Joogaharjoittelun tehostaminen eteerisillä öljyillä

0 10/12/2021 - Uncategorized

Olit sitten samaa kaavaa noudattavan Ashtangan, virtaavan Vinyasan, hitaan Yinin tai tarkan Lyengarin ystävä, yksi joogan tarkoitusperiä on auttaa elämään hetkessä ja tyhjentämään pää poukkoilevista ajatuksista. Joogassa keskitytään vain asennosta toiseen kerrallaan.

Jos kaipaat elämääsi keinoa, jonka avulla voit pitää ajatuksesi poissa arkipäivän huolista, joogasta voi olla apua. Kaikki joogit arvostavat hetkeen keskittymistä ja pään sisällä olevaa hiljaisuutta.

Nainen joogaa joogamatolla

Voivatko eteeriset öljyt tehostaa joogaharjoittelua?

Young Livingin pitkäaikaisen jooga- ja öljykouluttajan Ed Daileyn mukaan öljyt sopivat hienosti joogan. “Jooga on kaunis laji. Myös eteeriset öljyt ovat kauniita. Kun tuot nämä kaksi kaunista asiaa yhteen, eteeristen öljyjen aromien ja asanoiden yhteisvaikutus tarkoittaa paljon voimakkaampaa kokemusta.”

Mitkä eteeriset öljyt sopivat erityisen hyvin joogaan?

Joogatunnin alussa opettaja ehdottaa usein parin minuutin hiljaisuutta ja kehottaa kaikkia keskittymään eri kehonkohtiin ja hengitystensä rytmiin. Tämä auttaa rauhoittamaan mieltä. Myös tietyt tuoksut voivat auttaa tässä, Dailey sanoo. “Young Livingin eteerisen Grounding-öljysekoituksen, joka sisältää harmaapihtaa, katajaa ja  tuoksuilangiaa, aromi sekä rentouttaa että herättää aisteja. Myös Eucalyptus Globulus on upea öljy joogaan. Se auttaa tyhjentämään mieltä ja tukemaan hengitystä. Eucalyptus Globulus sekä rauhoittaa että virkistää.

Joogamatto Grounding- ja Eucalyptus Globulus -öljyillä

Miten eteerisiä öljyjä käytetään joogassa?

Dailey suosittelee laittamaan tipan tai kaksi valitsemaasi eteeristä öljyä vasemmalle kädellesi ja nostamaan sitten käden nenän ja suun päälle tehden kädestä ikään kuin “tuoksuteltan”. “Tuoksu kulkeutuu limbiseen järjestelmään, aivojen osaan, joka vastaa käyttäytymis- ja tunnereaktioista sekvenssejä lisäten”, hän sanoo. “Jooga-asennosta toiseen siirtyminen ja käsien yhteen hierominen vapauttavat tuoksua.”

Miten joogan ja eteeristen öljyjen yhteisvaikutus voi auttaa joogatunnilla?

Tunnin muuttuessa energisemmäksi tai jooga-asentojen jatkuessa pidempään, opettaja saattaa kehottaa hengittämään sisään ja ulos tiettyyn tahtiin “flown” tehostamiseksi tai keskittymään hengittämisessä tiettyyn kehonkohtaan.

Jälleen kerran Daileyn sanoin. Dailey suosittelee eteeristä Release-öljysekoitusta, jossa on muun muassa ruusua ja sitrushedelmiä. “Kiertoasanoihin siirtymisen aiheuttamaa jäykkyyttä voi esimerkiksi helpottaa hieromalla Release-öljysekoitusta maksan alueelle”, Dailey neuvoo. Älä koe huonoa omaatuntoa, jos ajatuksesi harhailevat (näin tapahtuu suurimmalle osalle meistä). Ole vain tietoinen ajatuksistasi ja yritä keskittyä uudelleen hengittämiseen ja asentoihin.

Joogamatto ja Release- ja AromaEase-öljysekoitukset

Mitkä ovat eteeristen öljyjen hyödyt joogan lopussa?

Joogatunnit loppuvat aina rentoutumiseen. Kun makaat tunnin lopulla rentoutumisasennossa, savasanassa, opettaja saattaa suositella viltin, silmälappujen tai bolsterin käyttämistä. Nämä auttavat rentouttamaan kehoa kohta kerrallaan. Loppurentoutumiseen Dailey suosittelee Young Livingin AromaEase-öljysekoitusta: “Minusta on ihanaa käyttää eteerisiä öljyjä tunnin lopussa luomaan vireyden tunnetta sen jälkeen, kun keho on rentoutunut. AromaEase on piparminttua, viherminttua, inkivääriä ja kardemummaa sisältävä öljysekoitus. Käytän myös Orange-öljyä sen nostattavan aromin vuoksi.”

Aiotko sinä kokeilla eteerisiä öljyjä seuraavan kerran joogatessasi? Kerro meille kommenttikentässä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa mseublog@youngliving.com

Cat Weakley on kirjoittaja ja toimittaja, joka kirjoittaa hiihtomatkailuun, ruokaan ja terveyteen liittyvistä asioista. Cat on myös innokas pyöräilijä ja hiihtäjä, ja hän on joogannut jo 20 vuotta. “Kokeilin joogaa, kun huomasin lihasteni kireyden pyöräiltyäni paljon. Olen ollut tästä ensimmäisestä kerrasta joogafanaatikko, sillä joogassa voin yhdistää fyysisen harjoittelun ja henkisen hyvinvoinnin.”

 

 

 

 

 

Jaa

Ei kommentteja

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

* Huomaa, että kaikki kommentit tarkistetaan, eikä niitä julkaista välittömästi. Lisäksi jotkin viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata hieman Young Livingin käytäntöjen ja menettelytapojen sekä Yhdysvaltain liittovaltion määräysten noudattamiseksi.