Met kennis met de yogastudio van Young Living

0 14/01/2022 - Fitness, WELLNESS, YL-producten, YOUNG LIVING

Van de zonnegroet op een vroege ochtend in het park of ontspannende houdingen om je te helpen kalmeren voordat je gaat slapen, wat zo fijn is aan yoga is het feit dat je het op enig moment en waar dan ook kunt doen zonder dat je er speciale apparatuur voor nodig hebt. Niettemin kan het creëren van een inspirerende yogaruimte en het gebruiken van hulpmiddelen zoals blokken en riemen de voordelen van yoga nog toegankelijker maken. En dat is nou juist het doel van onze ongelooflijke Young Living-yogastudio.

In deze studio vind je gratis online yogalessen geleid door Ed Dailey, onze yogi en etherische olie-expert, en een aantal op ethische wijze geproduceerde yogaproducten zodat je yoga kunt gebruiken om balans, kracht en flexibiliteit te verbeteren. Ed legt ook uit hoe etherische olie yoga kan ondersteunen door ontspannende of energieke geuren te gebruiken tijdens de sessie.

Je hebt niet veel nodig om thuis een yogaruimte te creëren, enkel een rustige kamer of hoek waar je voldoende ruimte hebt om verschillende houdingen aan te nemen en je yogamat (het eerste hulpmiddel waar je in zou moeten investeren!) neer kunt leggen. Matten die speciaal ontworpen zijn voor yoga bieden een stabiel, zacht en gripvast oppervlak zodat je makkelijker houdingen aan kunt nemen. Je voeten kunnen bijvoorbeeld wegglijden als je de neerwaartse hond op een gladde vloer doet. Kijk uit voor dikke, sponsachtige matten of tapijten; yogamatten zijn slechts een paar millimeter dik zodat je minder snel wiebelt.

Young Living-yogamat

Veel matten zijn gemaakt van vinyl wat betekent dat ze gripvast zijn, maar yogamatten van natuurlijk rubber of katoen zijn milieuvriendelijker en bieden antislip en een getextureerde afwerking. Bij yogalessen worden matten vaak uitgedeeld, hoewel veel mensen liever een eigen mat meenemen. In dat geval is een yogatas handig. Yogasokken, met een antislip patroon van siliconen op de onderkant en zijkant, kunnen een mooi alternatief (of toevoeging) zijn voor het meenemen van een eigen mat, of het nu om extra grip of hygiënische redenen gaat.

Young Living-yogatas en yogasokken

Hoewel je niet per se speciale yogakleding hoeft te kopen is wat je draagt belangrijk. Een comfortabel, rekbaar shirt en leggings zorgen voor bewegingsvrijheid bij het aannemen van houdingen. Nauwsluitende shirts maken het voorover buigen of het proberen vasthouden van een handstand makkelijker. Daarnaast kan nauwsluitende yogakleding een instructeur helpen met het zien van je lichaam zodat hij of zij aanwijzigingen kan geven. Het is ook een goed idee om lang haar in bedwang te houden, bijvoorbeld met een zachte scrunchie in de nek of op het hoofd zodat je comfortabel plat kunt liggen. Behabandjes kunnen oncomfortabel zijn om op te liggen en een sportbeha kan dus beter zijn. Houd als laatste een warm shirt en sokken of een fijne deken bij de hand zodat je het tijdens het ontspannen, wat aan het einde van iedere les plaatsvindt, niet koud krijgt.

Young Living-yogaleggings voor vrouwen en haaraccessoires

Een yogadeken kan heel handig zijn tijdens de sessies, of je deze nu gebruikt om de nek te ondersteunen terwijl je een schouderstand doet of gebruikt om de knieën te beschermen. Instructeurs kunnen ook voorstellen om aangepaste houdingen aan te nemen die aansluiten bij je ervaring en lichaamsbeperkingen en om yogablokken en riemen te gebruiken. Ook als je je tenen niet aan kunt raken kun je aan yoga doen! Je hoeft natuurlijk niet naar een les te gaan om te kunnen profiteren van de expertise van een instructeur. Online yoga kan ook helpen, of je nu gevarieerde lessen volgt of deelneemt aan sessies gericht op het perfectioneren van een bepaalde houding. Bekijk, indien mogelijk, voordat je begint de gehele video zodat je weet wat je te wachten staat!

Young Living-yogadeken

Kijk jij ernaar uit om de producten in onze Young Living-yogastudio te proberen? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com.

Cat Weakley, auteur en editor met veel ervaring in het schrijven over skireizen, voeding en gezondheid als plaatsvervangend hoofd van ski-inhoud bij The Telegraph, is een enthousiaste fietser en skiër die al twintig jaar aan yoga doet. “Ik probeerde voor het eerst yoga om spieren die na jaren fietsen aangespannen waren op te rekken. Ik raakte vervolgens verslaafd aan de manier waarop yoga mentaal welzijn combineert met fysieke uitdagingen.”

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.