Wij zijn gek op Ravintsara!

0 28/06/2021 - ETHERISCHE OLIËN, Ontdek etherische oliën

Als je het snel warm hebt in de zomer is dat een goede reden om jezelf te verwennen met de verfrissende en verkwikkende geur van Ravintsara. Je kunt deze heerlijk frisse olie ondanks zijn ietwat zachtere, lichtere en mildere geur vergelijken met Eucalyptus. Ravintsara (kamferolie) is geweldig veelzijdig en de perfecte toevoeging aan je steeds groter wordende Young Living-collectie.

We beantwoorden in deze blog enkele vragen over kamferolie en delen diverse handige tips en de beste manieren om deze prachtige olie toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Waar komt kamferolie vandaan?

De krachtige kamferolie van Young Living is afkomstig van de kamferboom uit Madagaskar, Afrika. De boom staat in hoog aanzien bij de lokale bevolking en kan twintig tot dertig meter hoog worden. De olie wordt met behulp van stoomdistillatie geëxtraheerd uit de bladeren en takken.

Hoe ruikt kamferolie?

Kamferolie is qua geur vergelijkbaar met eucalyptusolie en biedt dus een frisse, schone geur met zachte, peperachtige noten. Kamferolie is niet alleen energiek en verfrissend, maar past ook goed bij andere oliën zoals Rosemary (rozemarijn), Black Spruce (zwarte spar) en Juniper (jeneverbes).

Rozemarijnolie, Northern Lights-zwarte sparolie, jeneverbesolie en kamferolie

 

Wat is het verschil tussen Ravintsara en Ravensara?

Hoewel wij alleen Ravintsara produceren worden deze twee oliën vanwege de namen vaak door elkaar gehaald. Qua geur lijken ze echter niet op elkaar. Ravensara heeft een enigszins fruitige en medicijnachtige geur, wat betekent dat deze olie goed bij citrusoliën zoals Lemon (citroen) past. Ravintsara heeft daarentegen een veel lichtere en meer verkwikkende geur.

Wat zijn de voordelen van kamferolie?

Het grootste voordeel van kamferolie is de manier waarop de zachte, frisse geur voor comfort zorgt bij de overgang van seizoenen. Reik op dagen waarop je behoefte hebt aan een steuntje in de rug naar kamferolie en gebruik de opbeurende geur om de zintuigen te prikkelen.

Hoe kan ik kamferolie toevoegen aan mijn schoonheidsroutine?

Kamferolie is ongelooflijk veelzijdig en dat is een van de redenen waarom wij er zo van houden. Een mooie manier om kamferolie in je schoonheidsroutine te gebruiken is door zes tot acht druppels te combineren met Epsomzout en dit aan warm badwater toe te voegen. Het resultaat is een reinigende en kuuroordachtige ervaring. Ook kun je een paar druppels mengen met 10 ml Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex voor een ontspannende massage. Als laatste kun je een druppel of twee op de polsen en hals aanbrengen voor een stimulerend en revitaliserend parfum.

Kamferolie

 

Hoe kan ik kamferolie in huis gebruiken?

De voordelen van kamferolie stoppen niet bij de schoonheidsroutine of bij het nemen van een bad. Kamferolie is tot onze grote vreugde net zo effectief in zelfgemaakte sprays en als ondersteuning tijdens de yoga en het mediteren. De olie bevordert namelijk positieve gedachten en helpt je te focussen. Combineer de volgende oliën eens in een sprayfles met water en spray voordat je gaat mediteren om de ruimte te reinigen.

Spray voor tijdens het mediteren

Mediterende vrouw met ylang-ylangolie, lavendelolie, blauwe gomolie en kamferolie

 

Hoe ga jij kamferolie toevoegen aan je dagelijkse routine? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.