Mineral Sunscreen: Skyddar din hud, skyddar planeten

1 26/05/2020 - Hudvård, SKÖNHET, YL-produkter, YOUNG LIVING

Oavsett om du solar i sommarsolen eller åker skidor i vintersolen så är det alltid viktigt att skydda huden från solens strålar. Med en solkräm du kan lita på kan du koppla av när du är utomhus.

Hur fungerar solkräm?

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 | Young Living Sunscreen skyddar huden hela året om. Se den här filmen och läs förklaringen nedan för att förstå hur krämen verkar.

Hur solkräm fungerar:

Många solkrämer innehåller avobenzone, oxybenzone, retinylpalmitat, parabener, ftalater, petrokemiska ämnen, PABA och 1,4-dioxan, UV-absorberande kemikalier, konstgjorda färgämnen och syntetiska doftämnen.

Premiumsolkrämer: Innehåller ingredienser såsom zinkoxid eller titandioxid och blockerar solstrålarna i stället för att absorbera dem. Men i sina försök att vara kundvänliga kallas många krämer ”naturliga” trots att de innehåller nanopartiklar av zinkoxid.

Vad är det som skiljer Young Living Mineral Sunscreen från andra krämer?

När Young Livings forskare utformade vår solkräm ville de skapa den allra bästa produkten för hela familjen, barn som vuxna. De visste att det viktigaste var att den skulle skydda mot UV-strålar så en kräm med zinkoxid som skapar en barriär mot strålarna var rätt lösning. Men Young Livings forskare förhåller sig till kvalitetsstandarderna Seed to Seal® för att skapa en premiumprodukt och utformade därmed en solkräm med zinkoxid i icke-nanoform.

Young Living Mineral Sunscreen Lotion SPF 50

Nu när du vet allt om hur solkräm fungerar vill vi berätta vad som gör vår SPF 50 till en riktig premiumprodukt.

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 | Young Living

Gary Young utformade en särskild blandning av hudvårdande eteriska oljor till denna solkräm. Den innehåller 100 % ren olja av immortell, lavendel, myrra, morot och frankincense.

Den lätta och snabbabsorberande solkrämen skyddar huden mot UVA- och UVB-strålar.

Barn som vuxna får ett effektivt solskydd utan starka kemikalier.

Young Living Mineral Sunscreen kladdar inte och kan användas under ditt Savvy Minerals by Young Living®-smink. Läs etiketten på flaskan för mer information.

Till skillnad från många solkrämer så skadar Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 inte korallreven. Den innehåller inte kemikalier såsom oxybenzone och octinoxate som orsakar korallblekning. Eftersom den inte innehåller nanopartiklar kan korallreven inte ta upp zinkoxiden som finns i vår solkräm.

Solkrämen är svett- och vattenfast i upp till 80 minuter så att du är skyddad under träningspasset eller i poolen.

Som sagt så är vår Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 gjord på rena, naturliga ingredienser och innehåller ej avobenzone, oxybenzone, retinylpalmitat, parabener, ftalater, petrokemiska ämnen, PABA och 1,4-dioxan, UV-absorberande kemikalier, konstgjorda färgämnen och syntetiska doftämnen.

Vi är stolta över att Skin Cancer Foundation godkänner denna för dagligt bruk.

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 har granskats av dermatologer som har bekräftat att den är lätt att applicera och inte skapar ett vitt lager på huden.

Fakta om SPF

Vad vet du om Sun Protection Factor (SPF)? Denna term används ofta och det är lätt att tro att ju högre nummer desto bättre är skyddet. Det är bara halva sanningen. SPF mäter hur väl något skyddar mot UVB-strålar som kan orsaka cancer. Om din hud blir bränd efter att ha varit i solen i 10 minuter kan en solkräm med SPF 15 göra så att du kan vara i solen i cirka 150 minuter, 15 gånger så länge, utan att bli solbränd. SPF är inte menat att avgöra hur länge skyddet varar.

SPF-skalan är inte linjär. Till exempel så blockerar SPF 10 90 % av UVB-strålar, SPF 30 blockerar 97 % av UVB-strålar och SPF 50 blockerar 98 % av UVB-strålar. Ännu högre SPF såsom 75 eller 100 ger inte något betydligt bättre skydd.

Förutom att ha roligt finns det inget som är viktigare på sommaren än att skydda sig i solen. Läs våra inlägg om ljuskänsliga oljor och 5 naturliga lösningar för huden så har du all information du behöver!

Nu när du har smörjt in dig med Mineral Sunscreen, vet du vilka sommaräventyr som väntar?

Berätta i kommentarerna!

Dela

Inga kommentarer

Lämna svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

* Observera att alla kommentarer modereras, därför visas de inte direkt. Dessutom kan vissa inlägg ändras en aning eller tas bort för att överensstämma med Young Livings principer och rutiner samt tillämplig lagstiftning.