Yoga verbeteren met etherische oliën

0 10/12/2021 - Niet gecategoriseerd

Of je nu kiest voor op routine gebaseerde ashtanga, vloeiende vinyasa, langzame yin of precieze Iyengar, een van de doelen van yoga is het helpen leegmaken van je hoofd zodat je aanwezig kunt zijn in het moment. Van boodschappenlijstjes tot gebeurtenissen op het werk, yoga geeft je de kans om je gedachten te verzetten en je aandacht op verschillende houdingen te richten.

Als je op zoek bent naar een manier om je aandacht van alledaagse zorgen af te leiden kan yoga het antwoord zijn. Een wervelende geest het zwijgen opleggen en perfecte kalmte en aanwezigheid ervaren maakt immers deel uit van yoga.

Vrouw in yogahouding op yogamat

Kunnen etherische oliën gebruikt worden om yoga te ondersteunen?

Als je etherische oliën gebruikt tijdens de yoga betekent dit dat de oliën ook een rol kunnen spelen, aldus Ed Dailey, onze yoga-instructeur en etherische olie-expert. “Yoga is fijn, etherische oliën gebruiken voor hun geur is fijn, maar als je de twee combineert dringt de combinatie van geuren en houdingen door tot lichaam en geest wat een nog krachtigere ervaring teweegbrengt.”

Welke etherische oliën passen goed bij yoga?

Instructeurs stellen vaak aan het begin van een yogasessie voor om enkele minuten in stilte door te brengen zodat men zich bewust kan worden van zijn lichaam en het ritme van hun ademhaling, wat helpt om het hoofd leeg te maken. Bepaalde geuren kunnen ook helpen, zegt Dailey. “De geur van etherische oliemelange Grounding met White Fir (coloradozilverspar), Juniper (jeneverbes) en Ylang Ylang (ylang-ylang) ontspant en prikkelt de zintuigen als je haastig bent geweest. Eucalyptus Globulus (blauwe gom) helpt het hoofd leeg te maken en ondersteunt de ademhaling. De olie stimuleert kalmte en is verfrissend.”

Yogamat met Grounding en blauwe gomolie

Hoe gebruik je etherische olie tijdens de yoga?

Ed raadt aan om een druppel of twee van een etherische olie naar keuze op de linkerhand aan te brengen en de handen als een kommetje over de neus en mond te plaatsen. “De geur dringt door in het limbische systeem, het deel van de hersenen dat invloed heeft op ons gedrag en emotionele reacties, wat elke reeks versterkt,” zegt Ed. “Overgaan op een andere houding of de handen samenwrijven geeft de geur opnieuw vrij.”

Hoe kan een combinatie van yoga en etherische olie je ondersteunen?

Terwijl het tempo opgevoerd wordt of je houdingen langer vast moet houden, kunnen instructeurs voorstellen om op bepaalde momenten in of uit te ademen om de doorstroming naar een bepaald gebied dat het nodig heeft te ondersteunen.

Ook hier, zegt Ed, kunnen geuren helpen. Hij raadt etherische oliemelange Release met Rose en citrus aan. “Verschillende houdingen kunnen spanning verlichten. Je kunt zelfs Release op de lever aanbrengen om de oefening te ondersteunen,” aldus Ed. Voel je niet schuldig als je gedachten afdwalen (dat is vrijwel onvermijdelijk voor de meeste van ons), maar erken de gedachten en breng je aandacht terug naar je ademhaling en de houdingen.

Yogamat met gewichten en etherische oliemelanges Release en AromaEase

Wat zijn de voordelen van etherische olie aan het einde van een yogasessie?

Yogasessies eindigen altijd met ontspanning voordat je je klaarmaakt om terug te keren naar je dag. Terwijl je in de ontspanningshouding ligt – ook wel de savasana genoemd – kan de instructeur voorstellen om een bolster, deken of oogkussen te gebruiken zodat je een voor een de verschillende delen van het lichaam kunt ontspannen. Ed stelt voor om dan AromaEase te gebruiken. “Ik gebruik aan het einde van een sessie graag oliën om alertheid te creëren terwijl het lichaam ontspant. AromaEase is een stimulerende melange van Peppermint (pepermunt) en Spearmint (groene munt) met Ginger (gember) en Cardamom (kardemom).
Ik gebruik ook Orange (sinaasappel), want citrusoliën hebben een opbeurende geur.”

Kijk jij ernaar uit om etherische oliën te gebruiken bij je volgende yogasessie? Laat het ons weten in een reactie of neem contact op via mseublog@youngliving.com

Cat Weakley, auteur en editor met veel ervaring in het schrijven over skireizen, voeding en gezondheid als plaatsvervangend hoofd van ski-inhoud bij The Telegraph, is een enthousiaste fietser en skiër die al twintig jaar aan yoga doet. “Ik probeerde voor het eerst yoga om spieren die na jaren fietsen aangespannen waren op te rekken. Ik raakte vervolgens verslaafd aan de manier waarop yoga mentaal welzijn combineert met fysieke uitdagingen.”

 

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.