Unaprjeđivanje joge pomoću Young Living eteričnih ulja

0 10/12/2021 - Nekategorizirano

Bilo da odaberete rutinsku ashtanga jogu, protočnu vinyasau jogu, yin jogu sporog ritma ili preciznu iyengar jogu, jedan od ciljeva joge jest pomoći vam da pročistite svoj um i budete prisutni u trenutku. Možda na umu imate poslovne obaveze ili dugačak popis za kupnju – prakticiranje joge pomoći će vam da razbistrite misli i usredotočite se na poze.

Ako želite zaboraviti na svakodnevne brige, joga bi mogla biti savršena aktivnost za vas. U konačnici, pomaganje praktikantima da smire nemirne umove, postignu potpuno opuštanje i budu posve prisutni u trenutku jedan je od ciljeva joge.

Žena u pozi joge na prostirci za jogu

Mogu li se eterična upotrebljavati za unaprjeđivanje vježbanja joge?

Unaprjeđivanje joge pomoću eteričnih ulja znači da i ona imaju svoju ulogu, izjavljuje Ed Dailey, dugogodišnji jogi i učitelj specijaliziran za eterična ulja Young Livinga. „Joga je prekrasna stvar, a upotreba eteričnih ulja radi njihovih mirisa odlična je zamisao. Kad ih spojite, kombinacija aroma i poza integrira um i tijelo stvarajući mnogo snažniji doživljaj.“

Koja eterična ulja dobro djeluju kada se upotrebljavaju tijekom joge?

Na početku svake sesije joge učitelji često predlažu nekoliko minuta tišine te od polaznika traže da postanu svjesni svakog dijela svojeg tijela i ritma disanja kako bi očistili svoje umove.Određeni mirisi također pomažu, izjavljuje Dailey. „Aroma mješavine Grounding Young Livinga s eteričnim uljima White Fir (koloradska jela), Juniper (borovica) i Ylang Ylang opušta i budi osjetila. Isto tako, miris eteričnog ulja Eucalyptus Globulus pomaže vam da očistite um i olakšava disanje. Miris eukaliptusa također potiče osjećaj smirenosti, ali i osvježava.“

Prostirka za jogu s eteričnim uljima Grounding i Eucalyptus Globulus

Kako upotrebljavati eterična ulja tijekom vježbanja joge?

Dailey preporučuje da stavite kap ili dvije eteričnog ulja po izboru na lijevu ruku, a zatim da sklopite ruke u obliku šatora preko nosa i usta radi intenzivnijeg udisanja mirisa. „Miris prodire u limbički sustav, dio mozga koji je odgovoran za ponašanje i emocionalne reakcije, pojačavajući svaku sekvencu“, nastavlja Dailey. „Prelazak iz jedne poze joge u drugu ili trljanje ruku iznova otpušta miris.“

Na koji vam način kombinacija joge i eteričnih ulja pomaže tijekom sesije?

Kako grupne aktivnosti postaju dinamičnije ili dulje zadržavate određenu pozu, instruktori mogu savjetovati udahe i izdahe u određenim trenucima kako bi vam pomogli s protokom energije ili usmjeravanjem daha u područje koje treba opustiti.

Kako Dailey kaže, i ovdje mirisi priskaču u pomoć. Dailey preporučuje mješavinu Release s ružinim eteričnim uljem Rose i citrusima. Kaže: „Prelazak u okrete može pomoći u oslobađanju napetosti, a možete čak i utrljati Release na područje jetara da biste poboljšali vježbanje“. Nemojte se obeshrabriti ako vaše misli nekontrolirano lete (to je za većinu gotovo neminovno). Samo zamijetite misli, a zatim vratite koncentraciju na svoje disanje i poze.

Prostirka za jogu s eteričnim uljima Release i AromaEase

Koje su pogodnosti eteričnih ulja na kraju sesije joge?

Sesija joge uvijek završava opuštanjem prije nego što se spremite vratiti svojem danu. Dok ležite u pozi za opuštanje – koja se naziva i poza mrtvaca ili savasana – instruktor vam može predložiti upotrebu jastuka ispod koljena, dekice ili jastuka za oči kako biste na prostirci opuštali dio po dio tijela. Dailey za to preporučuje upotrebu eteričnog ulja AromaEase Young Livinga: „Volim upotrijebiti eterična ulja na kraju sesije radi stvaranja osjećaja budnosti nakon opuštanja tijela. AromaEase stimulirajuća je mješavina eteričnih ulja paprene i klasaste metvice Peppermint i Spearmint s eteričnim uljima đumbira i kardamoma Ginger i Cardamom. Volim se koristiti i narančinim eteričnim uljem Orange; citrusna eterična ulja imaju aromu koja podiže energiju.”

Veselite li se upotrebi eteričnih ulja prilikom sljedećeg vježbanja joge? Ostavite komentar u nastavku ili nam se javite na mseublog@youngliving.com

Cat Weakley spisateljica je i urednica s dugogodišnjim iskustvom pisanja o skijaškim putovanjima, hrani i zdravlju, zamjenica je voditelja skijaškog sadržaja u uglednom britanskom listu The Telegraph te je strastvena biciklistkinja i skijašica koja se bavi jogom već 20 godina. „U jogi sam se najprije okušala kako bih istegnula mišiće napete od godina vožnje biciklom. Brzo sam postala ovisna o ovoj praksi koja ujedinjuje brigu o mentalnom zdravlju i fizičke izazove.”

Share

No comments

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

* Please note all comments are moderated and will not appear immediately. In addition, it is possible that some posts may be slightly modified in accordance with Young Living's Policies and Procedures and current legislation.