Bereid je voor op de winter met etherische olie

2 21/09/2020 - ETHERISCHE OLIËN, Het gebruik van etherische olie

Ons lichaam verandert in de aanloop naar de winter. De zon schijnt minder, we zijn minder actief, brengen meer tijd door op de bank en eten meer. Voordat we het weten, zijn onze goede zomergewoontes verleden tijd. Lange wandelingen, dagen in het park of op het strand en salades met superfood glippen langzaam weg uit onze gedachten. Bereid je dit jaar samen met ons voor op de koudere, kortere dagen.

Welke etherische oliën zijn goed voor de winter?Cedarwood Essential Oil 15 ml bottle picture

Er zijn veel oliën die perfect passen bij de koudere maanden en verstoven kunnen worden of op de huid gebruikt kunnen worden. Men kiest in de winter vooral voor warme en geruststellende oliën die de huid laten stralen en een gezellige sfeer in huis creëren. Onze tips:

  • Cedarwood heeft een warme houtachtige geur die een ontspannen en rustgevende sfeer creëert.
  • Frankincense past perfect bij deze tijd van het jaar en slechts enkele druppels zijn genoeg om je blik op zaken te veranderen.
  • Geranium is het hele jaar door populair en heeft een heerlijk kalmerende en bloemachtige geur .
  • Orange mag niet in deze lijst ontbreken, ook al is vrijwel iedereen bekend met deze olie en de vrolijke, frisse geur.
  • Peppermint en Joy verspreiden vrolijkheid en prikkelen de zintuigen. Geniet van de heerlijke sensatie op de huid!
  • Three Wise Men zorgt altijd voor een glimlach en is een fijne melange van Sandalwood, Frankincense en Myrrh.

Welke etherische oliën zijn verwarmend?

Verwarmende etherische olie is uitermate geschikt voor de koudere maanden. Je kunt ze verstuiven, toevoegen aan een warm bad of gebruiken bij een massage. Wij raden Black Pepper, Rosemary en Marjoram aan. Je kunt ook eens Juniper, Clove en Ginger proberen.

Wat dacht je van een massage?Young Living Stress Away Essential Oil Blend

Er is op het internet veel bewijs te vinden over de sterke voordelen van massages. Tover deze winter je huis om tot een heuse spa en geniet van een ontspannende massage met allerlei fijne voordelen.

Onze oliën worden dagelijks gebruikt bij massages. Het fijne is dat je een olie of melange naar keuze (of een zelfgemaakte melange) toe kunt voegen aan massage-olie. Young Living verkoopt een basisolie die je hiervoor kunt gebruiken.

Hoe kan ik meer ontspannen in de winter?

Als je graag een warm bad neemt, kun je oliën toevoegen om dit moment voor jezelf nog specialer te maken. De bruisballen van Young Living zijn niet zomaar bruisballen! Je kunt kiezen uit Lavender Calming Bath Bombs en Stress Away, met vanille en limoen.
Als je weinig tijd hebt, kun je een bruisschijf in de douche gebruiken. Douchen was nog nooit zo fijn! We hebben twee soorten bruisschijven: Eucalyptus/Peppermint en Citrus Fresh®.

Meer sporten na lockdown

Lockdown is voor velen van ons opgeheven en we kunnen weer gaan sporten. Hoe zit het met jouw sportroutine?

Wist je dat je als je regelmatig sport je tot wel vijftig procent minder kans hebt op een hartziekte, beroerte, diabetes of kanker? Bovendien heb je dertig procent minder kans om op jongere leeftijd te overlijden. Sporten is gratis, makkelijk om mee te beginnen en heeft direct een effect op je lichaam. Bovendien heb je er geen huisarts voor nodig, althans – dat is de mening van de NHS in het Verenigd Koninkrijk. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn!

Als je voor het sporten moe bent, kun je een etherische oliemelange samenstellen om je energie te geven. Verdun voor het rekken en strekken van beenspieren en armspieren twee druppels Ginger, Cinnamon Bark en Clove met 15 milliter van je favoriete vochtinbrengende lotion. Breng aan op de huid om de spieren op te warmen. Je zult zien dat de sensatie en aromatische ervaring ook perfect is voor het masseren van de spieren voordat je naar bed gaat.

Al eens aan een herfstschoonmaak gedacht?

Waarom heeft men het vooral over de voorjaarsschoonmaak? Iedere seizoensovergang is een mooi moment om op te ruimen en grondig schoon te maken. Misschien ken je haar al, maar als dat niet zo is, raden we Marie Kondo en haar boek The Life-Changing Magic of Tidying aan. Ze schrijft op een realistische manier over wat je kunt bewaren en wat je weg kunt geven. Wat ook levensveranderend (volgens ons!) kan zijn, is het gebruik van onze Thieves®-producten voor in huis. Wij noemen het de kracht van Thieves. De naam is geïnspireerd door de legende van Franse dieven die in de vijftiende eeuw een mengsel van kruidnagel, rozemarijn, azijn en andere plantaardige ingrediënten gebruikten om zichzelf te beschermen tijdens hun plundertochten. De Franse autoriteiten waren zo onder de indruk dat ze hen een lagere straf aanboden als ze hun recept zouden delen! Onze Thieves-producten zijn krachtig en hebben een onweerstaanbare kruidige geur.


Blijf je plannen voor de herfst en winter met ons delen zodat wij jou, je huis en gezin zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter of stuur een bericht naar mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.