstra proporțiile.  Nouă ne place să facem săpunuri individuale pentru a putea personaliza mirosurile și culorile.

  1. Adaugă 3-4 picături de coloranți pentru săpunuri și 3-4 picături din uleiul tău esențial favorit în săpunul topit de glicerină.  Amestecă bine.
  2. Toarnă amestecul de săpun de glicerină în formă, acoperind buretele lufa în întregime.
  3. Repetă acest pas până când toți bureții lufa sunt acoperiți cu săpun de glicerină. Lasă-le să se usuce timp de 2-3 ore, apoi scoate săpunurile din forme și fă clăbuci din ele!

 

De ce să te exfoliezi?

Când te exfoliezi, îndepărtezi stratul de celule de piele moartă de pe suprafață.  Iar când acesta este îndepărtat, straturile inferioare ies la suprafață, dând pielii tale un aspect strălucitor.

Dar nu este vorba doar de aspectul mai sănătos al pielii.  Îndepărtarea acelui strat de celule moarte ajută pielea să absoarbă mai bine serurile și loțiunile.  Pentru o piele catifelată, exfoliază-te de 2-3 ori pe săptămână și continuă tratamentul cu o cremă intens hidratantă. Combinația dintre exfoliere și hidratare va ajuta la revitalizarea și revigorarea aspectului oricărui tip de piele, chiar și al celui mai uscat!

Sfat YL: Bureții lufa din aceste săpunuri sunt niște exfolianți buni pentru corp dar sunt prea puternici pentru tenul tău delicat.

 

Informație interesantă despre bureții lufa

Te întrebi cum de putem folosi termenul de „în întregime natural” când vine vorba de acești maeștri ai exfolierii?  Ei bine, putem pentru că acești bureți cresc pe plante agățătoare!  Bureții lufa sunt produsul fructului copt al arborilor L. aegyptiaca sau L. acutangula- o lufa pe zi ține pielea uscată la distanță!

 

Ne plac miresmele puternice

Pentru fiecare săpun lufa sunt necesare 3-4 picături de ulei esențial, așa că îți sugerăm să păstrezi amestecurile simple.  De asemenea îți poți parfuma săpunurile doar cu un ulei esențial pentru o concentrație mare a mirosului tău favorit.  Dacă îți place să combini uleiuri, iată aici câteva idei:

Sejur relaxant: Peace & Calming cu Copaiba

Spumă florală: Lavender cu Geranium

Curățare calmantă: Patchouli cu Bergamot

Energie masculină: Shutran cu Northern Lights Black Spruce

Clăbuci citrici: Tangerine cu Grapefruit

Pădure înrourată: Pine cu Cedarwood

 

Ce uleiuri esențiale vei utiliza pentru a aduce fericirea aromată în cada sau dușul tău?

Spune-ne în comentarii!

This post is also available in: Engleză Germană Cehă Holandês Finlandeză Suedeză Lituaniană Rusă Spaniolă Franceză

Distribuire

Niciun comentariu

Scrie un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Reține că toate comentariile sunt moderate și nu vor fi publicate imediat. De asemenea, unele postări pot fi modificate puțin sau pot fi șterse pentru a asigura conformitatea cu Politicile și procedurile Young Living și cu legislația în vigoare.