Sve o eteričnom ulju Ravintsara!

0 28/06/2021 - ETERIČNA ULJA, Otkrijte eterična ulja

Silne ljetne vrućine i dehidracija mogu uzrokovati umor i letargiju. U idealne načine osvježenja tijekom visokih temperatura bez sumnje se ubraja Ravintsara, eterično ulje kamforovca koje svojim krepkim mirisom osvježava i vraća energiju! Ovo divno, resko ulje podsjeća na naše eukaliptusovo ulje Eucalyptus Globulus, premda ga krasi blaži, svjetliji i suptilniji miris. Izuzetno je svestran, što ga čini izvrsnim dodatkom vašoj kolekciji Young Livingovih ulja.

U ovom blogu odgovorit ćemo na vaša pitanja o krasnom eteričnom ulju kamforovca i otkriti nekoliko najboljih načina da ga uvrstite u svakodnevnu rutinu. Pa krenimo otpočetka.

Odakle kamforovo eterično ulje Ravintsara dolazi?

Young Livingovo eterično ulje Ravintsara potječe od stabala madagaskarskog kamforovca, izuzetno cijenjenog među lokalnim stanovništvom Madagaskara u Africi. Stabla kamforovca izrastu čak 20 – 30 metara visine, a ulje kamforovca dobiva se destilacijom vodenom parom njegova lišća i grančica.

Kako Ravintsara miriše?

Kamforovo eterično ulje Ravintsara svojom svježom i čistom aromom s mekim i pikantnim notama podsjeća na ulje eukaliptusa. Pršteći energijom i svježinom, Ravintsara se odlično slaže s našim uljima kao što su Rosemary (ružmarin), Black Spruce (crna smreka) i Juniper (borovica).

Eterična ulja ružmarina, crne smreke Northern Lights, borovice i madagaskarskog kamforovca

Po čemu se razlikuju eterično ulje ravintsare i ravensare?

Iako Young Living proizvodi samo eterično ulje madagaskarskog kamforovca ili ravintsare, zbog sličnog naziva često se brka s eteričnim uljem ravensare. Važno je znati da je riječ o različitim biljnim vrstama s podosta različitim mirisima. Latinski naziv biljne vrste ravensare glasi Ravensara aromatica, čije se ulje odlikuje voćnim mirisom nalik ljekovitim sirupima te se dobro uparuje s citrusnim eteričnim uljima kao što je naše limunovo ulje Lemon. S druge strane, latinski naziv ravintsare, odnosno madagaskarskog kamforovca, glasi Cinnamomum camphora, čije ulje krase svjetlije i svježije note.

Koje su prednosti eteričnog ulja Ravintsara?

Glavna prednost kamforova ulja Ravintsara jest njegova neizmjerno osvježavajuća aroma, koja je posebno djelotvorna tijekom smjena godišnjih doba. Ako se u tim danima osjećate tromo i iscrpljeno, preporučujemo da posegnete upravo za našim krepkim eteričnim uljem kamforovca.

Kako upotrebljavati Ravintsaru u rutini ljepote?

Kamforovo eterično ulje Ravintsara iznimno je svestrano, što je samo jedan od brojnih razloga zbog kojih ga obožavamo. Kamforovo ulje jednostavno možete uvrstiti u rutinu ljepote tako da u vruću kupku dodate 6 – 8 kapi ulja i pola šalice soli za kupanje, stvarajući ugođaj spa tretmana. Također možete pomiješati nekoliko kapi kamforova ulja s 10 ml baznog ulja Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex da biste uživali u opuštajućoj masaži. Ulje kamforovca može poslužiti i kao jedinstveni bodri parfem tako da nanesete kap – dvije na vrat i žile kucavice.

Eterično ulje kamforovca

Kako upotrijebiti Ravintsaru kod kuće?

Prednosti eteričnog ulja kamforovca mnogo su šire od blagotvornog učinka u ritualima ljepote ili tijekom kupanja. Na našu radost, eterično ulje kamforovca djeluje jednako učinkovito kada se upotrebljava u domaćim osvježivačima prostora, što ga čini izvrsnim za jogu i meditaciju jer potiče pozitivne misli i doprinosi usredotočenosti. Dakle, ako želite produbiti sljedeću sesiju meditacije, samo s vodom pomiješajte sljedeća ulja u bočici za prskanje i poprskajte po sobi da osvježite prostor.

Osvježivač prostora za meditaciju

  • 5 kapi eteričnog ulja Ylang Ylang (ylang-ylang)
  • 5 kapi eteričnog ulja Lavender (lavanda)
  • 2 kapi eteričnog ulja Ravintsara (kamforovac)
  • 1 kap eteričnog ulja Eucalyptus Globulus (eukaliptus globulus)

Žena koja meditira s eteričnim uljem ylang-ylanga, lavande, eukaliptusa globulusa i madagaskarskog kamforovca

Kako sve planirate upotrijebiti eterično ulje kamforovca u svakodnevnoj rutini? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com.

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.