Miten luffasaippuoita tehdään

0 02/05/2019 - KOTONA, Mieli ja henki, Tee-se-itse

Itse tehdyt eteerisiä öljyjä sisältävät luffasaippuat

Hiero suihkussa, kuori kylvyssä—luffasaippuat ovat aina valmiina palvelukseen! Luffasaippuoiden tekeminen on hauskaa, mutta ei niin hauskaa kuin niiden käyttäminen. Tee käsienpesustasi virkistävä kokemus tai laita ihosi hehkumaan!

Näillä ohjeilla voit itse tehdä eteerisiä öljyjä sisältäviä luffasaippuoita—ja pehmeä iho on enää vain ajan kysymys!

Tällä ohjeella saat noin 15 saippuaa

 

Ainekset:

3 luonnollista luffasientä, noin 12-15 cm pitkiä

900 g kirkasta glyseriinisaippuaa

Saippuan värjäysainetta

Eteerisiä öljyjä—katso suosituksemme alta

Pyöreitä silikonimuotteja, halkaisijaltaan noin 7-8 cm

 

Työvaiheet:

  1. Leikkaa luffasienestä 2.5 cm leveitä levyjä ja laita ne muotteihin.

YL-vinkki: Sido luffasienien ympärille naru ennen kuin laitat ne muottiin. Voit ripustaa luffasienen roikkumaan suihkukoukusta, etkä enää joudu poimimaan saippuaa suihkun lattialta.

  1. Leikkaa glyseriinisaippua 28 g neliöihin. Laita kaksi neliötä kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa 30 sekuntia korkealla teholla tai niin kauan kuin saippua sulaa.

YL-vinkki: Kahdesta neliöstä tulee yksi saippua. Saadaksesi suurempia saippuoita sinun tulee sulattaa enemmän saippuaa ja vastaavasti lisätä enemmän öljyjä ja värjäysainetta. Meistä on kivaa tehdä yksittäisiä saippuoita, koska niin saamme erivärisiä ja erituoksuisia saippuoita.

  1. Lisää 3-4 tippaa saippuan värjäysainetta ja 3-4 tippaa eteeristä öljyä sulatettuun glyseriinisaippuaan. Sekoita hyvin.
  2. Kaada glyseriinisaippuasekoitus muottiin niin, että se kunnolla peittää luffasienen.
  3. Jatka kunnes glyseriinisaippuasekoitus peittää kaikki luffasienet. Jätä kuivumaan 2-3 tunniksi, paina saippuat ulos muoteista ja ala saippuoida!

 

Miksi ihoa kannattaa kuoria?

Ihoa kuorittaessa iholta poistetaan kuollut ihosolukko. Kun alemmat ihokerrokset tulevat näkyviin, ihosi näyttää kirkkaammalta.

Kuorinnassa on kyse muustakin kuin vain terveemmän näköisestä ihosta. Kun kuollut ihosolukko poistetaan iholta, seerumit ja muut hoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin. Saadaksesi pehmeän ja kauniin ihon, kuori ihoa 2-3 kertaa viikossa ja levitä iholle kuorinnan jälkeen ravitseva vartalovoide. Kuorinta ja ravitseva vartalovoide saavat ihosi näyttämään elinvoimaiselta.

YL-vinkki: Nämä luffasaippuat ovat erinomaisia vartalon kuorintaan, mutta ne ovat liian karkeita herkälle kasvojen iholle.

Hauskoja luffafaktoja

Mietitkö, miksi käytämme sanaa “luonnollinen” puhuessamme näistä kuorintasienistä? Se johtuu siitä, että luffat kasvavat köynnöksissä! Luffia saadaan  L. aegyptiaca – tai L. acutangula  -puiden kypsistä hedelmistä—luffa päivässä pitää ihosi kosteutettuna!

Rakastamamme vaahtoavat tuoksut

Itse tehtyihin luffasaippuoihin tarvitaan 3-4 tippaa eteerisiä öljyjä, joten sekoitukset kannattaa pitää yksinkertaisina. Voit myös halutessasi käyttää vain yhtä eteeristä öljyä. Jos haluat tehdä öljysekoituksia, tässä on sinulle muutama idea:

Rentouttava retriitti: Peace & Calming ja kopaiva

Kukkaista ja kuohuvaa: Laventeli ja palsamipelargoni

Rauhoittava ja puhdas: Patsuli ja bergamotti

Maskuliinisellä mielellä: Shutran ja Northern Lights -mustakuusi

Sitruksista ja vaahtoavaa: Tangeriini ja greippi

Woodsy Wash: Mänty ja seetripuu

 

Mitä eteerisiä öljyjä aiot käyttää tuomaan aromaattista autuutta kylpyysi tai suihkuusi?

Kerro ja kommentoi!

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.