Mineral Sunscreen Lotion: bescherming voor de huid, bescherming voor de aarde

0 26/05/2020 - Huidverzorging, SCHOONHEID

Van zinderende hitte op het strand tot stralend weer op de skipiste; het maakt niet uit waar je van de zon geniet, als je maar zorgt voor voldoende bescherming. Zonnebrand zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van de zon.

Hoe werkt zonbescherming?

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 van Young Living beschermt de huid het hele jaar door. Bekijk de video en neem onderstaande eenvoudige informatie aandachtig door.

Zo werkt zonnebrand:

Zonnebrand bevat vaak avobenzon, oxybenzone, retinylpalmitaat, parabenen, ftalaten, petrochemicaliën, PABA en 1, 4-dioxaan, UV-chemische absorptiemiddelen, kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen.

Veelverkochte zonnebrand: veel merken bevatten zinkoxide of titaniumdioxide. UV-straling wordt niet geabsorbeerd, maar geblokkeerd. Veel zogenaamde ‘natuurlijke’ zonnebrandcrèmes of -lotions bevatten, in een poging om deze aantrekkelijker te maken voor klanten, nanodeeltjes zinkoxide.

Waarom is Mineral Sunscreen Lotion van Young Living anders?

Onze wetenschappers wilden een zonnebrand ontwikkelen die door het hele gezin gebruikt kon worden. Ze wisten dat de zonnebrand tegen UV-straling moest beschermen en dus moest de formule zinkoxide bevatten. De wetenschappers ontwikkelden uiteindelijk, in lijn met de Seed to Seal®-kwaliteitsbelofte, een zonnebrand zonder zinkoxide.

Young Living Mineral Sunscreen Lotion SPF 50

Nu je weet hoe zonnebrand werkt, kunnen we het hebben over de unieke formule van onze zonnebrand.

Mineral Sunscreen Lotion SPF 50

Gary Young stelde voor deze zonnebrand een unieke melange van etherische oliën samen. De lotion bevat 100% zuivere strobloem-, lavendel-, mirre-, wortelzaad- en wierookolie.

Deze zonnebrandlotion is lichtgewicht, trekt snel in en beschermt de huid tegen UVA- en UVB-straling.

Biedt bescherming voor zowel volwassenen als kinderen, maar bevat geen schadelijke ingrediënten.

Young Living Mineral Sunscreen laat geen vette laag achter en kan gebruikt worden als basis onder Savvy Minerals by Young Living®. Raadpleeg het etiket voor meer informatie.

Onze zonnebrandlotion is, in tegenstelling tot andere zonnebrand, veilig voor koraalriffen. Dat betekent dat de formule geen chemische stoffen zoals oxybenzone en octinoxaat bevat, die verbleking van koraal veroorzaken. Dit betekent ook dat koraal geen zinkoxidedeeltjes op kunnen nemen.

De zonnebrandlotion is tot wel tachtig minuten water- en zweetproof. Je kunt dus met een gerust hart het zwembad induiken of in de zon sporten.

Zoals eerder gezegd bevat Mineral Sunscreen Lotion SPF 50 natuurlijke ingrediënten, maar geen avobenzon, oxybenzone, retinylpalmitaat, parabenen, ftalaten, petrochemicaliën, PABA en 1, 4-dioxaan, UV-chemische absorptiemiddelen, kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen.

We zijn trots op het feit dat deze zonnebrand de goedkeuring heeft van de Skin Cancer Foundation.

De zonnebrandlotion is dermatologisch getest en laat geen witte strepen achter.

SPF: de feiten

Wat weet je van de beschermingsfactor (SPF)? Deze veel gebruikte term kan verwarrend zijn en men denkt vaak dat hogere getallen meer bescherming bieden. Dat is deels waar. De beschermingsfactor toont aan welke bescherming er is tegen UVB-straling. Deze straling kan kanker veroorzaken. Als de huid na tien minuten in de zon verbrandt, geeft een beschermingsfactor van 15 je 150 minuten in de zon zonder verbranding. De beschermingsfactor is niet bedoeld om te bepalen hoe lang je in de zon kunt blijven.

De beschermingsfactor is niet lineair. Factor 10 blokkeert 90% UVB-straling, factor 30 97% en factor 50 98%. Beschermingsfactor 75 of 100 biedt niet veel meer bescherming.

Plezier maken is belangrijk, maar beschermd van de zon genieten ook. Neem onze blogpost over etherische olie en lichtgevoeligheid en vijf tips voor een stralende zomerhuid door, zodat je goed voorbereid aan de zomer kunt beginnen.

Welke plannen heb jij voor de zomer?

Laat het ons weten!

Deel

Geen berichten

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

* Let op: alle berichten worden gemodereerd en niet onmiddelijk weergegeven. Berichten kunnen in overeenstemming met het beleid en de richtlijnen van Young Living en de federale regelgeving enigszins aangepast of verwijderd worden.